به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، الهیار ملکشاهی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: در اردیبهشت سال 85 موجودی پرونده های دادگاه های تجدید نظر استان شش هزارو390 پرونده بود که این رقم دراردیبهشت سالجاری به دوهزارو202 فقره کاهش یافت.
وی افزود: در این مدت موجودی پرونده دادگاه های جزایی استان از سه هزارو819 فقره به هزارو759 فقره، موجودی پرونده دادگاه های حقوقی استان از 9 هزار و 809 فقره به سه هزارو647 فقره، موجودی پرونده اجرا احکام کیفری و حقوقی استان از 27 هزار و 26 فقره به 10 هزار و 249 فقره و موجودی پرونده دادسرای کرمانشاه از سه هزار و 906 فقره به 915 فقره کاهش یافته است.
ملکشاهی با اشاره به کاهش چشمگیر موجودی پرونده ها در محاکم قضایی شهرستان های استان گفت: در حال حاضر در برخی شهرستان های استان نظیر قصرشیرین و پاوه موجودی پرونده دادسراها صفر است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه به میزان پایین جرائم مختلف در استان اشاره کرد و افزود: متاسفانه در سطح کشور نسبت به استانهای غربی و استان کرمانشاه مبنی بر بالا بودن میزان جرائم ذهنیت غیرواقعی و اشتباهی شکل گرفته که باید با اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی دقیق و درست این ذهنیت و نگرش را تغییر داد.
وی با بیان اینکه آمار قوه قضائیه از متوسط سالیانه جرایم و تشکیل پرونده ها بهترین گواه بر پایین بودن جرائم در استان کرمانشاه است،گفت: آمار سال 88 قوه قضائیه از شاخص ورودی پرونده ها به ازاء هر 10هزار نفر جمعیت استان ها نشان می دهد که در استان دارای رتبه اول به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت 118 پرونده تشکیل شده که این رقم به ازای 10 هزار نفر جمعیت استان کرمانشاه 54 پرونده است و تنها دو استان از ما وضعیت بهتری دارند.
میانگین زمان رسیدگی به پرونده های کیفری در کرمانشاه 38 روزاست
ملکشاهی در ادامه میانگین زمان رسیدگی به پرونده های کیفری در استان را 38روز اعلام و خاطر نشان کرد: این زمان در کشور 49 روز است که با توجه به آن هم اکنون کرمانشاه رتبه هفتم در این زمینه را در کشور دارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به حمایت دستگاه قضایی از سرمایه گذاری مشروع در استان گفت: با توجه به بالا بودن نرخ بیکاری در استان و مشکلات معیشتی ناشی از آن دستگاه قضایی به جهت تشویق سرمایه گذاری و کارآفرینی از سرمایه گذاری مشروع حمایت می کند.
وی افزود: در این راستا دستگاه قضایی استان اقدام به تشکیل دفتر رفع مشکلات کرمانشاهیان مقیم خارج، کرده که هدف ازایجاد آن جذب سرمایه های این افراد جهت توسعه و پیشرفت بیشتر استان است.
ملکشاهی در ادامه با اشاره به فعالیت شوراهای حل اختلاف،گفت: از زمان تشکیل شوراهای حل اختلاف بیش از 550 هزار پرونده وارد این شوراها در استان شده که اکثر آنها مورد رسیدگی قرار گرفته و اکنون موجود ی پرونده شوراها حدود 15 هزار پرونده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه افزود: حدود 40 درصد پرونده ها در شوراهای حل اختلاف استان منجر به سازش شده و با توجه به این روند، رویکرد جدید شوراها توجه بیشتر به سازش و مصالحه در پرونده های ارجاعی به شوراها است.
ملکشاهی در ادامه با اشاره به کاهش رتبه طلاق استان، عنوان کرد: رتبه طلاق استان از رتبه دوم در کشور به رتبه نهم کاهش یافته که عملکرد دادگاه های خانواده در این خصوص موثر بوده است.
وی همچنین از راه اندازی معاونت پیشگیری از جرم در دادسرای کرمانشاه خبر داد و گفت: هدف از تشکیل این معاونت ارائه نظارت بهتر نسبت به عملکرد ارگانها و دستگاههای اجرائی و مدیران اجرایی استان می باشد تا وظایف خود را به نحو احسن به انجام رسانند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه از کسب عنوان سوم دادگستری استان در زمینه مطلوبیت تشکیل پرونده های قضایی در کشور خبر داد.