خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی: با خروج قطعی شل و رپسول از فاز 13 و 14 پارس جنوبی، قرار است قرارداد توسعه بخش بالادستی این دو فاز مشترک گازی تا یک ماه آینده به کنسرسیوم خاتم الاوصیا (ص) به ارزش تقریبی 5 میلیارد دلار واگذار شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از گذشت 9 سال از آغاز مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای انگلیسی - هلندی شل و رپسول اسپانیا برای توسعه فازهای 13 و 14 میدان پارس جنوبی اخیرا با دستور وزیر نفت مذاکرات با این شرکتها متوقف و رایزنی با برخی از مجموعه های داخلی برای واگذاری قرارداد این طرح گازی آغاز شده است.

بر این اساس با خروج قطعی شل و رپسول از پارس جنوبی قرار است این طرح گازی به کنسرسیومی متشکل از چندین پیمانکار بزرگ طرحهای نفتی داخلی واگذار شود.

در همین حال پیش از این سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت در جمع پیمانکاران داخلی با بیان اینکه برای اجرای پروژه های مختلف صنعت نفت آماده مذاکره با تشکلها، کنسرسیومها و انجمنهای داخلی هستیم، گفته بود: اولویت وزارت نفت برای واگذاری طرحها به کنسرسیومها بوده و از این رو قصد نداریم با شرکتها به صورت انفرادی وارد مذاکره شویم.

از این رو با دستور وزیر نفت، کنسرسیومی تحت عنوان خاتم الاوصیا (ص) متشکل از 5 پیمانکار بزرگ طرحهای نفت و گازی ایران همچون قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، شرکت ساختمان صنایع نفت (اویک)، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی، ایزوایکو و صدرا تشکیل شده است.

گفته می شود اعضای این کنسرسیوم نفتی هنوز قطعی نشده اند و ممکن است تغییراتی در خصوص حضور شرکتهای داخلی این کنسرسیوم انجام بگیرد که یکی از آنها پیوستن شرکتهایی همچون ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران)، صف و شرکت ملی حفاری به این کنسرسیوم نفتی است.

امضای قرارداد فاز 13 و 14 پارس جنوبی تا یک ماه آینده

پیگیریهای مهر حاکی از آن است که با توجه به مصوبات اخیرا نمایندگان ویژه رئیس جمهور در امور نفت با رفع برخی از موانع اجرایی پیش روی، قرارداد فازهای 13 و 14 میدان پارس جنوبی حداکثر تا یک ماه آینده امضا شود.

بر این اساس در صورت نهایی شدن مذاکرات در وزارت نفت قرار است قرارداد طرح‌ توسعه‌ فازهای‌ 13 و 14 میدان‌ گازی‌ پارس‌ جنوبی‌ به‌ روش " EPPSC" شامل طراحی‌، تدارک‌ و تامین‌، ساخت‌ و راه‌اندازی‌ در قالب قراردادهای جدید بیع متقابل امضا شود.

همچنین ارزش تقریبی این قرارداد حدود 4.5 تا 5 میلیارد دلار برآورد می شود که باید در صورت تامین زمین مناسب و اعتبارات مالی توسط وزارت نفت، عملیات اجرایی این دو فاز پارس جنوبی حداکثر در مدت 35 ماه انجام بگیرد.

از سوی دیگر اخیرا با تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور برای شتاب بخشیدن به توسعه پارس‌ جنوبی به وزارت نفت مجوزی داده شده که برای هر 2 فاز استاندارد پارس جنوبی تا سقف 5/4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و به انعقاد قرارداد و ترک تشریفات مناقصه اقدام کند.

با این تصمیم جدید نمایندگان رئیس جمهور هدف از طرح توسعه 2 فاز استاندارد پارس جنوبی تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز، 80 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد، بازیافت سالانه یک میلیون تن اتان و بیش از یک میلیون تن گاز مایع خواهد بود.

تاسیسات دریایی این دو فاز را دو سکوی مستقل شامل پایه سکو به وزن یکهزار و 200 تن، عرشه سکو به وزن دو هزار و 500 تن، 12 حلقه چاه دریایی برای تولید روزانه یکهزار میلیون فوت مکعب گاز، تفکیک کننده سه فازه، سکوی مشعل سه پایه، دو رشته خط لوله زیر دریایی شامل خطوط 32 اینچی و چهار اینچی به طول تقریبی 110 کیلومتر است.

تاسیسات ساحالی این دو فاز را هم سیلابه گیر، 6 واحد احیای مواد شیمیایی، واحدهای جداسازی مواد سبک از میعانات گازی، واحدهای عملیاتی متشکل از شیرین سازی، نم زدایی، تبرید گاز هر یک به ظرفیت 500 میلیون فوت مکعب در روز، واحدهای جداساسزی گازمایع، تصفیه گاز اتان، جداسازی گازهای اسیدی از آب، 6 دستگاه توربوکمپرسور گازی، واحدهای بازیافت گوگرد، سرویسهای جانبی، مخازن ذخیره سازی و گوی شناور را تشکیل می دهد.
 
پرشین LNG از دستور کار خارج شد

به گزارش مهر، همزمان با پیگیری های انجام گرفته برای توسعه بخش بالادستی فاز 13 و 14 پارس جنوبی، اجرای بخش پایین دستی این فازها شامل طرح پرشین LNG به طور موقت از دستور کار خارج شده است.

در همین حال با دستور وزیر نفت مقرر شده است که از تمامی ظرفیتهای داخلی شامل تامین منابع مالی و پتانسیلهای پیمانکاران داخلی برای اجرای بخش بالادستی این دو فاز اقدام شود و با تولید گاز برنامه ریزی برای ساخت و راه اندازی کارخانه پرشین LNG انجام بگیرد.

در صورت ساخت کارخانه پرشین LNG در عسلویه امکان تولید سالانه 16.2 میلیون تن LNG در این پروژه فراهم می شود.