رئیس کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی در سخنرانی افتتاحیه نشست کمیته سیاسی این مجمع تصریح کرد: کشورهای آسیایی برای نیل به آرمانهای مشترک خود نیازمند همگرایی در دو عرصه نظر و عمل هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی امروز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه کمیته سیاسی این مجمع که به میزبانی تهران در محل هتل اوین در حال برگزاری است، ضمن خوشامدگویی به مدعوین از مجمع مجالس آسیایی به عنوان یک نهادم مردمی، فراملی و پویا در جهت نیل به آرمان همگرایی در حال پیشرفت یاد کرد و ابراز امیدواری کرد که با حضور و فعالیت مثبت اعضا ابعاد مختلف این پیشرفت بیش از پیش شکوفاتر شود.

وی افزود: مجمع مجالس آسیایی نهال نوپایی است که شکوفایی آن می تواند به تحقق امیدها دیرپایی در این قاره کمک کند. بستر و خاستگاه این نهال برومند، تاریخی کهن و تمدن ساز است که تاثیر آن در سرنوشت جهان بر کسی پوشیده نیست. اعضای این مجمع به حق می توانند به افتخار نمایندگی مردمی بلند نظر، کوشا و پرتلاش، آگاه و هنرپرور، صلح طلب و عدالت خواه و مقاوم و حق جو بر خود ببالند و چرا چنین نباشد در حالی که بزرگترین و فراگیر ترین ادیان الهی در این سرزمین ظهور کرده و از اینجا به سراسر جهان انتشار یافته است.

ابوترابی فرد با بیان اینکه بنیان بزرگترین و مهمترین تمدن های بشری در این منطقه گذارده شده و بیشترین شمار جمعیت بنی آدم همواره در آن می زیسته و می زیند، عنوان کرد: آسیا کانون و بستر اصلی نضج و شکوفایی علم و دانش طی قرون متمادی بوده و چهره های تابان هدایت الهی و دانش و خرد بشری در آن شکوفا شده اند.

رئیس کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی گفت: این نخستین باری است که اجلاس کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی به طور مستقل و میان دوره ای برگزار می شود و سه موضوع مهم را در دستور کار خود دارد که عبارتند از صلح و امنیت در آسیا، اعلامیه اصول دوستی و همکاری در آسیا و تقویت همکاری های مجالس و دولت های آسیایی. این موضوعات نشانگر رویکرد عمیق و جامع مجمع مجالس آسیایی به مسائل بنیادین سیاسی در سطح آسیا است.

ابوترابی فرد اعلام کرد: در حوزه صلح و امنیت به طور مشخص سه مسئله خطیر بین المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت که عبارتند از تروریسم و جنایات سازمان یافته، خلع سلاح و منع اشاعه هسته ای و جنایات رژیم صهیونیستی در نقض حقوق مردم فلسطین.

رئیس کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی افزود: گسترش جهانشمول ارتباطات و تعاملات جوامع بشری با یکدیگر در عرصه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و فناوری نه تنها مرزهای جغرافیایی را در نوردیده بلکه افق های فکری و آرمانی را نیز به یکدیگر نزدیک ساخته و دیگر مجالی برای دیدگاه های انزوا طلب و رویکردهای تکروانه باقی نگذاشته است. از رهگذر نزدیکی افق اندیشه ها و آرمانها است که انسان امروز فراتر از تعلقات ملی و سرزمینی، در جستجوی صلح و امنیت، عدالت و برابری، رفاه و توسعه پایدار، مردمسالاری و حاکمیت قانون در جامعه جهانی می باشد.

وی آگاهی جمعی و هم افزایی فکری را عاملی دانست که تکروی ها و اقدامات برخی قدرت ها در جنگ افزایی و اشغال سرزمین ها و قلمرو دیگر کشورها، تهدید به ایجاد نا امنی هسته ای و ستم و بی عدالتی را در برابر وجدان بشری فاقد مشروعیت می نماید و به عنوان رفتارهای ناهنجار با محکومیت قاطع از سوی جامعه جهانی مواجه می سازد.

ابوترابی فرد خاطر نشان کرد: همه می دانیم که برخورداری از بینش و منظر مشترک اگرچه شرط لازم برای مواجهه موفق با چالش های دنیای امروز محسوب می شود، اما به هیچ وجه شرط کافی نیست. داشتن دیدگاه مشترک بدون برنامه اقدام و اقدام به برنامه همچون داشتن تنها یک بال برای پرواز است.دانش و بینش جز در عرصه عمل و کنش به بار نمی نشیند و آگاهی جمعی بدون اقدام جمعی عقیم و بی ثمر خواهد ماند.

رئیس کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی گفت: کشورهای آسیایی نیز برای نیل به آرمان های مشترک خود نیازمند همگرایی در دو عرصه نظر و عمل هستند در عرصه نظری لازم است که رهبران، اندیشمندان، پژوهشگران و هنرمندان سراسر آسیا با اتخاذ شیوه های مناسب، فصل جدیدی را برای هم اندیشی و گفتگوی سازنده آغاز نمایند و با نگاه به آینده گفتمان مشترکی را برای مواجهه با چالش های پیش روی آسیا سامان دهند. پرسش های بنیادین و مولفه های اساسی این گفتمان بایستی ناظر بر هویت تاریخی و تمدنی، منابع و ثروت های طبیعی، توانمندی های اقتصادی و تجاری، ظرفیت های فرهنگی و هنری و توسعه سیاسی در آسیا باشد.

وی افزود: در عرصه عملی  نیز ضرورت دارد که با اتخاذ راهبردهای جامع، برای توسعه کمی و کیفی تعاملات بین دولت ها، ملت ها و نهادهای مدنی غیر دولتی، برنامه های اجرایی مناسبی با مشارکت نمایندگان هر یک از این بخش ها تنظیم شود و به مواقع اجرا گذارده شود. موضوعات و شاخص های مهم این برنامه ها می بایست در برگیرنده همکاری های علمی و پرژوهشی، اقتصادی، تجاری، پولی، فرهنگی، گردشگری، انرژی، زیست محیطی، سیاسی و امنیتی و نظایر آن باشد.

رئیس کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه جای بسی خوشوقتی است که مجمع مجالس آسیایی با هوشمندی بارزی اکثر این موضوعات را به طور شایسته و بایسته مورد کنکاش و مداقه قرار داده  و برای هر یک از این محروها نیز برنامه هایی را تدارک دیدهاست گفت: با توجه به دستاودرهای ذی قیمت مذاکرات و توافقت چند سال اخیر در میان اعضا این مجمع، به خوبی می توان دریافت که نوعی دیدگاه مشترک آسیایی نسبت به مسائل عمده جهانی در زمینه های سیاسی، صلح و امنیت، اجتماع و اقتصاد و نظایر آنها شکل گرفته است.

وی گفت: اهمیت این دیدگاه مشترک هنگامی نمایان می شود که آثار عملی آن را درتدوین سیاست ها و برنامه های اجرایی تحت عناوینی نظیر نقش مجالس قانونگذاری در پیشبرد مردم سالاری، مبارزه با تروریسم، مبارزه با فقر، تجارت چند جانبه و همکاری اقتصادی در آسیا، ارتقاء صلح و امنیت در آسیا، خلع سلاح و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تنوع فرهنگی و حراست ازکیان خانواده که در واقع سر فصل های راهبردی یک برنامه عمل برای همگرایی در آسیا است شاهد بوده ایم.

ابوترابی فرد مراتب خرسندی خود را از حضور نمایندگان مجالس قانونگذاری در کشورهای مختلف آسیا در این اجلاس را اعلام و امیدواری کرد تلاش های آنان در نشست های کاری منشا آثار مهمی برای پیشبرد اهداف عالی مجمع مجالس آسیایی باشد.

وی  در پایان به مهمانان این اجلاس توصیه کرد که در حد امکان از فرصت سفر به ایران بهره گرفته و خستگی کاری را با گردش در تهران و دیگر شهرهای ایران و دیدن مظاهر طبیعی بی نظیر و آثار تاریخی و هنری را از خود دور کنند و سوغاتی برای خانواده های خود را هم فراموش نکنند.