علی افراشته گفت: مجلس شورای اسلامی با عنایت به تدابیر مقام معظم رهبری در نامگذاری سال به عنوان اصلاح الگوی مصرف با برنامه ریزی، توانست مبلغ 22 میلیارد ریال صرفه جویی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی افراشته معاون اجرایی رئیس مجلس در گفتگویی به تشریح اقدامات انجام گرفته این معاونت در سال 88 پرداخت.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته به تدبیر مقام معظم رهبری  سال اصلاح الگوی مصرف نام گرفته بود، در خصوص رویکرد معاونت اجرایی رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان بازوی اجرایی مجلس در این مقوله اظهار داشت: با توجه به نقش الگوسازی مجلس برای دستگاههای اجرایی کشور، این معاونت موضوع اصلاح الگوی مصرف را به عنوان یکی از اصلی ترین راهبردهای اجرایی خود تعیین کرد و با تاکید جناب آقای دکتر لاریجانی، ضمن بررسی حوزه های گوناگون و تعریف درست مساله به صورتی جامع و فراگیر اقداماتی بنیادی در جهت بهره مندی صحیح از منابع در اختیار و اصلاح الگوی مصرف صورت داد.
 
افراشته افزود: تلاش معاونت اجرایی بر آن بود که با رویکردی جامع و فراگیر موضوع اصلاح الگوی مصرف را پیگیری کند.
به اعتقاد من «اصلاح الگوی مصرف» عبارت عامی است که در بهره مندی از همه منابع مصداق دارد. اعم از منابع مالی، منابع انسانی، مکان، تجهیزات و زمان، بر این اساس ما در معاونت اجرایی تلاش کردیم تا با شناخت مصادیق اتلاف منافع در حوزه کاری خود، نواقص را با رویکردی علمی ریشه یابی کرده و نسبت به رفع آنها اقدام نماییم.
 
معاون اجرایی رئیس مجلس درخصوص برآورد ریالی صرفه جویی حاصل از اصلاح الگوی مصرف خاطرنشان ساخت: کسانی که دستی در مسائل اجرایی دارند و با محدودیتهای آن آشنایی کافی دارند حتما تصدیق می کنند که امکان برآورد دقیق مبلغ ریالی صرفه جویی ها بسیار دشوار است. مع الوصف براساس محاسبات انجام گرفته و مستند، بیش از 22 میلیارد ریال در سال 88 صرفه جویی داشتیم.
 
وی همچنین ضمن تشریح اقدامات مجلس در جهت اصلاح الگوی مصرف در ابعاد غیرمالی در ادامه افزود: گذشته از اقدامات صورت گرفته در جهت مالی می توان به مواد متعدد صورت گرفته در بعد زمان همچون ایجاد مرکز خدمات الکترونیک نمایندگان، سامانه ISP (که محدودیت زمان و مکان را برای ارتباط با اینترنت مجلس از بین می برد) و توسعه سامانه CMS واحدهای اداری، خدمات مبتنی بر گوشی همراه اشاره کرد. به علاوه برنامه ریزی شده تا با هوشمندسازی جانامه ای نمایندگان استفاده بهینه از زمان در فعالیتهای اداری تسهیل گردد. همچنین با مستندسازی فعالیتها در تجارب تکرارپذیر تلاش شده تا زمان انجام کارها در فعالیتهای مشابه به حداقل برسد.
 
افراشته اظهار داشت: در بعد مکان نیز با توجه محدودیتهای بسیار فضای در اختیار از یک سو و نیازهای رو به فزونی مجلس از سوی دیگر تلاش کردیم تا با شناسایی فضاهای بلااستفاده و بهینه سازی نوع استفاده از فضاهای موجود، فضای اداری مورد نیاز را حتی الامکان در ساختمانهای موجود فراهم سازیم و از این طریق چند هزار مترمربع فضای اداری جدید ایجاد نمودیم.
 
وی ادامه داد: در بعد بهره گیری بهینه از تجهیزات در اختیار نیز تلاش شد تا با شناسایی ظرفیتهای بلااستفاده توانمندی مجلس را در حوزه های بسیار مهمی همچون توسعه امور رسانه ای افزایش دهیم توضیح اینکه سالها بود تجهیزات بسیار گران قیمت استودیو خبری مجلس بلااستفاده مانده بود که این تجهیزات به کار گرفته شد و استودیو خبری ویژه مجلس راه اندازی گردید. همچنین سالهای متمادی اقلام موزه ای مجلس در شرایطی نامناسب نگهداری می شد که با حمایتهای جدی ریاست محترم مجلس، و با همکاری کتابخانه و مرکز اسناد مجلس موزه مجلس ایجاد گردید و این اقلام به نمایش عمومی گذاشته شد.
 
معاون اجرایی رئیس مجلس در زمینه اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف در بخش نیروی انسانی تصریح کرد: ما معتقدیم نیروی انسانی باارزش ترین سرمایه ای است که می بایست مورد توجه قرار گیرد متاسفانه افتهای بسیاری در امر اجرا، امکان انتفاع بهینه از این سرمایه ذی قیمت را از بین می برد مثل بکارگیری افراد در جایگاههایی که مهارت و تخصص کافی در آنها ندارند. ساختار تشکیلاتی ناکارآمد و احساس تبعیض و از این قبیل، ما تلاش کردیم تا با اصلاح ساختار تشکیلاتی و تدوین شرایط احراز زمینه های هدر رفت نیروی انسانی را از بین ببریم همچنین با تدوین نظام جامع آموزش بستری فراهم گردید تا با ارائه آموزش های هدفمند ضمن ارتقای کیفی نیروی انسانی در اختیار از هدررفت سرمایه های مالی نیز جلوگیری گردد.
 
وی همچنین با تاکید بر نهادینه کردن تغییرات و تحولات انجام گرفته و تداوم اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف اظهار داشت: همانگونه که عرض شد رویکرد ما رویکردی بنیادی است و از ابتدا بر آن بودیم که تغییرات و تحولات ایجاد شده را نهادینه نماییم تا مشمول مرور زمان نگردد بر این اساس با نگاه نظام مند در پی آن بوده ایم که رویه های کاری و ساختارهای ناکارآمد را اصلاح کنیم. برای مثال در بعد نیروی انسانی تلاش کردیم تا با اصلاح ساختار تشکیلاتی و تدوین شرایط احراز و آئین نامه های مربوطه کار را محکم کنیم یا در بعد زمان، رویه های سنتی پراشکال را با رویه های مبتنی بر فن آوری های نوین جایگزین نمودیم مثل IPTV، ISP یا جانامه ای مجازی. لذا روشن است که این اقدامات با توجه به ارتقاء کیفی حاصله و سیستم جایگزین شده برگشت ناپذیر هستند.
 
گذشته از اینکه در نظر داریم با پایش مداوم تحولات پایه ریزی شده و رفع نواقص آنها تداوم حرکت صحیح برای اصلاح مداوم الگوی مصرف را تضمین کنیم.
 
افراشته با اشاره به ضرورت توجه به مولفه های فرهنگی در امر اجرای این طرح خاطرنشان ساخت: با توجیه مدیران در شورای مدیران بر آن بودیم تا فضای فرهنگی لازم را ایجاد نماییم. ضمنا با هدف همسوسازی کلیه نیروها در مسیر راهبرد تعیین شده با ترتیب دادن اردوهای خانوادگی در مناسبتهای مختلف و مشارکت در شادی و غم همکاران تلاش شد تا با رویکرد عاطفی مقبولیت سازمانی لازم در جهت تامین اهداف سازمانی به ویژه در زمینه اصلاح الگوی مصرف حاصل گردد. گذشته از اینکه قبل از اجرای کامل هر طرح در فاز آزمایشی تلاش می کردیم تا کاربران سیستم را با مزایا و اولویتهای آن آشنا سازیم و مقاومتهای احتمالی را کاهش دهیم.
 
وی همچنین اصلاح ساختار تشکیلاتی، ارتقای فعالیتهای عمرانی و رفاهی، اصلاح رویه های شغلی و اداری، گسترش اطلاع رسانی، آموزش مهارت های مورد نیاز نمایندگان، ایجاد تسهیلات در جهت ارتباط نمایندگان با دستگاههای اجرایی، استفاده از تجارب نمایندگان ادوار و تکریم مراجعین و ارباب رجوع، را به عنوان برخی از اقدامات معاونت اجرایی مجلس شورای اسلامی در سال 88 نام برد.
 
معاون اجرایی رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه مردم و تجلیگاه مشارکت ملت ایران در اداره کشور خود از جایگاه بسیار والایی در نظام اسلامی ما برخوردار است تا آنجا که رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی ـ رضوان الله تعالی علیه ـ فرمود «مجلس در رأس امور قرار دارد».
 
بر این اساس و با عنایت به رهنمودها و ارشادات ریاست مجلس، باور ما این است که هر قدر زمینه های فعالیت صحیح نمایندگان در چارچوب وظایف مصرح آنها در قانون بیشتر و بهتر فراهم شود کیفیت قوانین و نظارت بر حسن اجرای قانون در کشور بهتر و بیشتر خواهد بود.
 
لذا در جهت تحقق این هدف عالی از همه اندیشمندان و متخصصین در همه عرصه های علمی و دانشگاهی کشور دعوت می نماییم تا نظرات و پیشنهادات خود را درخصوص تعالی هر چه شایسته تر این نهاد مردمی برای ما ارسال نمایند و با توجه به برنامه ریزی انجام شده برای تشکیل اتاق فکر در دانشگاهها و مراکز علمی ما را از نظرات خود بهره مند سازند.