جلیل رسولی با بیان اینکه افزایش جوایز می‌تواند انگیزه بیشتری برای حضور خوشنویسان باشد تاکید کرد سختگیری در انتخاب آثار دوره‌های بعد ضروری است.

جلیل رسولی،خوشنویس و از اعضای هیئت داوران اولین دوسالانه خوشنویسی در مورد این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: خوشنویسی، دوسالانه دیگری هم داشت که حدود هشت سال قبل برگزار شد اما متاسفانه ادامه نیافت چون مسئولان هنر در آن زمان نسبت به این رشته کم‌لطفی داشتند .

وی در مورد ضرر برگزار نشدن دوره‌های دوسالانه ابراز داشت: لطمه زیادی خوردیم چون هر نمایشگاه و دوسالانه‌ای باعث رونق، بروز خلاقیت و دلگرمی هنرمندان می‌شود.

رسولی درباره کیفیت آثار دوسالانه امسال عنوان کرد: انتظار من بالاتر بود. یک دوسالانه باید همه سلیقه‌ها را دربربگیرد و همه طیف‌ها در آن حضور داشته باشند.

وی سپس خواستار برنامه‌ریزی بیشتری در این زمینه شد: برگزاری هر دوسالانه‌ کار مشکلی است و نیاز به برنامه‌ریزی طولانی دارد. شاید تصمیم‌گیران باید از همه طیف‌ها دعوت می‌کردند چون ممکن است در هر رشته‌ای عده‌ای با یکدیگر اختلاف داشته باشند و وقتی در دوسالانه حضور داشته باشند اختلافات از میان برود.

این خوشنویس افزود: حدود یک ماه و نیم قبل داوری سه سالانه‌ای را در ترکیه برعهده داشتم که بعد انتخاب برگزیدگان طراحی دوره‌های بعدی انجام شد. ما هم باید اینطور برنامه‌ریزی کنیم.

وی همچنین درباره چینش آثار برای نمایش روی دیوار توضیح داد: چیدن آثار خیلی حرفه‌ای نبود چون نمایش کارها دانش و تبحر ویژه‌ای می‌خواهد. گاهی حتی اگر یک تابلو، دو سانتی‌متر بالاتر قرار بگیرد، ممکن است نگاه مخاطب را از دست بدهد. البته در این دوسالانه آثار زیادی وجود داشت و مکان نمایشگاه نیز یک بنای قدیمی بود. مسئولان برای زیرسازی از گونی استفاده کرده بودند که می‌توانست به نحو زیباتر و ظریف‌تری صورت بگیرد.

رسولی در ادامه وضعیت خرید و فروش آثار خوشنویسی را نامناسب توصیف کرد: فروش کارها از نظر اقتصادی وضعیت خوبی ندارد. باید هنرمندان را حمایت کنیم. قرار بود بحث اختصاص نیم درصد بودجه سازمان‌های دولتی به خرید آثار هنری محقق شود که متاسفانه اینطور نشد. اگر این نیم درصد تصویب شده بود آثار ارائه شده در دوسالانه هم می‌توانست خریداری شود.

وی سپس به سختگیری آثار برای دوره‌های بعد اشاره کرد: باید کاری کنیم که سطح کارها بالا برود و سختگیری بیشتری در انتخاب آثار برای دوره‌های بعدی انجام شود. من داور نمایشگاه‌های دیگری هم بوده‌ام. گاهی دیده‌ایم افرادی روی روزنامه خطاطی کرده‌اند درحالی که باید برای شرکت کنندگان تبیین شود که یک دوسالانه یا نمایشگاه موضوع جدی است و باید به آن اهمیت دهند.

رسولی ادامه داد: کشورهای عربی که نمایشگاه‌های خوشنویسی برگزار می‌کنند، دقت و توجه زیادی در انتخاب آثار دارند و جایزه‌های بالایی درنظر می‌گیرند که همین باعث ترغیب هنرمندان می‌شود. ما هم می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

اولین دوسالانه خشونویسی تا 18 خرداد در سرای سعدالسلطنه قزوین درحال برپا است.