دکتر سید یحیی یثربی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه آیا یک مدرس می تواند موضع شخصی خود را سر کلاس مطرح کند یا باید آن را مخفی نگاه دارد، اظهار داشت: آموزش ما دو ایراد عمده دارد و تا حل نشوند نمی توان از اخلاق تدریس صحبت به میان آورد.
یثربی گفت: یکی این است که مدرس ذهنیات خود را به شاگرد منتقل می کند یعنی معلم دانسته های خود یا کتاب را به شاگردان درس می دهد این روش سنتی قدیمی است اما امروزه دست شاگرد را می گیرند و او را به طور مستقیم با واقعیت آشنا می سازند یعنی شاگرد خود واقعیت را ببیند و لمس کند.
استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: دومین ایراد این است که در دنیای گذشته پیشینیان مهم تر بودند اما در دنیای جدید آینده مهمتر است یعنی هر شاگردی باید از استاد خود یک قدم جلوتر برود و ما هنوز به اینجا نرسیده ایم. اگر ما این دو نکته را رعایت کردیم آن وقت می توانیم نظر خودمان را هم بگوییم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره توجه به مبانی نظری اخلاق تدریس نیز گفت: دو مشکلی که جلوتر از اخلاق هستند ذکر کردم و سومین مشکل هم این است که استادی که خود خلاف قانون می کند چطور می تواند با شاگردان همراهی کند.
وی گفت: بعنوان مثال استادی که کارمند تمام وقت یک دانشگاهی است ده جای دیگر هم کار می کند این دیگر خیلی از رعایت اخلاق تدریس جلوتر است. اول اینها باید درست شوند بعد برسیم به مبانی نظری اخلاق تدریس. تا این مسائل را حل نکنیم دچار همین آشفتگی ها به ویژه در حوزه علوم انسانی هستیم.