طرح یکپارچه شهر تهران امروز سه شنبه در شورای شهر به تصویب رسید که به موجب آن هر گونه تغییر کاربری در ساخت و ساز فضای سبز منوط به مصوبه شورای شهر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هیربد معصومی در جلسه دویست و نودم علنی شورای شهر که امروز سه شنبه برگزار شد، در ارتباط با لایحه طرح تفصیلی یکپارچه شهر تهران اظهار داشت: در مورد طرح تفصیلی شهر تهران نرم افزار "GIS" را تهیه کردیم که پس از طراحی آن به طور کامل، ساخت و سازها منطبق با پهنه های مورد نظر در طرح جامع و تفصیلی کنترل می شود.

معصومی گفت: ساز و کار اجرایی برای پیاده کردن این طرح تعیین شده که در قالب آن تغییر کاربری در فضای سبز باید با مصوبه شورای شهر انجام شود.

وی تصریح کرد: بر اساس طرح تفصیلی پهنه بندی های شهر تهران باید با مصوبه های طرح تفصیلی برای ساخت و ساز به طور کامل تطابق داشته باشد.

معاون شهردار تهران با بیان این که از سال 86، نود درصد از درخواستهای مردم برای ساخت و ساز با پهنه های مورد نظر در طرح مطابقت داده شده افزود: همچنین از سال 85 توسط مشاورین مناطق درخواستهای ساخت و ساز مردم با موقعیت پهنه کاربری تطابق پیدا کرده است.

معصومی تصریح کرد: این در حالی بوده که هنوز طرح تفصیلی را در اختیار نداشتیم.

در ادامه جلسه رسول خادم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: پس از اجرای طرح تفصیلی شهر تهران، بعد از یک سال باید اشکالات آن بررسی شود تا مصوبه های لازم از طریق شورا در این زمینه به تصویب رسد.

خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران گفت: مدتی از اجرای طرح تفصیلی گذشته و بعضی سرانه ها به طور کامل پر شده و دیگر جایی برای انجام پروژه های دیگر باقی نمانده است، این در حالی است که در طرح تفصیلی شهرداری تهران موظف به صدور پروانه است.

وی افزود: قابلیت اجرای طرح تفصیلی با تهیه نرم افزار "GIS " به انجام می رسد در حالی که این نرم افزار هنوز به طور کامل تهیه نشده است.

سخنگوی شورای شهرعنوان کرد: معمولا صدور کاربریهای فضای سبز توسط شهرداریها مطابق با مصوبه 5 کمیسیون شورا انجام می شود اما در برخی موارد خلاف این صورت گرفته است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری نیز در این رابطه گفت: ممکن است در برخی موارد تخلفی صورت گرفته باشد اما شهرداری همه سعی خود را می کند تا ضوابط مطابق با سند توسعه پیش رود.

وی افزود: در مورد سطوح ناهموار در سطح و حاشیه شهر تهران نیز دولت تمهیدات لازم را اعمال نکرده و در این رابطه با مشکل مواجه هستیم.

در ادامه این جلسه رسول خادم عضو شورای شهر اظهار داشت: باید بپذیریم که به طور جدی مسیری که شهرداری در مورد ساخت و سازها در فضای سبز پیش می برد با راهبرد سند جامع، طرح تفصیلی و توقع شورا مغایرت دارد و باید در این خصوص تغییر کند.

وی افزود: چراکه در ساخت و ساز نگاه درآمد محوری باب شده و برای تطابق کامل پهنه بندیها با طرح تفصیلی نیازمند دو دوره مدیریتی هستیم.

خادم تصریح کرد: با توجه به طرح تفصیلی باید بر مجوزهایی که برای ساخت و ساز ونوسازی صادر می شود نظارت جدی صورت گیرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا افزود: به دلیل ایجاد فرصتهای مدیریتی برای مدیران مناطق با استفاده از طرح تفصیلی، نظارت میدانی بر مناطق از ضرورتهاست چرا که در حال حاضر ساخت و سازها با سرعت در حال پیشروی است.

در ادامه معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اظهار داشت: شهرداری تهران 25 سال ساخت سازها در شهر را بدون وجود سند توسعه اداره کرده و خوشبختانه در سال 82 سند توسعه تصویب و اقدامات لازم در این زمینه آغاز شده است.

وی گفت: در سال 81 تنها سه شهر از استان تهران دارای طرح جامع بودند در حالی که امروزه همه شهرهای استان تهران از طرح جامع برخوردار هستند.

معصومی در خصوص درآمدهای بخش شهرسازی شهرداری تهران ابراز داشت: 20 درصد درآمد ما در حال حاضر پایدار بوده و 80 درصد متکی به مسائل شهرسازی است و راهکاری درست درآمدی را متاسفانه تا کنون اصلاح نکردیم .

وی افزود: بحث درآمد بسیار جدی است و همین طور که اجرای طرح تفصیلی از وظایف ماست درآمد شهرداری نیز مهم بوده است.

معاون شهرسازی و عمران شهرداری تهران تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با حداقل خسارت و زاویه گرفتن از طرح جامع بتوانیم اسناد جدید را بعد از تصویب شورا با استفاده از نرم افزار "GIS " به نحو مطلوب اجرا کنیم.