نارضایتی جبهه ترکمانها از رفتارهای سران العراقیه با این اقلیت و هشدار درباره خروج از این فهرست در صورت پافشاری بر مواضع خود، طیف علاوی را در معرض فروپاشی قرار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری "اور"،  یک منبع آگاه در جبهه ترکمانهای عراق تاکید کرد این جبهه با فهرست العراقیه ائتلاف نکرده که در آن ذوب شود، بلکه به سبب اهداف راهبردی که میان آنها وجود دارد و به خاطر تحکیم اصول و پایه های برابری، عدالت و محو سهم خواهی و تبعیض دینی و مذهبی و نژادی ائتلاف کرده است.

این منبع با تاکید بر نقش مهم ترکمانها در پیروزی العراقیه در کرکوک و نینوا و صلاح الدین و دیاله، سران العراقیه را به کنار گذاشتن و منزوی کردن ترکمانها متهم کرد.

این منبع گفت : جبهه پیشتر مطالبات خود را برای رهبران العراقیه ارسال کرده و خواستار پاسخ رسمی و موثق شده است، اما رهبران این فهرست به این خواسته ها پاسخ نداده اند.
 
وی عضویت فعال در شورای رهبری و همچنین مشارکت در تصمیم گیریهای سرنوشت ساز و رایزنی ها را مهمترین خواسته ترکمانها از العراقیه دانست که تا کنون پاسخی به آنها داده نشده است.
 
این منبع افزود : رفتارهای رهبران العراقیه سبب شده است که هیچ اشاره ای به ترکمانها و حقوق آنها در رسانه ها نشود و جبهه ترکمانها از روند سیاسی منزوی شود.
 
وی هشدار داد : با توجه به رفتارهای رهبران العراقیه، جبهه ترکمانها به طور جدی به تعلیق عضویت خود در العراقیه می اندیشد و در صورت پافشاری سران العراقیه بر ادامه مواضع خود، این جبهه خروج از فهرست العراقیه را اعلام خواهد کرد.
 
به گفته ناظران، موضع جبهه ترکمانها با اظهارات مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان در گفتگو با روزنامه الحیات مرتبط است، تا جایی که بارزانی خواسته بود ایاد علاوی رئیس العراقیه مامور تشکیل دولت شود که ترکمانها از این اظهارات این گونه برداشت کرده اند که حمایت کردها از العراقیه شاید به زیان آنها باشد.
 
شهروندان ترکمان ساکن کرکوک از این می ترسند که همسویی زیاد میان کردها و العراقیه شاید منجر به گشودن پرونده های زیادی از جمله ماده 140 قانون اساسی و ماده 16 قانون انتخابات شود که ترکمانها معتقدند در صورت اجرای آن، این قومیت بزرگترین م
متضرر خواهد بود.
 
ماده 140 قانون اساسی عراق خواهان حل مشکل مناطق مورد اختلاف در سه مرحله شامل عادی سازی، انجام سرشماری جمعیتی و در ادامه انجام همه پرسی در میان شهر درباره سرنوشت آن است که این ماده به سبب آنکه گروههای سیاسی عرب و کرد و ترکمان درباره آن توافق ندارند، به یک موضوع مورد اختلاف تبدیل شده است.
 
این در حالی است که کردها خواهان پیوستن شهر نفت خیز کرکوک به منطقه کردستان هستند.