به گزارش خبرنگار مهر، سفر تیم وزنه برداری جوانان به بلغارستان برای حضور در سی و ششمین دوره رقابتهای قهرمانی جهان که قرار بود بامداد روز گذشته یکشنبه انجام شود به تاخیر افتاد چون نتیجه تست دوپینگ ورزشکاران این تیم مشخص نشده بود.
البته با توجه به درخواست فدراسیون وزنه برداری از ستاد ملی مبارزه با دوپینگ و رایزنیهای این ستاد با آزمایشگاه کلن برای آنالیز اورژانسی نمونه گیریهای به عمل آمده از وزنه برداران، قرار است بلافاصله پس از مشخص شدن نتایج، نسبت به اعزام ورزشکاران اقدام شود.
این درحالی است که مسابقات جهانی بلغارستان از جمعه گذشته آغاز شده و 6 روز دیگر هم به پایان میرسد اما هنوز هیچ پاسخی از سوی آزمایشگاه آکردیته کلن آلمان در مورد بررسی نمونه گیریها و اعلام نتایج آنها دریافت نشده است. از طرفی به نظر میرسد تاخیر در سفر تیم وزنه برداری ایران نمیتواند تضمینی بر پاک بودن ورزشکاران اعزامی داشته باشد.
رامین احمدی طباطبایی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری زمان نمونه گیری از وزنه برداران اظهارداشت: پنجشنبه 6 خردادماه از اردونشینان تیم وزنه برداری جوانان تست دوپینگ گرفته شد. این نمونه گیریها همراه با 40 تستی که در جریان مسابقات باشگاهی وزنه برداری گرفته شده بود، در اولین دوشنبه کاری (10 خردادماه) به آزمایشگاه کلن ارسال شد.
وی تصریح کرد: طبق روال همیشه به طور میانگین 4 هفته زمان لازم است تا نتایج نمونه گیریهای ارسالی مشخص و اعلام شود. با این حساب نتیجه تست دوپینگ وزنه برداران ایرانی و از جمله اعضای تیم جوانان تیرماه مشخص میشد. یعنی زمانی که مسابقات جهانی به اتمام رسیده است.
سخنگوی نادو به تماس چهارشنبه هفته گذشته حسین رضا زاده اشاره کرد و ادامه داد: او خواستارتسریع روند آنالیز تست وزنه برداران جوان و مشخص شدن هر چه سریعتر نتایج بود تا بر اساس آنها ترکیب نهایی تیم را برای اعزام مشخص کند. نادو هم در این زمینه کوتاهی نکرد و به فاصله یک روز این درخواست را به متخصصان آلمانی اعلام کرد.
آزمایشگاه کلن آلمان کاملا قانونمند و بر اساس برنامه ریزی های مدون بر روی نمونههای دریافتی خود کار کرده و پس از انجام آنالیزهای دقیق بر روی هر یک از آنها که گاه طی چند مرحله انجام میشود، نتایج نهایی را اعلام میکند. قطعا به همین دلیل است که هنوز نتایج مورد نظر ما اعلام نشده است و این دور از انتظار هم نبود.
طباطبایی با طرح این مطلب یادآور شد: نباید از مدیریت آزمایشگاه کلن انتظاری غیر از این داشته باشیم. در این زمینه مسئول اصلی خود فدراسیون وزنه برداری است. زمانی که افسران نادو برای نمونه گیری به محل تیم وزنه برداری رفتند باید مدیران این فدراسیون شرایط تیم، مسابقات پیش رو و زمان اعزام را تشریح میکردند تا همان موقع نسبت به آنالیز اورژانسی نمونه گیریها اقدام شود. اما آنها فقط از ما درخواست سرکشی و انجام تست دوپینگ کرده بودند.
سخنگوی نادو با تاکید بر اینکه نتایج اعلام شده از سوی پزشکان آلمانی هم نمیتواند ملاکی برای پاک بودن تیم و ورزشکاران اعزامی به مسابقات جهانی وزنه برداری باشد، تصریح کرد: ضمن احترام به نظر فدراسیون باید بگویم که برای اطمینان از داشتن یک تیم پاک جهت اعزام باید پروسه "کنترل دوپینگ" انجام شود نه "چکاپ" طی یک مرحله. نتیجه به دست آمده از این مرحله آزمایش نمی تواند تضمین کننده باشد.
طباطبایی تاکید کرد: از کجا معلوم که در این مدت و پس از نمونه گیری 6 خردادماه، اقدامی برای دوپینگ صورت نگرفته باشد؟! به هر حال هیچ چیز بعید به نظر نمیرسد. مهم هم این است که نتایج به دست آمده از آزمایشگاه کلن نمیتواند تضمین کننده پاک بودن ورزشکاران باشد. با همه اینها پیگیر هستیم تا نتایج را زودتر دریافت کنیم.