قم - خبرگزاری مهر: رئیس دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی از تدوین سند راهبردی این سازمان در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، مهدی قره شیخ لو ظهر سه شنبه در گردهمایی سراسری مسئولان و کارشناسان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی که در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی برگزار شد، اظهار داشت: و اظهار داشت: در این سازمان گروهی را مشخص کرده ایم که در حال تدوین سند هستند که بر اساس منابع و امکانات محدودی که در اختیار داریم فعالیتها و برنامه های قرآنی را اجرا کنیم.

وی ارتقای جایگاه قرآن و اهل قرآن را یکی از لوازم فرهنگ سازی تعالیم قرآنی دانست و اظهار داشت: اهالی قرآن باید آن قدر جایگاه خودشان را بالا ببرند که مسئولان نظام خودشان را ملزم بدانند در اتخاذ تصمیم گیریها مشاوران قرآنی داشته باشند.

مسئولان مشاوران قرآنی داشته باشند

این مسئول اضافه کرد: البته شرط داشتن مشاوران قرآنی این است که قرآنی ها با مطالعات و تحقیقات و استفاده از علوم روز تاثیرگذاری خودشان را نشان دهند.

قره شیخ لو تغییر روشها و پرهیز از کارهای حجمی و نمایشی را از دیگر لوازم فرهنگسازی تعالیم قرآنی برشمرد و خاطر نشان کرد: باید در کارهای قرآنی از فعالیتهای حجمی و نمایشی پرهیز کنیم چرا که یکی از آفت هایی که ما با آن مواجه بودیم کارهای ویترینی است.

وی گفت: ما چه بخواهیم چه نخواهیم ظرفیتهای فرهنگی و دستگاههای مختلفی در کشور در زمینه قرآن فعالیت می کنند و ما باید همدیگر را در کنار هم ببینیم و از ظرفیت دستگاههای مختلف استفاده کنیم.

از حضور همه دستگاههای قرآنی استقبال می کنیم

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم خاطر نشان کرد: ما از حضور همه دستگاههای فرهنگی و قرآنی در این عرصه استقبال می کنیم ولی اگر این تعامل بدون هماهنگی لازم باشد به تداخل کاری و موازی کاری منجر می شود و در این زمینه اگر ابلاغیه ها و شرح وظایف را رعایت کنیم بسیاری از فعالیتها در چارچوب خودش انجام می شود.

قره شیخ لو اضافه کرد: اگر هم افزایی در بین دستگاههای مختلف فرهنگی به وجود آید بسیاری از فعالیت ها با سرعت و کیفیت بیشتری انجام می شود.

وی گفت: باید در برنامه های قرآنی جذب حداکثری را مورد توجه قرار دهیم و به نسبت به امکانات و اعتبارات سازمان مردم را جذب برنامه های قرآنی کنیم ولی باید برنامه هایی داشته باشیم که کیفی و مورد نیاز مردم باشند.

ضرورت جاسازی تعالیم قرآنی در سبد زندگی مردم

قره شیخ لو به پیشینه 30 ساله فعالیتهای دارالقرآن الکریم اشاره کرد و گفت: شرایط امروز جامعه ما به سمتی پیش برود که ما احساس می کنیم باید رویکرد جدیدی در فعالیتهای قرآنی سازمان داشته باشیم و در این راستا موضوع محور بودن قرآن به عنوان محور عمل و اندیشه جامعه اسلامی برای ما حائز اهمیت است.

وی گفت: در گذشته به لحاظ شرایط کشور ناگزیر بودیم به سمت برنامه های ظاهری قرآن گرایش داشته باشیم ولی اکنون نیازی احساس شد که باید به سمت ترویج مفاهیم قرآنی برویم البته این به معنای آن نیست که از توجه به ظاهر قرآن غافل شویم ولی باید برنامه ها را به نحوی تدوین و اجرا کنیم که نتیجه آن به فراگیر شدن تربیت قرآنی در جامعه منجر شود.

قره شیخ لو ادامه داد: اگر می بینیم آسیب های اجتماعی روز به روز بیشتر می شود به خاطر این است که از این زاویه به قرآن کمتر توجه شده  و ما باید تعالیم قرآن را در سبد زندگی مردم جاسازی کنیم و قرآن را به فرهنگ تبدیل کنیم.

قرآن بهترین سند برای مقابله با تهاجم فرهنگی است

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد هجمه عظیم فرهنگی دشمنان علیه نظام اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: بعد از جنگ تحمیلی غرب به این سمت گرایش پیدا کرد که با عملیات فرهنگی ما را دچار آسیب کند و در فرمایشات مقام معظم رهبری بارها بر روی تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی اشاره شد و ما برای مقابله با این تهاجمات باید کانون تهدید را شناسایی و به آن حمله کنیم.

وی با بیان اینکه مهم ترین چیزی که در این تهاجم فرهنگی می تواند موثر باشد، قرآن کریم است تصریح کرد: ما در یک رویارویی فرهنگی با غرب قرار داریم و آنچه در این رویارویی می تواند ما را غالب کند این است که تعالیم قرانی را در جامعه به فرهنگ تبدیل کنیم.

وی اضافه کرد: با یک برنامه مدون به سمتی می رویم که حداکثر بهره وری فعالیتهای قرآنی را در جامعه داشته باشیم.
.