به گزارش خبرنگار مهر در یزد، محمدرضا حاتمی شامگاه پنجشنبه در کارگاه آموزشی یک روزه آشنایی با مفاهیم آب و فاضلاب ویژه خبرنگاران و اصحاب رسانه استان یزد اظهار داشت: استان یزد سهم بسیار بزرگی از قنوات در سطح کشور داشت و علاوه بر آن آب انبارها، سدهای خاکی، ایجاد شبکه های آب سفالی و ... از ابداعات و خلاقیت های مردم سختکوش کویر یزد بوده است.
وی با اشاره به فرهنگ قناعتی که در عرصه های مختلف در میان گذشتگان وجود داشت، افزود: اصحاب رسانه تلاش کنند این فرهنگ را دوباره در جامعه احیا کنند.
فرهنگ سازی اصلی ترین نیاز در عرصه اصلاح الگوی مصرف است
حاتمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اصلی ترین نیاز در عرصه اصلاح الگوی مصرف آب، فرهنگ سازی است و خبرنگاران می توانند نقش بسیار مثبتی در این زمینه داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به مشکلات و چالشهای پیش رو در زمینه آب و فاضلاب در شهرها و روستاها اظهار داشت: استحصال و انتقال آب، مشکلات پسابها و فاضلابها، ایجاد شبکههای توزیع و انتقال و .و.. از مشکلات و چالشهای پیش روی شرکتهای تولید، توزیع و انتقال آب است.
حاتمی تاکید کرد: برای رفع این مشکلات نیاز جدی و اساسی به فرهنگسازی و آموزش داریم و در این زمینه رسانهها اصلی ترین نقطه اتکای ما به شمار می روند.
وی همچنین از روابط عمومی ها نیز به عنوان بازوان توانمند آب و فاضلاب شهری و آب و فاضلاب روستایی یاد کرد و اظهار امیدواری کرد: با تعامل این دو گروه، گامهای موثری در راستای رفع مشکلات و نیازهای مردم در زمینه فرهنگ مصرف آب برداشته شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری نیز در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: شرکت آبفا از سال 72 در استان یزد به طور کامل شکل گرفت و طی سال های اخیر به سرعت به سمت سازندگی پیش رفت.
علی اسلامی با اشاره به اعتبارات این شرکت در طول سالهای اخیر افزود: در مجموعه سه سفر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور به استان یزد، 300 میلیارد ریال به شرکت آبفا اختصاص یافت که این میزان اعتبار تحول قابل توجهی در این شرکت ایجاد کرد.
وی با مقایسهای از امکانات و توانمندیهای آبفا در سال 72 و 88 بیان داشت: در سال 72 در مجموع 338 پرسنل در آبفای استان یزد مشغول به کار بودند که این آمار هماکنون به 366 نفر افزایش یافته است.
اسلامی ادامه داد: در حوزه مشترکان نیز در سال 72 در کل استان یزد 140 هزار مشترک آب وجود که این رقم با 2.25 برابر افزایش در سال 88 به 300 هزار مشترک رسیده است.
23 هزار مشترک فعال در زمینه فاضلاب در استان یزد ایجاد شد
وی همچنین یادآور شد: در سال 72 هیچ مشترکی در زمینه فاضلاب در استان یزد وجود نداشت اما در سال 88 بیش از 23 هزار اشتراک فعال در این زمینه وجود دارد.
اسلامی همچنین با اشاره به منابع آبی موجود در استان یزد و مقایسه آن طی سالهای یاد شده خاطرنشان کرد: در سال 72 آب شرب مردم استان یزد از 80 چاه و یک چشمه تامین می شد و مردم در آن سالها به طور مستمر در شهر با قطعی آب مواجه بودند و در بسیاری موارد آب جیرهبندی میشد اما امروز 38 میلیون 800 هزار لیتر آب از 180 حلقه چاه، چهار حلقه چشمه و یک رودخانه که آب آن از اصفهان میآید، تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان یزد عنوان داشت: هم اکنون نیز 65 درصد مصرف آب کل استان یزد از اصفهان تامین میشود.