مشهد - خبرگزاری مهر: نقالی به عنوان یکی از ظرفیتهای جذاب شاهنامه فردوسی در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد ؛ اسفندیار رحیم مشایی  شامگاه شنبه در مراسم ثبت ملی نقالی در فهرست میراث معنوی کشور با بیان اینکه نقالی یکی از ظرفیت های شاهنامه فردوسی است، افزود: بدون اشراف تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی، اخلاقی، هنری و سیاسی امنیتی نسبت به شاهنامه در مقیاس ملی و جهانی، نمی توانیم ظرفیت های شاهنامه را بشناسیم.

وی گفت: نقالی یکی از ظرفیت هاست که باید با ترویج آن و پی بردن به مفاد علمی، هنری و موسیقایی آن نسبت به شناسانیدن مفاهیم شاهنامه اقدام کرد د.
 
مشایی با بیان اینکه شاهکار اثری است که در قید زمان و مکان نباشد، خاطرنشان کرد: شاهنامه این مزیت را دارد، چرا که قید زمان و مکان هیچ اثری بر آن نداشته است.
 
مشاور رئیس جمهور تصریح کرد: گذشت زمان و کهنگی تاریخ تاثیری بر تازگی مفهوم شاهنامه نگذاشته است و هر روز می توان از این اثر ماندگار برداشتی تازه و نو کرد.
 
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: خود آگاهی ملی و ایرانی گام نخست برای درک عمیق ملت ایران از تاریخ کشور است و شاهنامه این مهم را به نظم درآورده که با آگاهی بیشتر از آن پی به تمدن کهن ایران زمین خواهیم برد.
 
حمید بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور نیز گفت: امسال سیاست سازمان توجه به میراث معنوی است و نقالی هم به عنوان یک میراث معنوی به دلیل اینکه هم فرهنگ و هم آموزش است، باید حمایت شود.
 
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور ما کانون تاخت و تاز و هجوم بیگانگان بوده است، اگر آثار شعرا و ادبای بزرگی همچون فردوسی نبود، چیزی از فرهنگ و تمدن ما باقی نمی ماند.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از شاهنامه به عنوان نماد استقلال فرهنگی و از فردوسی به عنوان سردار فرهنگی یاد کرد و خاطر نشان کرد: با نگاه دقیق در شاهنامه می یابیم که فردوسی ایران و ایرانی و فرهنگ پارسی را به درستی شناخته و برای زنده ماندن آن اقدام به سرایش شاهنامه کرده است.
 
محمود صلاحی استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار داشت: استاد سخن، فردوسی کلام خود را در شاهنامه با جان و خرد آغاز کرده و با هوش و رای و دین تمام کرده که این نشانه دینداری و عشق او  به خدا و اهل بیت است.
 
وی تصریح کرد: در تمامی ابیات فردوسی بهترین واژه ها موج می زند و جز سلحشوری و رادمردی چیز دیگری یافت نمی شود.
استاندار خراسان رضوی افزود: با توجه به این فرهنگ غنی و واژگان صحیح باید فرهنگ سازی شود تا در گفتگوهای عامیانه از کلمات غیرفارسی استفاده نشود.
 
صلاحی همچنین خواستار احداث کتابخانه ای از تمام نسخ شاهنامه در کنار آرامگاه فردوسی شد.
 
در پایان این مراسم سند ملی نقاله خوانی به امضای مشایی، بقایی و استاندار خراسان رضوی رسید و از 16 نفر از فعالان این هنر نقالی تقدیر به عمل آمد.