سرهنگ پاسدار قربانعلی هاتف وحید در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت افزود: علاوه بر این هشت هزار و 700 دقیقه صوت، هزار و 819 دقیقه فیلم در بخش سند غیرمکتوب و اسکن تعداد پنج هزار و 832 قطعه عکس نیز در این زمینه جمع آوری شده است.
وی با اعلام اینکه اولین و مهمترین اقدام، جمع آوری و ساماندهی اسناد دفاع مقدس مردم غیور گیلان در هشت سال دفاع مقدس است، اظهارداشت: سعی بر این بوده که محور اصلی فعالیتها، تاریخ شفاهی باشد و از کار موازی با سایر نهادها و ادارات مرتبط خودداری شود.
مدیریت تحقیقات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان گفت: همچنین با برگزاری همایشهای بازکاوی و انجام مصاحبه با فرماندهان و رزمندگان و ثبت و ضبط خاطرات ارزشمند آنان گامهای در جهت بازکاوی و بازشناسی نقش آنان در دفاع مقدس برداشته شده که تاکنون بازکاوی عملیات نصر چهار و بازخوانی عملکرد گردانهای ابوالفضل (ع)، مالک اشتر، کمیل، حمزه، زرهی و رزمی جهاد در عملیات های مختلف صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: کتابخانه تخصصی دفاع مقدس اقدام دیگریست در جهت استفاده محققان و پژوهشگرانی که با اسناد کتابخانه ای بدنبال خلق آثار هستند، که در این رابطه همکاریهای زیادی با دانشگاه های به ویژه بسیج دانشجوی و کتابخانه های عمومی شهر شده است.
هاتف وحید همچنین افزود: نشریه روایت هشتم ابزاری برای تبیین نقش گیلانیان در دفاع مقدس است که می توان از آن به عنوان جامعترین رسانه مکتوب دفاع مقدس نام برد که تاکنون شش شماره از آن چاپ و توزیع شده است.
وی ادامه داد: از همه کسانی که به هر نحو و به هر مدتی در جبهه های جنگ تحمیلی حضور داشته اند و اسناد و مدارکی دارند، دعوت می شود که جهت ساماندهی و نگهداری مناسب از این اسناد، آنها را در اختیار مدیریت تحقیقات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قرار دهند.