به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، "ما ژائو شو" سخنگوی وزارت امور خارجه چین ضمن تاکید بر اهمیت توافق روز گذشته سران ایران، برزیل و ترکیه در تهران مبنی بر تبادل سوخت هسته ای، از آن استقبال کرد.
وی که در یک کنفرانس مطبوعاتی در پکن سخن می گفت، ابراز امیدواری کرد توافق مذکور سبب پیشرفت در روند حل و فصل اختلافات درباره موضوع هسته ای ایران شده و این مسئله با ادامه مذاکرات و گفتگوها به نتیجه برسد.
ژائو شو خاطرنشان کرد که کشورش همواره خواهان حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران بوده و مذاکره را بهترین گزینه برای این کار می داند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که اقدام ایران پاسخی درخور از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد داشته باشد.
روز دوشنبه نیز "یان جیه چی" وزیر امور خارجه چین از توافق تهران استقبال کرده و آمادگی کشورش را برای همکاری در راستای حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران اعلام کرده بود.
دیروز ایران، برزیل و ترکیه توافق کردند که از زمان امضای موافقتنامه تبادل سوخت ظرف یک هفته نامهای به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارسال و ایران آمادگی خود را برای این تبادل اعلام کند. درصورتی که موافقتنامه میان ایران و گروه وین امضا شود سوخت ایران در ترکیه امانت گذاری خواهد شد تا تحت نظارت آژانس و ایران باشد.
بنا بر اعلام "رامین مهمانپرست" سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اگر گروه وین اعلام آمادگی کند و موافقتنامه تبادل سوخت بین ایران و این گروه امضا شود، 1200 کیلوگرم اورانیوم 3.5 درصد ایران در ترکیه تحت نظر تهران و آژانس قرار می گیرد تا با 120 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد گروه وین مبادله شود.