استاد مطالعات دینی دانشگاه کالیفرنیا با تأکید بر اینکه دین بخش مهمی از زندگی انسانها است ، گفت: دین این قابلیت را دارد تا در میان کشورها و گروهها به عنوان مبنای گفتگو قرار گیرد.

دکتر نانسی تاش در مورد اینکه آیا می‌توان از دین در دیپلماسی بهره برد و آیا سخن گفتن از "دیپلماسی دینی" در روابط میان کشورها امکانپذیر است، به خبرنگار مهر گفت: دیپلماسی دینی امکان‌پذیر و ممکن است چرا که دین بخشی از زندگی انسانها است. دین این قابلیت را دارد تا در میان کشورها و گروه‌ها به عنوان مبنای گفتگو قرار گیرد.

گروه‌های دینی در دیپلماسی دینی بهتر می‌توانند گفتگوها را پیش ببرند

وی افزود: دیپلماسی دینی زمانی می‌تواند منتج به نتیجه بهتر و مطلوب شود که در آن گروه‌های دینی با یکدیگر به گفتگو بنشینند.

تاش تصریح کرد: گفتگو میان گروه‌های دینی و مذهبی باعث می شود این گروه‌ها با ادیان گوناگون آشنا و به اصول و مبانی مشترک میان ادیان پی ببرند.

استاد مطالعات دینی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا یادآور شد: گفتگو میان گروه‌های مذهبی فرایند یادگیری است. این گفتگو زمینه یادگیری از ادیان گوناگون را فراهم می‌آورد و باعث می‌شود دیپلماسی به پیش رود.

اخلاق از حوزه‌های مورد توجه گفتگوهای دینی می‌تواند باشد

وی در ادامه تصریح کرد: حوزه اخلاق یکی از حوزه‌های مورد توجه در بحث دیپلماسی دینی است. اخلاق حوزه‌ای است که ادیان در مورد آن بیشترین توافق و اشتراک نظر را دارند و همین عامل می‌تواند در دیپلماسی دینی مبنا قرار گیرد.

تاش در پایان افزود: در دیپلماسی طرفهای گفتگو به دنبال یافتن زمینه مشترک برای گفتگو هستند و اخلاق حوزه‌ای است که میان طرفهای دیپلماسی دینی از بیشترین میزان توافق برخوردار است و لذا می‌تواند در گفتگوها و در دیپلماسی دینی مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

دکتر نانسی تاش استاد مطالعات دینی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا است. حوزه‌های تخصصی او مطالعات ادیان، ادیان نوپدید در آمریکا و جامعه شناسی دین است.