تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۶

به اعتقاد فرهاد حسن زاده چند چهره‌ جدید در شعر طنز کودک و نوجوان حضور یافته و اوضاع نسبت به گذشته بهتر شده و رو به بهبود است.

به گزارش خبرگزاری مهر، میزگرد "شعر طنز" به عنوان اولین جلسه از مجموعه میزگردهای موضوعی کارگروه شعر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد. در این جلسه فرهاد حسن‌زاه و فاضل ترکمن دو شاعر طنزپرداز شعر کودک و نوجوان حضور داشتند و درباره شعر طنز کودک و نوجوان به صحبت پرداختند.

فرهاد حسن‌زاده با اشاره به خالی ‌بودن این عرصه در دهه‌های گذشته گفت: اولین‌بار که به فکر سرودن شعر طنز افتادم، زمانی بود که مسئولیت بخش طنزی را با عنوان "روزنامه‌ی سقفی همشاگردی" در مجله‌ کیهان بچه‌ها قبول کردم. این بخش از زبان چند دانش‌آموز شیطان نوشته می‌شد و بخشی از به شعر طنز اختصاص داشت و در آنجا با اسم‌های مستعاری چون ملخ‌الشعرای کلاس و میراز کوفته تبریزی برای بچه‌ها شعر می‌نوشتم.

وی که هم‌اکنون مسئولیت بخش طنز هفته‌نامه "دوچرخه" را برعهده دارد، با این‌که رگه‌هایی از طنز را در شعر شاعرانی چون ناصر کشاورز و شکوه قاسم‌نیا را قابل‌مشاهده دانست، گفت: اما این شاعران هیچ‌وقت به شکل جدی و عریان شعر طنز نسرودند. خوشخبتانه الان چند چهره‌ جدید در شعر طنز کودک و نوجوان داریم و اوضاع بهتر شده است. این که وضع شعر طنز در آینده چه‌طور باشد، خیلی بستگی به فضای کار و بها دادن به شعر طنز کودک و نوجوان دارد.

فاضل ترکمن نیز به اشاره به شاعرانی که امروز در حوزه‌ شعر طنز نوجوان فعال هستند، از عمران صلاحی، زهرا دری، عباس تربن، حسین تولایی، فرهاد حسن‌زاده، کبرا بابایی، مریم هاشم‌پور، منوچهر احترامی، سید سعید هاشمی و... نام برد و گفت: تا امروز چهار مجموعه‌ شعر طنز نیز به ‌شکل مشخص برای مخاطبان نوجوان چاپ شده "زبان‌بسته‌ها" سروده‌ عمران صلاحی، "قلقلک به شرط خنده" سروده‌ فرهاد حسن‌زاده و "ایستگاه لاغری" و "یک‌بستنی و پنج‌زبان" سروده‌ عباس تربن. به نظرم مجموعه‌ اخیر که توسط نشر قو منتشر شده، کامل‌تر از مجموعه‌های دیگر است و در آن دغدغه‌ها و مسایل مربوط به نوجوانان بیشتر مشاهده می‌شود.