به گزارش خبرنگار مهر در یزد، فرشته ساسانی پیش از ظهر سه شنبه در همایش حریم یاس در جمع طلاب خواهر سراسر استان یزد اظهار داشت: کشور ما هم اکنون دومین وارد کننده لوازم آرایشی است زیرا مدهای امروزی زنان و مردان، دختران و پسران جامعه ما را به مصرف کنندگان مدلهای سایر کشورها تبدیل کرده است.
وی با اشاره به اینکه تهاجم فرهنگی بعد از انقلاب به تدریج و بسیار نرم بر بسیاری از جوانان غلبه کرد، افزود: در دهه 60 با ورود ویدئو، دهه 70 ماهواره، سالهای آخر دهه آخر 70 و دهه 80 اینترنت و ... فرهنگ ما را به فرهنگی مصرفی تبدیل کرد.
ساسانی با تاکید بر اهمیت حجاب در جامعه اسلامی بیان داشت: حجاب به دو شکل حداقلی و حداکثری تعریف شده که حجاب حداقلی، رفع تکلیف و حجاب حداکثری فرهنگ سازی است و حوزههای علمیه باید در راستای ترویج حجاب حداکثری تلاش کنند.
حوزه های علمیه باید محل بازپروری اندیشه ها باشند
وی همچنین با اشاره به اینکه حوزه های علمیه امروز باید به تمامی مسائل روز دنیا و مسائل حاشیه ای تسلط کافی داشته باشند، افزود: حوزه های علمیه باید محل بازپروری اندیشهها باشند و طلاب حوزه ها باید در نخستین گام در راستای موضوع شناسی گام بردارند.
ساسانی خاطرنشان کرد: اگر کسی موضوع شناس نباشد، نمی تواند زمام امور مخاطبان را در دست بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: طلاب باید در ارائه مطالب دینی حسن سلیقه داشته باشند و مباحث آنها باید مستدل و دارای شاخصه اغنای عقول باشد و مطالب عقلی باید جنبه قلبی نیز پیدا کند.
ساسانی تاکید کرد: اگر طلبهای در ارائه مطالب دینی توانست به این مراتب دست پیدا کند، آنگاه او از هنر خود در این زمینه نیز استفاده کرده است.
وی یادآور شد: طلاب باید بتوانند با قلم عقل بر صفحه دل بنویسند و شرعیات را آنگونه که هست به مخاطب ارائه دهند و در این زمینه از سلایق خود بهره گیری نکنند.
هرگاه سلیقه ها سوار بر شریعت شد، نتیجه ای در ترویج دین اسلام حاصل نشد
مشاور وزیر کشور در امور بانوان با تاکید بر اینکه دین باید آنگونه که هست به مردم ارائه شود و در این زمینه نباید سلایق افراد دخالتی داشته باشد، خاطرنشان کرد: هرگاه سلیقه ها را سوار بر شریعت کردیم، به جایی نرسیدیم.
ساسانی همچنین تاکید کرد: گفتگوها و مناظرات در حوزههای علمیه باید علمی و کاربردی باشد و بتواند به لحاظ علمی از دیگر گروه ها سبقت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام (ص) نیز به مبلغانی که برای تبلیغ دین میفرستادند، توصیه می کردند که مباحث دینی را آسان بگیرید زیرا دین اسلام دینی آسان است.
ساسانی همچنین ادامه داد: در تبلیغ دین بشارت به سمت رستگاری همواره بر ترساندن مردم از عذاب و عقوبت ارجحیت داشته است و طلاب نیز باید تلاش کنند تا مردم را با زیباییهای اندیشه دینی آشنایی دهند.
وی عنوان کرد: تاکید مکرر پیامبر اسلام (ص) نیز بر این بود که در ترویج دین و ارائه احکام، افراد را در تنگنا قرار ندهید اما اینگونه نیز نباشد که از اندیشه های دینی کوتاه بیایید بلکه اندیشههای دینی همانگونه که هست، باید بیان شود.
تاریخچه حجاب بعد از دوران رنسانس دستخوش تغییرات اساسی شد
ساسانی با اشاره به تاریخچه حجاب در دنیا اظهار داشت: حجاب در اروپا بعد از دوره رنسانس به بعد دستخوش تغییر و تحولات بسیار شد و از زمانی که نگاه به زن، نگاهی اقتصادی شد، حجاب نیز به مرور از بین رفت.
وی یادآور شد: در این ایران نیز حجاب طی سه دوره دستخوش تغییر و تحولاتی شد که این دورهها را میتوان به حجاب دوره کودتای رضاخانی، کودتای 28 مرداد تا دوران محمدرضا شاه و حجاب بعد از انقلاب تقسیمبندی کرد.
ساسانی ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب حجاب نوعی مانع و عامل عقبماندگی زنان تلقی میشد و بعد از انقلاب به ویژه از دهه 70 به بعد، حجاب دستخوش تهاجم فرهنگی شد و فرهنگ غرب تا حد زیادی بر این مهم غلبه یافت.
جمعیت 50 درصدی زنان تاثیر 100 درصدی بر روی جامعه دارد
ساسانی با بیان اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند اما اثرگذاری آنها بر تمام افراد جامعه است، افزود: گوهر گرانبهای زن نباید به راحتی در اختیار دیگران قرار گیرد بلکه باید با پوشش مناسب از این گوهر درونی استفاده کرد و از آن در راستای تکامل جامعه انسانی و اسلامی بهره برد.
وی با انتقاد از برخی پوششها متداول شده در جامعه تاکید کرد: هدف از پوشش زیباتر کردن زینتها نیست بلکه پوشش باید در واقع پوشاننده زینتها باشد.
در این همایش بیش از هزار نفر از طلاب بانوی سراسر استان یزد حضور داشتند.
همایش حریم یاس با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد در سالن تربیت معلم شهید پاکنژاد یزد برگزار شد.