تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۶

یزد - خبرگزاری مهر: مجتمع فرهنگی میقات الرضای طبس با هزینه ای بالغ بر هفت میلیارد و 900 میلیون ریال احداث شد و با حضور مسئولان شهرستان طبس و قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر در طبس، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ظهر یکشنبه در مراسم بهره برداری از این مجتمع اظهار داشت: امامزاده حسین (ع) طبس در زمان هیچ سلسله و عصری این عظمت و شکوه را نداشت و این شکوفایی نتیجه مدیریت اسلامی است.

سید احمد علوی یادآور شد: طی هزار سال گذشته از ابتدای شهادت ایشان تا قبل از انقلاب، یک مدرسه، یک کلاس درس و حتی یک‌دانش آموز که در حرم مطهر حضرت رضا (ع) تحصیل کرده باشد دیده نمی شود اما امروز به برکت انقلاب اسلامی، ده‌ها موسسه پژوهشی، آموزشی و انتشاراتی در آستان قدس راه‌ اندازی شده و پنج هزار محقق، استاد دانشگاه و حوزه، و بیش از 12 هزار دانش‌ آموز و دانشجو در مراکز آموزشی و داشگاهی آستان قدس رضوی مشغول تحقیق، تحصیل و پژوهش هستند.

علوی افزود: همچنین به ‌وسیله آستان قدس رضوی هزاران کتاب در موضوعات اسلامی تالیف شده است که این به‌ دلیل عنایات الهی و از برکات انقلاب اسلامی است.

شیوه مدیریت آستان قدس رضوی در دنیا نمونه است

امام جمعه طبس نیز در ای مراسم با تجلیل از خدمات شایسته آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی همواره در ابعاد مختلف خوش درخشیده و شیوه مدیریت این مجموعه در دنیا نمونه است.

سیدابراهیم مهاجریان بیان داشت: آستان قدس رضوی نه تنها در زمینه فرهنگی و عمرانی بلکه در زمینه‌های گسترده دیگری همچون پزشکی به خوبی وارد شده است به طوری که بیماران از نقاط مختلف دنیا برای مداوا به مشهد مقدس سفر می‌ کنند.

نماینده مردم شهرستانهای طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس نیز در این مراسم اظهار امیدواری کرد: همانگونه که آستان مبارک حضرت حسین‌بن موسی‌الکاظم (ع) طبس در کویر می ‌درخشد، شهرستان طبس نیز بتواند در همه زوایا راه پیشرفت و توسعه را طی کرده و در ابعاد فرهنگی، مذهبی، اقتصادی و علمی به عنوان یک شهرستان الگو در کشور باشد.

طبس می تواند الگویی مدیریتی برای شهرستانهای مختلف کشور باشد

محمدکریم عابدی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای بالای شهرستان طبس یادآور شد: طی دو سال اخیر رئیس دو قوه یعنی رئیس جمهور در سال 1387 و رئیس قوه مققنه در سال جاری به طبس سفر کرده ‌اند که این بیانگر توجه ویژه مسئولان بالادست نظام به این شهرستان است.

مدیرعامل موسسه آستانه مبارکه حضرت حسین‌ بن موسی ‌الکاظم (ع) طبس و آرامگاه شهید آیت ‌الله مدرس (ره) کاشمر نیز در این مراسم اظهار داشت: چهار کتابخانه در طبس، کاشمر، محمدآباد و قائن دارای 100 هزار جلد کتاب و 20 هزار عضو تحت نظارت این موسسه است.

عباس ذوالفقاری افزود: باغ رضوان با هشت هکتار مساحت احداث و رضوانشهر دارای 860 واحد مسکونی در 60 هکتار و مهمانسرا در زمینی به مساحت 14 هزار مترمربع و چهار هزار و 500 مترمربع زیربنا در دست ساخت است که به ‌زودی به بهره‌ برداری خواهد رسید.

سالانه بیش از 4 میلیون زائر در امامزاده حسین بن موسی الکاظم طبس اسکان می یابند

وی خاطرنشان کرد: طی سال گذشته بیش از چهار میلیون زائر در امامزاده حسین ‌بن موسی‌ الکاظم (ع) طبس ساکن و بیش از 10 میلیون زائر در 12 مجتمع میان راهی پذیرایی شده‌ اند.

به گزارش مهر، مجتمع بزرگ فرهنگی میقات الرضا در محدوده حرم مطهر حضرت حسین‌ بن موسی‌ الکاظم (ع)، برادر امام رضا (ع) واقع است و هزار و 270 متر مربع زیربنا دارد و با هزینه ‌ای بالغ بر هفت میلیارد و 900 میلیون ریال احداث شده است.

این ساختمان دارای دو بخش جداگانه اداری و سالن همایش است که سالن همایش به مساحت 460 مترمربع با 354 صندلی دارای ساختمانهای جنبی و فضاهای خدماتی و فرهنگی به مساحت 230 مترمربع است.

ساختمان اداری این مجموعه نیز دارای یک زیرزمین به مساحت 175 متر مربع و اتاقهای ساختمان اداری در مجموع به مساحت 265 متر مربع و دارای دو اسکلت فلزی مستقل است.

هزینه احداث این مجتمع به‌ وسیله سازمان عمران و توسعه خراسان و موسسه بقاع متبرکه حضرت حسین‌ بن موسی ‌الکاظم (ع) طبس پرداخت شده است.

شهرستان طبس به ویژه آستان مقدس حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) به دلیل قرار گرفتن در مسیر مشهد الرضا(ع) سالانه پذیرای جمعیت کثیری از زوار امام رضا(ع) است.