مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر با هشدار به مصرف کنندگان قرصهای ریتالین به ویژه دانشجویان و دانش آموزان گفت: این قرصها هم رده مواد مخدری از جمله کوکائین و قرصهای روانگردان هستند و عوارض جسمی و روانی خطرناک بسیاری در فرد بر جای می گذارند.

سعید صفاتیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: قرصهای ریتالین داروی محرک سیستم اعصابند و به دلیل سوء مصرف در میان داروهای طبقه بندی شده و جزء رده کوکائین و قرصهای روانگردان قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: در گذشته این داروها در داروخانه ها با دُز پایین برای کودکان بیش فعال تجویز می شد اما قرصهایی که اکنون به عنوان قرص ریتالین در اختیار دانشجویان قرار می گیرد دارای دز بالایی از مواد مخدر است.

مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به باور نادرست دانشجویان در افزایش میزان تمرکز با مصرف این قرصها تصریح کرد: مصرف قرصهای ریتالین نه تنها میزان تمرکز افراد را در یادگیری افزایش نمی دهد بلکه عوارض جسمی و روانی بسیاری در فرد بر جای می گذارد.

وی با اشاره به عوارض جسمی مصرف قرصهای ریتالین افزود: افزایش تپش قلب، سکته مغزی، تشنج، دردهای شدید مفصل و حرکات غیر قابل کنترل از جمله این عوارض است. همچنین ایجاد تغیرات در خلق و خوی شخص، حالت گیجی، توهمهای دیداری و شنیداری، بی قراری، اضطراب و حالت جنون نیز از دیگر عوارض روانی مصرف این قرص هاست.

مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: عوارض مصرف قرصهای ریتالین مانند تپش قلب و کاهش شدید فشار خون در زنان به مراتب بسیار بیشتر از مردان است.

وی افزود: مصرف این قرصها در روزهای امتحان در میان دانشجویان بسیار افزایش می یابد که باید با اطلاع رسانی دقیق آنان را از عوارض مصرف این قرصها مطلع کرد.