به گزارش خبرنگار مهر، محمد عباسی عصر امروز در دیدار با اعضای هیئت فدراسیون سراسری تعاونیهای عرضه و بازاریابی جمهوری خلق چین با اشاره به اینکه کشور چین از سوابق، قابلیت ها و ظرفیت های بالای اقتصادی برخوردار است، گفت: از سویی کشور ایران نیز از ظرفیت های اقتصادی بالا و تجربیات مناسب در برقراری روابط اقتصادی و تجاری برخوردار است.
وزیر تعاون پتانسیل تعاونیهای دو کشور را مکمل یکدیگر دانست و اظهار داشت: از طریق همکاری بخش تعاون دو کشور می توان روابط اقتصادی مناسبی را برقرار کرد.
عباسی با اشاره به اینکه من معتقدم که بخش های تعاون دنیا در مقابل دو بخش خصوصی و دولتی باید از سطح تعاملات بالاتری برخوردار باشند، تصریح کرد: پیشنهاد می کنم بین تعاونیها نیز یک تعاون برقرار شود.
وی صنایع اتومبیل سازی، راهسازی و فرآوری مواد غذایی تعاونیهای کشور چین را قابل توجه دانست و با اشاره به اینکه تعاونیهای ما باید از این دستاوردها استفاده بکنند، بیان داشت: جهت استفاده از تجربیات آموزش و حرفه آموزی تعاونیها را تقویت می کنیم.
عباسی توسعه کارآفرینی در تعاونیها و ایجاد ظرفیت های جدید برای اشتغال و توسعه اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و گفت: کارآفرینی در بخش تعاون دو کشور ایران و چین قابلیت انتقال دارد و از این طریق می توان پژوهش های مشترکی نیز برای توسعه تعاونیهای دو کشور انجام داد.
وزیر تعاون در پایان سخنانش از هیئت تجاری کشور چین دعوت کرد تا در کنفرانس بین المللی ظرفیت های بخش تعاون در توسعه اقتصادی کشور که به زودی توسط ایران برگزار خواهد شد، شرکت کنند.
همچنین لی چنگیو رئیس فدراسیون سراسری تعاونیهای عرضه و بازاریابی کشور چین نیز در اظهاراتی ضمن اشاره به ملاقات سال گذشته خود با وزیر تعاون در پکن، اظهار داشت: صبح امروز نیز با اتحادیه ها و تعاونیهای اتاق تعاون ایران نیز گفتگو و تبادل نظر کردیم.
وی به سابقه بالای بخش تعاون در ایران به عنوان یک مزیت اشاره کرد و افزود: هم اکنون بخش تعاون ایران در تمام فعالیتهای اقتصادی حضور دارد که این مسائل زمینه جذب سرمایه های داخل ایران و همچنین سرمایه های خارجی را آسان تر می کند.
چنگیو ضمن اظهار امیدواری نسبت به توسعه همکاریهای بخش تعاون دو کشور در آینده نزدیک، گفت: کشور چین 30 سال است که مراحل مقدماتی توسعه تعاونیها را پشت سر گذاشته است و هم اکنون به دوره شکوفایی کامل این بخش در اقتصاد چین دست یافته ایم.
این مقام بخش تعاونی کشور چین در زمینه همکاری تعاونیهای ایران در بخش خودرو نیز با اعلام اینکه ارتباط گرفتن مستقیم تعاونیهای ایران با خودروسازان چینی کار دشواری است، پیشنهاد کرد: بخش تعاون کشور چین می تواند به راحتی این ارتباطات را برای توسعه همکاریهای دو طرف برقرار کند.
چنگیو در پایان ضمن اشاره به اینکه برای توسعه همکاریها به تبادل نظر بیشتر و فراهم شدن زمینه های آشنایی اقدامات بخش تعاون دو کشور نیاز است، افزود: اتاق بازاریابی کشور چین تمایل دارد در این ارتباط با تعاونیهای کشور جمهوری اسلامی ایران همکاری نزدیک داشته باشد.