گروهی از کاشفان قطبی پس از به اتمام رساندن سفری فرسایشی و خسته کننده به سوی قطب شمال با حفر سوراخی در یخهای این قطب برای اولین بار از آب دریای قطب شمال نمونه برداری کردند تا با مطالعه بر روی آن درک بهتری از تاثیرات تغییرات آب و هوایی به دست آورند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این جستجوگران که بخشی از گروهی به نام "تجسس قطبی کتلین" به شمار می روند پس از سپری کردن سفری 60 روزه در میان یخهای قطبی خود را به منطقه مورد نظر رساندند. محققان با هدف درک تاثیرات اسیدی شدن اقیانوسها به دلیل متراکم شن دی اکسید کربن در اتمسفر تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی بر روی محیط قطبی به نمونه برداری از آب دریا و حیات دریایی در این منطقه پرداختند.

اسیدی شدن آب اقیانوسها زمانی رخ می دهد که اقیانوس دی اکسید موجود در اتمسفر را جذب کرده در نتیجه غلظت اسیدی آب اقیانوس افزایش پیدا می کند و جان موجودات زنده ای که از مواد معدنی برای ساخت صدف یا اسکلت استفاده می کنند را با خطری جدی مواجه می سازد.

محققان حفره نهایی این ماموریت و اولین حفره ای که تا کنون بر روی یخهای قطب شمال به وجود آمده است را به با کمک ابزار دستی در یخهای قطبی حفر کرده و پس از نمونه برداری سفر 777 کیلومتری خود را که از 14 مارچ آغاز شده بود، به پایان رساندند.

بر اساس گزارش تلگراف، نمونه های جمع آوری شده توسط این تیم به منظور دستیابی به تصویری شفاف تر از شرایط کنونی محیط زیست در قطب شمال مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار خواهد گرفت.