به گزارش خبرنگار مهر، نظم و برنامه ریزی برای آینده از جمله مسائلی است که نه تنها در علم و اصول اجتماعی به آن اشاره شده بلکه در دین مبین اسلام نیز همواره بر روی آن تاکید شده و ائمه، امت اسلامی را به توجه و تفکر در این مسئله سفارش کرده اند.
امام صادق علیهالسلام در اینباره میفرماید: "هیچ چیز عزیزتر از وقت تو نیست." همچنین امام جواد (ع) در مورد تدبیر در امور میفرماید: "هر کس نداند کاری را از کجا آغاز کند از سرانجام رساندن آن درمیماند"
مولای متقیان حضرت علی(ع) نیز این گونه وصیّت کرده اند که شما را به تقوای الهی و نظم و برنامه ریزی در کارها سفارش می کنم.
اما به نظر می رسد در جامعه امروز که دنیا به دنبال استفاده بهینه تر و سریعتر از ثانیه ها است برخی در کشور ما نه تنها به این امر توجه نمی کنند بلکه امکان برنامه ریزی را نیز از دیگر افراد جامعه سلب می کنند.
نمونه عینی این مسئله را تعطیلات پیش بینی نشده هفته آینده در دانشگاههای کشور به خوبی می توان مشاهده کرد. یکشنبه هفته جاری هیئت دولت طی مصوبه ای اعلام کرد تمامی مراکز دولتی و آموزشی تهران شنبه و یکشنبه هفته آینده تعطیل خواهند بود اما تنها 24 ساعت بعد خبری مبنی بر این که تنها مراکز آموزشی تهران در این دو روز تعطیل خواهند بود بر روی سایتهای خبری قرار گرفت.
اخبار متفاوت رسانه ها موجب آن شد که دانشگاههای تهران، شریف و هنر طی اطلاعیه های جداگانه ای اعلام کنند که این دانشگاه ها در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده تعطیل نخواهند بود. در پی این این دانشگاهها، مراکز آموزش عالی علم و صنعت، الزهرا (س)، صنعتی امیرکبیر و امام صادق (ع) عدم تعطیلی کلاسهای خود را اعلام کردند.
در میان سردرگمی دانشجویان و جستجوی آنها برای تعطیلی و یا عدم تعطیلی دانشگاهها، استانداری تهران نیز متن مصوبه دولت مبنی بر تعطیلی مراکز آموزشی را از روی پرتال خود حذف کرد تا نبود برنامه ریزی منسجم خودنمایی کند.
نکته جالب توجه اقدامات استانداری تهران به عنوان متولی بخش اجرایی پایتخت است که با اخبار ضد و نقیض و با پاک کردن صورت مسئله پاسخ روشنی برای تعطیلات پیش بینی نشده نداشت و در نهایت نیز با محول کردن موضوع به سایر ارگانها تمامی مسئولیتها را متوجه سایر نهادها کرد.
عدم پاسخگویی مسئولان آموزش عالی کشور و تاکید وزارت علوم بر مستقل بودن دانشگاهها در تصمیمگیریها نیز موجب آن شد که روز گذشته بیش از بحثهای آموزشی در دانشگاههای کشور بی نظمی های اخیر مورد توجه دانشجویان قرار گیرد و در کلاسهای درس یک سئوال بیش از پیش مطرح شود: " بالاخره شنبه و یکشنبه تعطیل است یا نه"
وحید دانشجوی یکی از دانشگاههای دولتی در این خصوص می گوید: من یک دانشجوی شهرستانی هستم و کاش واقعا می دانستم هفته آینده تعطیل است یا خیر تا بتوانم برای دیدار خانواده ام برنامه ریزی کنم. وقتی با دانشگاهم تماس گرفتم مرا به کارگزینی و اداره امور اداری ارجاع دادند اما هیچ کس جواب مشخصی نمی داد و تنها تاکید می کردند که بخشنامه مشخصی به دست آنها نرسیده است.
یک دانشجوی حقوق نیز با تاکید بر این که معمولا در این گونه تعطیلی ها بلیط سخت پیدا می شود می گوید: اگر از چند روز پیش می دانستیم که قرار است دانشگاهها تعطیل شوند حداقل برای خریدن بلیط اقدام می کردیم. معمولا در تعطیلاتی که چند روز پشت سر هم است بلیط به سختی پیدا می شود.
برخی از اساتید دانشگاهها نیز از تعطیلات بیش از حد دانشگاهها در ترم دوم سال تحصیلی جاری گله داشتند. دکتر یوسف زاده استاد دانشگاه در این خصوص تاکید می کند: با توجه به تعطیلات عید و تق و لق بودن دانشگاه یک هفته قبل و بعد از عید امکان برگزاری کلاسها در نیمسال دوم تحصیلی عملا کمتر است که این گونه تعطیلی های پیش بینی نشده نیز صدمه بیشتری به نحوه آموزش می زند. مضاف بر این که بسیاری از دانشجویان هزینه برگزاری کلاسها به خصوص کلاسهای عملی را پرداخت کرده اند و این تعطیلی ها تنها به ضرر دانشجویان است.
تعطیلی پیش رو در شنبه و یکشنبه آینده دو نکته مشخص داشت:. یکی بی نظمی و عدم تصمیمگیری صحیح و مشخص به طوری که دانشگاهها تا امروز صبح که وزیر علوم رسما تعطیلی دانشگاهها را اعلام کرد در ابهام قرار داشتند و دیگری کاهش دوباره ترم دوم تحصیلی.
با وجود اینکه با بررسی های به عمل آمده مشخص شده است که ترم بهار بیش از 40 روز تعطیلی دارد، تعطیلات پیش بینی نشده می تواند به افزایش بی برنامگی در این حوزه دامن بزند. در عین حال مواردی که ممکن است دانشجو و یا استاد نیز امکان حضور در کلاس را نداشته باشد را نیز باید اضافه کرد و به این ترتیب از یک ترم 4.5 ماهه به سختی می توان دو ماه مفید درس خواند.