به گزارش خبرنگار مهر مصطفی محمد نجار وزیر کشور امروز چهارشنبه در آیین اختتامیه همایش فرمانداران سراسر کشور گفت: خوشبختانه وضعیت خوبی در عرصه بین المللی داریم. وضعیت کنونی و اجلاس سران گروه 15 و حاشیه های آن نشان داد توافقنامه های انجام شده از سوی جمهوری اسلامی غرب را کیش و مات کرد و استکبار جهانی مانده است که چه حرکتی را در مقابل جمهوری اسلامی انجام دهد.
وی افزود: ما امروز یک دیپلماسی فعال داریم و نه دیپلماسی انفعالی، دیپلماسی جمهوری اسلامی امروز دیپلماسی کنشی است و نه دیپلماسی واکنشی؛ همه اینها بر اساس راهکارهای مبتنی بر اهداف انقلاب اسلامی اتخاذ شده است.
نجار با اشاره به اینکه در عرصه های مختلف کشور به بالندگی رسیده ایم، افزود: در عرصه های فناوری های هسته ای و استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای ما همچنان پیشرو هستیم و امروز جمهوری اسلامی به یکی از قدرت های جهانی تبدیل شده و عضو باشگاه فضایی هستیم.
وزیر کشور گفت: اینها نشان دهنده توانمندی پشت صحنه جمهوری اسلامی است و همه این توانمندی ها بومی و بر پایه دانش و تیزهوشی ایرانیان است.
وی با بیان اینکه استکبار جهانی از این توانمندی بومی جمهوری اسلامی می ترسد، اظهار داشت: جهان غرب امروز از اینکه جمهوری اسلامی قدرت اول منطقه است و حرفی برای گفتن در موضوعات مختلف دارد، می ترسد.
نجار ادامه داد: آنها نگرانند که ما در عرصه های علم و فناوری پیشتاز باشیم چرا که دانایی ، توانایی می آورد و آنها از این پیشتازی جمهوری اسلامی می ترسند.
وی با بیان اینکه در چند ساله اخیر کارهای عمرانی زیادی و چند برابر دوره های قبل در کشور انجام شده است افزود: من نمی خواهم عدد و رقم در این زمینه بگویم و تعریف و تمجید کنم چرا که آمار و اطلاعات همه اینها موجود است و در این چند ساله کشور تبدیل به یک کارگاه بزرگ سازندگی شده است.
نجار گفت: فرمانداران و بخشداران نقش اساسی در پیشبرد اهداف دولت در این زمینه ها داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: در سفرهای اخیر در برخی از شهرها و روستاها چهره شهر و روستا کاملا تغییر کرده بود و عمران و آبادانی زیادی انجام شده بود که اینها همه نشان از مدیریت پروژه های عمرانی و انجام زمانبندی درست و صرفه جویی در هزینه ها است.
وزیر کشور با اشاره به شعار دولت مبنی بر عدالت گستری، مهرورزی، توسعه و تعالی همه جانبه و خدمت رسانی گفت: این شعار که منبعث از ارزشهای اسلامی و رهنمودهای امام و رهبری است باید در جامعه نهادینه شود.
وی تاکید کرد: کشور امروز آماده برای جهش بالاتر به سمت و سوی افق تبیین شده در چشم انداز 1404 است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز وارد چهارمین دهه انقلاب اسلامی شده ایم که دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده است افزود: عدالت گستری یعنی توسعه متوازن ، خدمت به محرومان و رسیدگی بیشتر به جامعه است.
نجار اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها را از مصادیق عدالت گستری در جامعه خواند و افزود: شما فرمانداران می توانید با خدمت به محرومان و ارتقا وضعیت آنان به این مولفه کمک کنید.
وی با بیان اینکه وزارت کشور به عنوان یک وزارتخانه که نیمی از مدیران کشور را دربر دارد، گفت: این وزارتخانه ظرفیت مدیریتی و سیاسی گسترده ای دارد و می تواند نقش های بسیار مهمی را در کشور ایفا کند.
وزیر به فتنه بعد از انتخابات اشاره کرد و گفت: وقایع بعد از انتخابات تجربه جدیدی برای ما و نظام ایجاد کرد که درون آن خیر بود و خیر این وقایع آن بود که توانستیم دست کسانی که 30 سال در کشور فعالیت می کردند رو کنیم و امروز متوجه شدیم که فاتحه دشمنان خارجی و ایادی داخلی بسیار پیچیده و عجیب بود.
نجاری در اطلاع رسانی دقیق از سوی فرمانداران تاکید کرد و گفت: امروز در برخی نقاط کشور خلاء اطلاعاتی داریم و چون ما حرف نمی زنیم دشمنان خوراک خبری ایجاد می کنند.
وی ادامه داد: البته مردم ما روشن و خیلی سیاسی هستند اما فرمانداران ما نیز باید راجع به موضوعات مختلف مطلع باشند و تمامی ابعاد موضوع را بدانند.
وزیر کشور اظهار داشت: امروز دشمن بعد از شکست از فتنه به تهدیدات نرم رو آورده است و بدنبال آلوده کردن نسل جوان و دختران و پسران ما است و ما باید در این زمینه و خنثی کردن توطئه های دشمنان بسیار هوشیار باشیم.
وی بر ارتقا فرهنگ و مباحث فرهنگی در ادارات، شرکت های خصوصی و سطح جامعه با روش های صحیح، برخورد با هنجارشکنی، ضرورت توجه به مسائل فرهنگی، اجرای صحیح هدفمندی یارانه ها، آماده سازی زمینه های لازم برای اجرای هدفمندی یارانه ها ، مردمداری، ساده زیستی فرمانداران و تصمیم گیری فرمانداران با محوریت مردم تاکید کرد.
نجار وی همچنین بر توجه به اشتغالزایی، رسیدگی به امور جوانان و اوقات فراغت، ایجاد شور و نشاط و مقابله با هجمه فرهنگی، رسیدگی به مشکلات عمران شهری و روستایی، انضباط اداری و مالی، انجام مطلوب پروژه ها، صرفه جویی و رعایت الگوی مصرف و برگزاری باشکوه مراسم رحلت امام نیز تاکید کرد.
وزیر کشور در پایان این دیدار تعدادی از فرمانداران شهرستانهای مختلف به بیان مشکلات خود پرداختند که از جمله این مشکلات دیدار فرمانداران با وزیران مختلف درباره رفع مشکلات شهرستان متبوعشان، به عضویت درآمدن در شورای برنامه ریزی استان، تغییر در وظایف و اختیار فرمانداران و به روز شدن این وظایف را خواستار شدند.
همچنین فرمانداران از نجار خواستند تا کارگروه کارشناسی تشکیل شده و وظایف و اختیارات فرمانداران را بصورت آیین نامه ای تدوین کند.
افزایش اختیارات فرمانداران یکی از مهمترین درخواست آنها بود که این طور بیان شد فرمانداران در سطح استان تنها موظف به امضا کردن برخی دستوراتی که استانداران مقابلشان می گذارند هستند.
وزیر کشور در پاسخ به این درخواست فرمانداران با لبخند گفت: شما می توانید امضا ندهید و با چیزی که موافق نیستید تایید نکنید.