عذرا عقیقی بخشایشی، خوشنویس و کارشناس گرافیک در مورد چاپ دوم این کتاب به خبرنگار مهر گفت: جلد اول در اردیبهشت سال 88 منتشر شد و قصد دارم جلد دوم آن را نیز منتشر کنم منتهی هنوز درحال کارهای مقدماتی هستم.
وی همچنین از قصد خود برای پیداکردن یک حامی مالی خبر داد: جلد اول را با هزینه شخصی خود چاپ کردم که نتیجه آن بد نبود و تاحدی هزینههایم تامین شدند اما بهرحال هزینه سنگینی بود. در آن زمان کسی حمایت مالی نکرد البته وزارت ارشاد چند جلد خرید اما باز هم به حمایتهای بیشتری نیاز داشتم. به همین دلیل تصمیم گرفتم برای جلد دوم به دنبال حامی مالی باشم.
عقیقی بخشایشی در مورد جزئیات جلد اول توضیح داد: پژوهش در مورد زنان خوشنویس را از سال 67 شروع کردم که نزدیک به 20 سال طول کشید. بزرگترین مشکل این بود که منابع زیادی در این زمینه وجود نداشت.
وی ادامه داد: من توانستم از روی تذکرهها، اسامی زنان خوشنویس را از قرن چهارم جمعآوری کنم که حدود 30 نفر میشدند. متاسفانه از برخی از این زنان تنها نامی باقی مانده و به تعداد کمی از آثار آنها دسترسی داشتم.
این خوشنویس سپس درباره زنان خوشنویس معاصر عنوان کرد: سه سال قبل متوجه شدم، 1400 زن خوشنویس، عضو انجمن خوشنویسان هستند و به عنوان بهترین منبع برای کتاب به شمار میروند. به همین دلیل به همه آنها فراخوان دادیم و دو سال طول کشید توانستیم اطلاعاتی در این زمینه کسب کنیم.
وی در مورد بخشهای جلد اول کتاب زنان خوشنویس گفت: این کتاب شامل سه بخش است که قسمت اول شامل قدمای زنان خوشنویس، بخش دوم معرفی 14 استاد زن خوشنویس معاصر تهرانی و قسمت پایانی در مورد معرفی 320 زن خوشنویس معاصر است.
عقیقی بخشایشی در ادامه به جزئیات بخش دوم کتابش اشاره کرد: در فراخوانی که به زنان عضو انجمن ارسال کرده بودیم، نتوانستیم با برخی تماس بگیریم و به تازگی اطلاعاتی از آنها بدست آوردیم. برخی نیز هنوز اطلاعات خود را ارسال نکرده بودند و به همین دلیل اطلاعات مربوط به هزار زن خوشنویس باقی مانده است که در جلد دوم به این موضوع میپردازیم.
وی با بیان اینکه جلد اول باعث شده است بسیاری از زنان خوشنویس ترغیب شوند تا اطلاعات و آثار خود را در اختیار این مولف قرار دهند، اظهار داشت: استقبال از جلد اول خیلی خوب بود. واکنش بیشتر مردم به خصوص خانمها این بود که شگفت زده شدند و این حرکت را تحسین کردند.
عقیقی بخشایشی در پایان خواستار حمایت بیشتر از زنان خوشنویس شد: هفته قبل در یک سمپوزیوم زنان خوشنویس در ترکیه شرکت کردم که در مراسم آن نخست وزیر، از بانوان هنرمند تجلیل کرد و این نشاندهنده جایگاه حمایت مسئولان این کشور از زنان هنرمند است. درحالیکه زنان خوشنویس ایرانی با وجود استعداد و مهارتهایی که دارند، غریب و مهجور ماندهاند.