عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: شایعترین علت یبوست اختلالات تغذیه‌ای و نوع مواد غذایی مصرفی بیمار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیامک خالقی افزود: چاقی و مصرف کم سبزی و کاهو از مهمترین علل ابتلا به یبوست است. همچنین تحرک کم نیز می‌تواند در ابتلا به این عارضه موثر باشد.

وی گفت: یبوست اختلال در دفع مناسب مدفوع و ناراحتی که بیمار هنگام دفع دارد است. همچنین در بیشتر اوقات کاهش دفعات دفع مدفوع به کمتر از سه بار در هفته را نیز یبوست می‌گویند. برخی اوقات نیز یبوست به حالتی اطلاق می‌شود که دفع روزانه وجود دارد ولی مقدار آن کم است و قوام مدفوع سفت می‌شود و بیمار احساس عدم تخلیه کامل شکایت دارد.
 
خالقی افزود: شایعترین علت یبوست اختلالات تغذیه‌ای و نوع مواد غذایی مصرفی بیمار است به طوری که افرادی که فیبر کمتری مانند میوه، سبزی و کاهو استفاده می‌کنند و تحرک کمی دارند و همچنین افراد چاق بیشتر مستعد به ابتلا به یبوست هستند.
 
این فوق تخصص گوارش تصریح کرد: علل عمده دیگر ابتلا به بیماری یبوست مصرف داروهای اعصاب، داروهای قلبی و عروقی و داروهای آرام بخش است. لذا ابتدا توصیه می‌شود تغییری در رژیم غذایی فرد ایجاد شود و در مورد افراد با سن بالاتر که جدیدا دچار یبوست شده باشند و در همین مدت اخیر تغییری در رژیم غذایی و دارویی نداده باشند یبوست می‌تواند علامت ضایعه داخلی باشد.
 
وی گفت: بررسی یبوست از طریق آزمایشگاه و انجام تست تشخیصی عکسبرداری و کولونوسکوپی است که اگر با این دو به نتیجه نرسیم به بررسی سیستم مطالعه عصبی می پردازیم.