محمود برئی در گفتگو با خبرنگار مهر در نیشابور افزود: مردم باید از افروختن آتش در نزدیک مزارع کشاورزی جدا پرهیز کنید و چنانچه نیاز به افروختن آتش بود دور آن را با سنگ و آجر محصور کرده و پس از پایان استفاده آتش را با آب به طور کامل خاموش کنید.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور با بیان اینکه بیشتر اوقات بیاحتیاطی ما باعث خسارات بزرگی میشود، گفت: مثلاً پرتاب یک فیلتر سیگار روشن میتواند یک مزرعه بزرگ را به کام آتش بکشد.
وی با تاکید بر اینکه حتماً فیلتر سیگار خود را به طور کامل خاموش کنید، خاطرنشان کرد: بیشترین آتشسوزی مزارع مربوط به زمینهای کنار جاده است.
برئی گفت: انداختن بطریهای شیشهای خالی، قوطیهای حلبی براق و یا هر چیزی که نور آفتاب را منعکس کند و یا مانند ذرهبین عمل کند میتواند با انتقال حرارت خورشید باعث آتشسوزی در مزارع شود.
وی هشدار داد: نقص فنی در کمباینها خصوصا دروگرها (کمباین دستی) گاهی باعث آتشسوزی میشود.
وی افزود: لذا حتماً باید این دستگاهها مجهز به حداقل دو دستگاه خاموشکننده آبی 10 لیتری و یک دستگاه خاموشکننده پودری 12 کیلویی باشد و در ضمن برای سوختگیری حتماً باید دستگاه خاموش باشد و سرد شود.
وی ادامه داد: با شخمزدن علفهای هرز اطراف زمینهای کشاورزی میتوانید از سرایت آتش از اطراف به داخل زمین جلوگیری کنید.
برئی از جمعآوری به موقع محصول توسط کشاورزان و نیز محصولاتی که در نزدیکی شبکه های انتقال برق وجود دارند و بیشتر در خطر بروز آتشسوزی می باشند، بهعنوان دو حرکت پیشگیری نام برد.
وی خاطرنشان کرد: نشستن پرندگان برروی خطوط و پرندهزدگی، پرتاب سیم توسط کودکان بر روی شبکه و... خطرساز است و لذا این اضافات باید سریعاً جمعآوری شود.
وی گفت: کشاورزان توجه داشته باشند که یکی از دلایل اصلی آتشسوزی مزارع آتشزدن علفهای هرز و یا سفالی زارها میباشد که در این فصل باید جداً از این کار خودداری کنند.
وی درباره اقدامات زمان بروز آتشسوزی اظهار داشت: تماس با شماره 125 آتشنشانی و دادن نشانی دقیق و فرستادن راهنما به ابتدای جاده، استفاده از تراکتور برای جداسازی با شخمزدن مزرعه در مسیر باد و استفاده از آب تانکرهای سمپاش برای خاموشکردن آتش در صورتی که در دسترس باشند، اقدامات افراد خسارتدیده است.