وزیر نیرو با تشریح برنامه های وزارتخانه متبوعش برای کنترل مصرف برق در ساعات پیک مصرف شب و روز گفت: واردات کالاهای پرمصرف برقی به شدت کنترل می شود.

مجید نامجو در گفتگو با مهر در آستانه اول خردادماه، "روز بهره وری و بهینه سازی مصرف" گفت: وزارت نیرو سال گذشته برنامه هایی را به اجرا درآورد که بر مبنای آن توانست روشنایی را در شب مهار کرده و مصرف برق را کنترل کند.

وزیر نیرو افزود: بر اساس اجرای همین برنامه ها، اختلاف پیک مصرف برق در شب و روز کاهش یافت، چرا که پیک شب به دلیل استفاده گسترده مردم از لامپهای کم مصرف، به سرعت کم شد؛ به نحوی که اگر این لامپها نصب نمی شد، این اختلاف به زودی خود را نشان نمی داد.

وی با اشاره به صرفه جویی 2 هزار مگاواتی برق در پیک مصرف سال گذشته تصریح کرد: با نصب لامپهای کم مصرف، حدود 2 هزار مگاوات از پیک مصرف برق در شب کم شد، در نتیجه پیک روز خود را نشان داد و پیک روز به شب نزدیک شد.

نامجو مسئله اصلی در انتقال پیک شب به روز را کولرهای گازی دانست و اظهار داشت: این کولرها که در روز مورد استفاده قرار می گیرند، تبدیل به یکی از نگرانی های صنعت برق کشور شده است، بنابراین وزارت نیرو در تلاش است که در این رهگذر کاری انجام دهد که این نگرانی را کم کند.

وی اظهار داشت: یکی از راهکارها، جایگزین کردن انرژی های نو به خصوص استفاده از کولرهای خورشیدی در پیک روز است که نیاز به انرژی الکتریکی ندارند.

نامجو از انجام مذاکرات با صنایع برای انتقال زمان مصرف خود به ساعاتی غیر از پیک خبرداد و گفت: در پیک روز شیفت صنایع باید به گونه ای تنظیم شود که بیشتر استفاده از انرژی برق به ساعات غیر از پیک منتقل شود.

وزیر نیرو ادامه داد: وزارت نیرو شرکت سابا را مامور کرده است تا بررسی های مناسبی در زمینه بهینه سازی مصارف انجام دهد تا بتوان همان طور که پیک شب را به شدت کاهش داده است، پیک روز را نیز کاهش دهد. البته همکاری مردم و مصرف کنندگان برق برای اجرای این طرحها ضروری است. 

این عضو کابینه دهم گفت: وزارت نیرو با گمرک جمهوری اسلامی ایران و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مذاکراتی را انجام داده است تا از ورود کالاهای پرمصرف به کشور جلوگیری کند.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو با نگرانی از واردات کالاهای برقی پرمصرف، در حال برنامه ریزی کردن برای مدیریت مصرف انرژی در پیک شب و روز تابستان 89 است.