محمد کرمی راد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اقدامات مثبت جمهوری اسلامی ایران در بیانیه تهران و چاره اندیشی در خصوص مسئله تبادل سوخت و تلاش آمریکا و غرب برای تشدید تحریم ها علیه ایران، اظهار داشت: در ارتباط با موضوع بیانیه 3 جانبه تهران، ابتکار عمل به دست ایران افتاد و این بیانیه می تواند تاثیر خاص خود را بر دنیا بگذارد.
وی با اشاره به اینکه تمام تلاش آمریکا بر این است که جمهوری اسلامی ایران از نظر هسته ای توفیقی نداشته باشد، افزود: بعد از صدور بیانیه 3 جانبه تهران آنها شروع به مانع تراشی فراوانی از جمله فشارهای سنگین و تهدید به تحریم کردند و وزیر امور خارجه این کشور در راستای تضعیف بیانیه تهران با سفر به کشورهای مختلف تلاش می کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ایران توانست با دیپلماسی قوی و فعال و با رویکردی مناسب نسبت به تبادل سوخت 20 درصدی حسن نیت خود را نشان دهد و کارشناسان بین المللی در رسانه های مختلف دنیا در این خصوص با اشاره به دیپلماسی موفق ایران به صورت گسترده به آن پرداختند و اذعان داشتند که ایران پیروز و آمریکا مات و مبهوت شده است.
کرمی راد تصریح کرد: آمریکا فکر نمی کرد که ایران به این توافقات پاسخ دهد و با دو کشور ترکیه و برزیل یک بیانیه مشترک تنظیم و مفاد بیانیه به تایید 3 کشور برسد.
نماینده کرمانشاه با اشاره به تاثیرات مهم بیانیه تهران در سطح بین الملل عنوان کرد: آمریکایی ها باید بدانند که خود آنها به ترکیه و برزیل اعتماد کرده بودند و از آنها خواسته بودند که با جمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوع تبادل سوخت وارد مذاکره شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره تصمیم گروه وین درباره بیانیه 3 جانبه تهران گفت: آزمون بزرگی پیش روی گروه وین قرار دارد و اگر این گروه بتواند در این برهه زمانی که بحث تحریم ها و تهدیدها از سوی قدرتهای زورگو مطرح است، سربلند از آزمون بیرون بیاید و حسن نیت خود را ثابت کند، نشان دهنده عملکرد مناسب و درست گروه وین است، اما اگرتصمیم درستی را اتخاذ نکند جمهوری اسلامی ایران خود نسبت به غنی سازی و تولید سوخت 20 درصد اقدام خواهد کرد.
کرمی راد خطاب به روسها که اخیرا مواضع خود را در راستای مواضع آمریکا برای اعمال فشار به ایران از طریق صدور قطعنامه جدید، قرار داده اند، گفت: روسیه مواظب باشد در منطقه با دشمنان جمهوری اسلامی ایران هم پیمان نشود و به سمت آنان گرایش نداشته باشد چرا که این کشور می تواند با مشارکت جمهوری اسلامی ایران نقش موثر دیپلماتیک در منطقه داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مواضع روسیه در همراهی با آمریکا، گفت: روسیه همواره می تواند مشارکت و همکاری های گسترده ای در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری و انرژی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و به یاد داشته باشد که با گرایش و تبعیت از سیاست های آمریکا این مراودات را مفت از دست ندهد.