مشهد - خبرگزاری مهر: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه به شدت در حوزه تئوری‌های علوم انسانی مشکل داریم‌ گفت: نظریه‌پردازی در ایران در حد صفر است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حجت الاسلام ‌علی حسینی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در هر کجای جهان اگر پیشرفتی صورت می‌گیرد همه چیز از نظریه‌پردازی، ایدئولوژی و کانون‌های فکری‌ شروع می‌شود‌، ما نیز باید اجازه دهیم عقل‌ها، ذهن‌ها و اندیشمندان مختلف نظرات خود را ارائه ‌دهند و از میان این نظرات، ایده‌های مطلوب‌تر‌ و بهتر مورد تأیید قرار می‌گیرند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر این‌که باید در حوزه علوم انسانی کار جدی در نظریه‌پردازی صورت ‌گیرد، تصریح کرد: موضوعی که باعث شده نتوانیم یک مدل اسلامی و ملی، منحصربه‌فرد و متناسب با ساختارهای مختلف کشور ایران تبیین کنیم، عدم نظریه‌پردازی اندیشمندان و صاحب‌نظران در این عرصه است.
 
حسینی گفت: به محض این‌که جهان قدیم تبدیل به جهان جدید شد موضوع پیشرفت و عمران و آبادانی به شکل امروزی و مدرن وارد مباحث برنامه‌ریزی شد. از این رو‌ توسعه نخستین و مهم‌ترین موضوعی است که در بخش تمدنی و مدنی شهرها و کشورها مد نظر قرار گرفته می‌شود.
 
نماینده مردم نیشابور در مجلس افزود: از زمانی که توسعه به عنوان پایه‌های پیشرفت و آبادانی مد نظر قرار گرفته شد این موضوع و ایده به میان آمد که حال که توسعه یک امر مبنایی است توسعه در کدام عرصه را به عنوان زیربنای توسعه باید مد نظر باشد. برخی از نظریه‌پردازان مکاتب مختلف اقتصاد را به عنوان زیر بنا قرار دادند که در اندیشه کمونیست این نظریه مورد تأیید قرار گرفت‌ و برخی مثل اندیشمندان لیبرالیسم واقع فرهنگ را به عنوان زیر بنا قرار دادند.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر این‌که در اندیشه اسلامی، فرهنگ به عنوان زیر‌بنای توسعه قرار گرفته شده است، خاطر‌نشان کرد: البته در اندیشه اسلامی، فرهنگ یک جزیره جدا از صنعت، سیاست، ‌مسائل اجتماعی و ... محسوب نمی‌شود، بلکه فرهنگ روحی است که در کالبد عرصه‌های مختلف جامعه دمیده می‌شود و در هر کدام از عرصه‌ها مختلف جای خودش را دارد.
 
نماینده مردم نیشابور و شهر فیروزه در مجلس افزود: بر اساس اندیشه اسلامی و اندیشه‌ای بر مبنای آن انقلاب اسلامی رخ داد، باید در اصلاح اعتقادات و تفکرات و باورهای جامعه که معطوف به امر توسعه است، مبادرت کنیم و بر اساس اندیشه‌های فرهنگی که از اندیشه‌های اسلامی و ملی نشأت گرفته است در الگو‌سازی موضوع توسعه تلاش کنیم.
 
وی با تأکید بر این‌که نظریه‌پردازی در کشور ما در حد صفر است افزود: به شدت در حوزه تئوری‌های علوم انسانی مشکل داریم گفت: در هر کجای جهان اگر پیشرفتی صورت می‌گیرد همه چیز از نظریه‌پردازی، ایدئولوژی و کانون‌های فکری‌ شروع می‌شود‌ ما نیز باید اجازه دهیم عقل‌ها، ذهن‌ها و اندیشمندان مختلف نظرات خود را ارائه ‌دهند و از میان این نظرات، ایده‌های مطلوب‌تر‌ و بهتر مورد تأیید قرار می‌گیرند.
 
حسینی افزود: نهایتا در یک جمع‌بندی که از سوی کارشناسان و نظریه‌پردازان عرصه‌های مختلف انجام می‌گیرد این ارزش‌ها شناسایی و‌ نقد شود و از دل آن‌ها نظریاتی که متناسب با اندیشه اسلامی و ایرانی متناسب با برنامه‌های فرادستی مثل چشم‌انداز 20 و برنامه‌های توسعه است بیرون آید.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره بر این‌که هیچ پیشرفت و رویدادی صورت نمی‌گیرد مگر این‌که برنامه‌ای در پی آن باشد، تصریح کرد: ‌اگر کاری بدون برنامه‌ریزی انجام شد قطعاً یک اقدام ناصحیح، غیرمنطقی، ناصواب است.
 
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در کشور ما زیر‌بنا و ساختار وجود دارد اما ریز‌موضوعات تنظیم و مشخص نیست و در نهایت نتیجه‌ای از دل آن بیرون نمی‌آید.