سردار محسن بیگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح تابستانی پلیس راه افزود: احتمال می رود با جابه جا شدن زمان سفر، بار ترافیکی مضاعفی در ایام قبل و بعد از ماه رمضان در محورهای کشور به وجود آید.
رئیس پلیس راه کشور با بیان اینکه پلیس راهور تمام اقدامات لازم را برای این ایام و کاهش بار ترافیکی پیش بینی کرده تصریح کرد: در تابستان امسال برنامه های بسیار متفاوتی نسبت به سالهای گذشته برای کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن اجرا می شود.
بیگی با اشاره به پرداخت خسارتهایی تا سقف یک و نیم میلیون تومان توسط شرکتهای بیمه در سر صحنه تصادف بدون نیاز به حضور پلیس گفت: شرکتهای بیمه باید خود را با این قانون تطبیق دهند زیرا در غیر این صورت آنها هستند که متضرر می شوند.
وی ادامه داد: مردم خواهان خدمات رسانی سریع هستند و شرکتهای بیمه نیز در صورت ارائه این تسهیلات می توانند رغبت بیشتری در میان مردم برای استفاده از تسهیلات آنان فراهم کنند.
بیگی یادآور شد: دستورالعمل طرح تابستانی امسال تهیه و تدوین شده و طی هفته های آینده به نیروهای عملیاتی ابلاغ می شود.
پیش از این سردار اسکندر مومنی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور نیز در گفتگو با مهر از تدوین دستورالعمل طرح تابستانی پلیس راهور خبر داده و گفته بود: در تابستان امسال پلیس با شدت و جدیت کامل با 6 تخلف حادثه ساز شامل سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز، رعایت نکردن فاصله طولی، استفاده از تلفن همراه، نبستن کمربند ایمنی و حرکت نکردن در بین خطوط برخورد می کند.
رئیس پلیس راه کشور در ادامه با اشاره به استاندارد نبودن جاده های کشور گفت: در حال حاضر جاده های کشور ویژگیهای کامل یک جاده استاندارد را ندارند و برای عبور رانندگان متناسب نیستند. همچنین بسیاری از راههای کشور از نطر شیب، عرض و علائم مشکلات فنی داشته و از تمام خصوصیات لازم برای یک جاده استاندارد برخوردار نسیتند.
وی با بیان این که در سالهای اخیر بویژه در تعطیلات نوروزی سال 89 شاهد رعایت دقیق مقررات راهنمایی و رانندگی از سوی مردم بودیم، اظهار کرد: به طور کلی در برنامه سوم توسعه، میانگین رشد تلفات جادهای 3/11 درصد بود که این رقم در برنامه چهارم توسعه به میانگین 5/2 درصد رشد رسید و حدود 9 درصد کاهش داشت.
رئیس پلیس راه کشور تصریح کرد: در مدت برخورد جدی پلیس با 6 تخلف حادثه ساز که ارتباط مستقیمی با انضباط اجتماعی، ترافیکی و پیشگیری از حوادث جاده ای دارند به نتایج مطلوبی در کاهش آمار حوادث دست یافته ایم.
وی عنوان کرد: در مرحله اول، پلیس در برخورد با این رانندگان اقدام به صدور برگه های جریمه با حداکثر قیمت مجاز در قانون کرده و سپس در صورت صلاحدید اقدام به توقیف وسیله نقلیه می کند.
سردار بیگی با بیان اینکه تنها صدور برگ جریمه و توقیف خودور بازدارنده نیست، گفت: در صورتی که رانندگان این 6 تخلف را تکرار کنند وضعیتشان از نظر حالات روحی و روانی بررسی و از آنان تست اعتیاد، مصرف قرص روانگردان و استفاده از الکل گرفته شود که در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش، این افراد به مسئولان قضائی معرفی می شوند.