به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، سید محمد حسینی ظهر سه شنبه در مراسم اختتامیه دوسالانه بین المللی خوشنویسی ایران در قزوین گفت: خوشنویسی از دیرباز در این دیار زیبایی و جاذبههایی داشته به عنوان نمونه کتیبه بیستون این زیباییها را با خود دارد یا در خط پهلوی یا اوستایی و حتی بعد از اسلام این زیبایی رواج مییابد و خطاطان و خوشنویسان در آثار خود نسخههای فرهنگ اسلامی از این هنر بهره میگیرند و از هنرهای صورتگری و تندیس سازی نیزپیشی می گیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هنر خوشنویسی به دلیل آن که با آموزهای ما پیوند ناگسستنی دارد حالت تقدس پیدا کرده و برخی بر این باورند که ارتباط الهام بخشی بین آن وجود دارد که خوشبختانه پس از انقلاب توجه ویژهای به هنر خط صورت گرفته و زمینهای نیز فراهم شده است تا شور و نشاط بیشترذی در کشور ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: هنر خوشنویسی هنری سالم و در عین حال کم خرج است و امروز شاهد گسترش هرچه بیشتر این هنر در جامعه هستیم به طوری که اگر قبل از انقلاب در کشور میخواستیم 50 بانوی هنرمند پیدا کنیم دشوار بود ولی امروز در خیلی از استانها خانمهای هنرمند و از جمله هنرمندان خوشنویس بطور فعال حضور دارند.
اکسپوی شانگهای فرصتی برای عرضه هنرهای ایرانی به دنیاست
حسینی حضور در عرصه خوشنویسی بینالملل را ضرورت امروز دانست و اظهار داشت: باید به گونه ای حرکت کنیم که حتی از کشورهای اکو نیز برای حضور و استفاده از آثارشان بهره ببریم که اکسپوی شانگهای یکی از این عرصههای هنری است تا آثار هنرمندان کشور عرضه شود و مردم دنیا این هنرها را از نزدیک ببینند و با آن ارتباط برقرار کنند.
وی با اشاره به توجه دولت به مسائل فرهنگی اظهار داشت: یکی از معیارهای اساسی دولت برای انتخاب استانداران در دولت دهم
وجه فرهنگی آنهاست چراکه ما نمیتوانیم در تمام کشور حضور داشته باشیم در نتیجه باید با مشارکت ادبا، شعرا، نویسندگان و سایرهنرمندان بتوانیم حرکت فرهنگی گسترده را در جامعه پیاده کنیم.
حسینی افزود: در روز 24 خرداد ماه در مراسمی با حضور رئیس جمهور از 70 تن از هنرمندان شاخص و پیش کسوت کشور تقدیر و نشان درجه یک به انها اهدا خواهد شد که این کار با اعطای نشانهای درجه دو به تعداد دیگیر از هنرمندان تداوم خواهد یافت.
توانمندی استانهای مختلف با برگزاری جشنواره ها سنجیده می شود
حسینی گفت: امسال با برگزاری نمایشگاههای قرآن، کتاب و جشنواره رسانه های دیجیتال و نمایش رضوی در استانهای مختلف کشور از جمله قزوین توانمندی استانها را ارزیابی خواهیم کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: در سال همت وکار مضاعف زمینه تولید و خلق آثار ارزشمند هنری در کشور بیش از گذشته فراهم شود.
احمد عجم استاندار قزوین هم با اشاره به استعداد و توانمندی استان قزوین در هنر خوشنویسی از وزیر فرهنگ خواست با تعیین
قزوین به عنوان محل دائمی دبیر خانه دوسالانه خوشنویسی موافقت کند.
وی افزود: قزوین با داشتن هنرمندان خوشنویس و مطرح این قابلیت را دارد که با حمایت وزارت ارشاد در زمینه توسعه و گسترش
هنر خوشنویسی و برگزاری جشنواره های بین المللی به خوبی انجام وظیفه کند.
محمد حسین شفیعی ها مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان قزوین هم گفت: برگزاری نخستین دو سالانه بینالمللی خوشنویسی
ایران با همه فرازها و فرودها برگ زرینی را به تاریخ پرافتخار فرهنگ و هنر ایران اسلامی افزود و موجب اعتلا و
سربلندی بیش از پیش این هنر مقدس و الهی میشود.
شفیعی ها یادآورشد: با نگاهی به آثار به نمایش درآمده میتوان دریافت که این همایش از لحاظ کمی و کیفی با گذشته متفاوت بوده و
ضمن استقبال خوشنویسان جوان فردایی روشن و پرفروغ را برای هنر خوشنویسی رقم خواهد شد.
وی تصریح کرد: بیشک با تعامل و همفکری همه هنرمندان خوشنویس و عنایت و برنامهریزی همه مسئولان ارجمند میتوانیم
عقبماندگیها و آسیبهای گذشته را دنبال کرده و در دوسالانه خوشنویسی ایران این همایش را در ردیف معتبرترین جشنوارهها و
دوسالانههای خوشنویسی قرار دهیم.