به گزارش خبرنگار مهر در قم، مهدی فرمانیان شامگاه چهارشنبه در جلسه نقد کتاب "فرق تسنن" در انجمن علمی حوزه علمیه اظهار داشت: هر کس خود را نقد کند بسیار بهتر میتواند به نقد دیگران بپردازد و با فراهم بودن فضای نقد عیوب مشخص و برطرف میشوند ولی این فضا در حوزه بسیار ضعیف است.
فرمانیان در رابطه با این اثر جدید انجمن حوزه علمیه قم که با هدف تدریس در مدارس علمیه تهیه شده است، گفت: طرح این کتاب ابتدا به صورت مجموعه مقالات فراوانی بود که پس از بارها بررسی و اصلاح جمعآوری و به صورت کتاب فعلی ارائه شد.
در بخش دیگری از این جلسه، حجت الاسلام قیومی عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی با انتقاد از مطالب کتاب فرق تسنن گفت: در این کتاب تحلیل لازم در خصوص ریشهها و عقاید فرق ارائه نشده است.
وی با بیان این که حتی زبان مقالات نیز از وحدت رویه برخوردار نیست و این ضعف بزرگی است، ادامه داد: به برخی فرق مانند معتزله سیاسی پرداخته نشده است.
فرمانیان در پاسخ به مقیمی اظهار داشت: علت عدم وحدت رویه همین مسئله است چراکه عدهای به گزارش عقاید یک فرقه و عدهای نیز به تحلیل علاقه دارند.
وی ادامه داد: این کتاب لازم نیست تحلیلی باشد چراکه هدف آن آموزشی است و باید گزارشی از عقاید را ارائه کند و نتیجه گیری را به خواننده واگذار کند.
فرمانیان خاطرنشان کرد: بنده هیچ اعتقادی به معتزله سیاسی ندارم و وقتی باوری به آن ندارم چگونه میتوانم در مورد آن بنویسم.
وی ادامه داد: بنده این که ریشه تمامی باورهای مسلمین را در دیگر فرهنگها جستجو میکنند را قبول ندارم و معتقدم بستری وجود داشته است و مسلمین نیز در این بستر به نیازهای موجود در آن اندیشیدهاند و سعی کردهاند سئوالات را پاسخ دهند.
فرماینان در انتهای صحبتهایش گفت: از انجمن علمی نیز میخواهیم از آنجا که این کتاب برای تدریس نوشته شده است هر چه زودتر برای تدریس ارائه شود تا طلاب از آن استفاده کنند.
قاسم جوادی مدیر گروه ادیان و مذاهب مؤسسه امام خمینی(ره) به عنوان ویراستار علمی این اثر اظهار داشت: بنده نیز معتقدم تحلیل در خصوص فرق کار سادهای نیست و بسیاری از تحلیلهایی که ارائه میشود کاملا نادرست است.
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۶
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به برکات بیشمار نقد گفت: متأسفانه در حوزههای علمیه فضای نقد آنطور که باید وجود ندارد.