بوشهر - خبرگزاری مهر: این روزها کمتر خیابان یا کوچه ای را در شهر بوشهر می توان پیدا کرد که آسفالت آن دستخوش تغییرات نشده و حفاری در آن صورت نگرفته باشد و در واقع از ورودی شهر گرفته تا خیابانهای اصلی و تمام کوچه و پس کوچه های آن فاقد آسفالتی مناسب است.

به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، نبود زیرساخت های شهری از پیش ساخته شده در شهر بوشهر باعث شده تا مردم این شهر روزانه شاهد انواع حفاری ها با بهانه های مختلف باشند، به گونه ای که تمام آسفالت کوچه و خیابانهای این شهر بندری وصله شده است.

هرچند انجام این گونه حفاری ها جهت رفع نیازهای شهری ضرورتی اجتناب ناپذیر است اما در رفع نیازها باید به گونه ای عمل شود که دیگر نیاز شهروندان که داشتن محل سالم و هموار جهت عبور و مرور است از بین نرود.

همه روزه تعداد زیادی از شهروندان بوشهری در کوچه و بازار، در تاکسی و اتوبوس و ... از وضعیت آسفالت این شهر گلایه مندند، به گونه ای که به گفته یکی از شهروندان بوشهری وضعیت کوچه های آسفالت شده بوشهر از وضعیت کوچه های آسفالت نشده این شهر اسفناک تر است.

بهرامی با ابراز تأسف از وضعیت مرکز استان بوشهر افزود: در حال حاضر هیچکدام از شهرهای ایران به خصوص مراکز استان ها وضعیت نابسامان شهری بوشهر را ندارند.

شهر بوشهر فاقد یک مدیریت کارآمد و واحد است

وی اظهار داشت: تخریب خیابانهای این شهر توسط شهرداری، ادارات برق، مخابرات، آب و فاضلاب و اخیراً هم گاز نشان می دهد که شهر بوشهر فاقد یک مدیریت کارآمد و واحدی است.

یکی دیگر از شهروندان شهر بوشهر در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص وضعیت خیابانهای این شهر گفت: اگر یک خیابان سالم و بدون دست انداز در شهر بوشهر دیده شود باید ید به شهردار هدیه داد.

مدیران شهرداری بوشهر برنامه ندارند

تقوی افزود: شهرداری بوشهر حتی خیابانهایی را که خود چندی پیش آسفالت کرده جهت پاره ای تعمیرات تخریب کرده است و این نشان می دهد که مدیران این نهاد تا چه اندازه بی برنامه هستند.

شهروندی دیگر که خود را کارمند یکی از ادارات این شهر معرفی کرد، اظهار داشت: متأسفانه برخی اوقات میهمانانی که از شهرهای دیگر به بوشهر سفر می کنند از وضعیت مرکز استان ما ابراز تأسف می کنند.

شهبازی تصریح کرد: امروزه در اکثر شهرهای کشور می بینید کارها با چه سرعتی در حال انجام است ولی در بوشهر اینطور نیست.

این شهروند افزود: در شهری مانند اصفهان پلهای غیرمسطح را در چند ماه می سازند در حالی که در بوشهر فقط بازگشایی میدان حر حدود یک سال و نیم طول کشید.

وی اوضاع نابسامان شهرداری و نبود مدیران کارآمد در آن را یکی از دلایل این بی برنامه گیها دانست.

شورا در انتخاب شهردار مانده چه رسد به نظارت و مدیریت بر شهر

خانمی که از وضعیت کوچه های بوشهر بسیار ناراحت بود در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد که صدای مردم این شهر را بشنود.

وی ادامه داد: در ابتدای کار شورا فکر می کردم که اعضاء آن با توجه به تجاربی که دارند می توانند شهر را مدیریت کنند ولی حالا می بینم که آنها در انتخاب شهردارشان ماندند چه رسد به نظارت و مدیریت شهر.

این خانم افزود: وضعیت خیابان ها، عدم جمع آوری صحیح زباله ها، اعتصابات پیاپی کارگران شهرداری و ده ها مورد دیگر بیانگر نابسامانی اوضاع شورا و شهرداری بوشهر است.

یکی از رانندگان شهر بوشهر نیز گفت: دست اندازهای شهر کم بود که اخیراً چندین سرعتگیر هم در خیابانهای مختلف به آنها اضافه شد.

وی تصریح کرد: بنده و بسیاری دیگر از رانندگان این شهر باید هر چند ماه، مبالغ زیادی برای تعمیر جلوبندی خودروهایمان بپردازیم و مسبب تمامی این مشکلات شهرداری است.

این راننده یکی از دلایل بروز حوادث متعدد در شهر بوشهر را وجود خیابان های بی کیفیت و پر از دست انداز شهر دانست.

آسفالت خیابان های بوشهر بی کیفیت هستند

یکی دیگر از شهروندان بوشهری گفت: اینکه خیابانها را حفر می کنند ضرورتی جهت توسعه زیرساختهای و نیازهای شهری است اما اصلاح آن به خوبی صورت نمی گیرد به گونه ای که محلی که بعد حفاری دوباره اصلاح می شود یا گود می شود و یا همانند یک سرعتگیر عمل می کند.

محمدیان افزود: علاوه بر این مسائل آسفالتی که مورد استفاده قرار می گیرد به نظر می رسد از کیفیت مناسبی برخوردار نبود به گونه ای که بعد از مدتی از هم باز شده و متلاشی می شود.

وی اظهار داشت: بسیاری از آسفالت خیابانهایی که در بوشهر تعویض شده اند یا سرعتگیر هایی که با آسفالت ایجاد شده اند بعد از مدتی حرکت می کنند و باعث ایجاد چاله در خیابان می کنند.

بخش عمده ای از بی کیفیتی آسفالت بوشهر مربوط به معادن استان است

سرپرست معاونت عمرانی شهرداری بوشهر در گفتگو با مهر یکی از دلایل نشست آسفالت پس از اتمام حفاری و ترمیم آن را غیرفنی بودن زیرسازی عنوان کرد، گفت: بخش عمده ای از بی کیفیتی آسفالت بوشهر مربوط به معادن استان است.

رضا محبی افزود: متأسفانه کیفیت مصالحی که در استان بوشهر وجود دارد مطلوب نبوده و پایین تر از استانهای دیگر است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا شهرداری نظارتی بر کیفیت آسفالتهای استفاده شده در خیابانهای شهر دارد، گفت: تمام آسفالتهای سطح شهر پیش از استفاده در آزمایشگاه بررسی و کنترل می شوند.

وی با اشاره به گرمای هوا در استان بوشهر تصریح کرد: یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در فرسودگی زودهنگام آسفالتهای شهر گرمای بیش از حد هواست.

شهرداری می تواند از معادن باکیفیت خریداری نماید

رئیس سازمان صنایع و معادن استان بوشهر نیز گفت: به طور کلی معادن استان به سه دسته تقسیم می شوند و شهرداری می تواند مصالح مورد نیاز خود را از معادن ردیف اول تهیه نماید.

اسماعیل مرحمتی افزود: بی کیفیتی مصالح معادن استان بوشهر تنها یک فاکتور بوده و شهرداری باید نظارت بیشتری بر دیگر مصالح انجام دهد.

وی مرغوبیت قیر و فرآوری انجام شده را در کیفیت آسفالتهای مورد استفاده شهر بسیار مهم دانست.

مرحمتی در پایان با انتقاد از اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تصریح کرد: موضوع نظارت بر معادن استان مربوط به اداره کل استاندارد بوده و وظیفه سازمان صنایع و معادن فقط صدور مجوز جهت احداث معدن در استان است.

سازمان صنایع و معادن استان سهل انگاری می کند

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان بوشهر نیز به مهر گفت: اعتقاد ما بر این است که سازمان صنایع و معادن استان در این خصوص سهل انگاری های زیادی انجام داده است.

امیرحسین محتشم با بیان اینکه متأسفانه سازمان صنایع و معادن استان بدون هیچ نظارتی مجوز احداث معدن صادر می کند، اظهار داشت: نظارت بر برخی کالاها از جمله قیر طبق قانون بر عهده اداره کل استاندارد نیست و سازمان صنایع و معادن باید بر کارخانه های تولید قیر و معادن شن و ماسه نظارت بیشتری داشته باشد.

توجه به کمیت و غفلت از کیفیت، موجب فساد می شود

محتشم با بیان اینکه ابتدا باید از کیفیت معادن اطمینان داشت و سپس مجوز صادر کرد، اظهار داشت: با توجه به اینکه در صدور مجوزهای بیشتر به کمیت اهمیت داده می شود متاسفانه در این بین کیفیت مورد غفلت واقع می شود که این امر موجب فساد می شود.

مدیرکل اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان ادامه داد: متأسفانه سازمان صنایع و معادن به کمیت توجه کرده و هیچ عنایتی به کیفیت ندارد غافل از اینکه تعدد معادن موجب می شود آنها برای فروش و سود بیشتر کیفیت را کاهش دهند.