به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، اسماعیل مهدوی نیا عصر شنبه در نشست با سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج در گرگان به بیان توانمندیهای استان پرادخت و گفت: استان گلستان مشابهت های زیادی با کشور کانادا دارد که می تواند تبادلات فرهنگی و اقتصادی زیادی با آن کشور داشته باشد.
مهدوی نیا ادامه داد: امکانات خوبی در ایران و کانادا وجود دارد که می توان با برقراری ارتباطات دو جانبه، تعامل بهتری بین نیروهای انسانی جوان دو کشور داشت و از وجود نیروهای ایرانی مقیم آنجا که عشق و علاقه فراوانی به وطن دارند، بهره برد و منشا خیری در پیشرفت مناطق مختلف ایران شد.
معاون برنامه ریزی استاندار گلستان به توصیف قابلیتها و توانمندیهای اقتصادی گلستان پرداخت و اظهارداشت: این استان برخلاف قابلیتهای نهفته ای که دارد از استانهای محروم کشور محسوب می شود.
قدرت الله عابدی افزود: دغدغه فعلی مسئولان این است که از فرصتهایی که برای سرمایه گذاری در استان ایجاد می شود به طور مستقیم و غیر مستقیم در جهت توسعه این استان استفاده شود.
وی از مانوسی خواست تا نماینده تام الاختیاری را برای پیگیری امور مربوط به سرمایه گذاری در گلستان انتخاب و معرفی کند تا پس از برگزاری نشستهایی با این تیم، تفاهم نامه های اولیه برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف استان، منعقد و پیش نویس آنها تهیه شود و از فرصتهای فراهم شده، استفاده بهینه به عمل آید.
مانوسی با بیان اینکه امید است سفیر خوبی از ایران و منطقه گلستان در کشور کانادا باشد، اظهار داشت: کشاورزی، آموزشی، دانشگاهی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، گردشگری و توریسم از بخشهایی هستند که کشور کانادا در آنها پیشرفتهای زیادی کرده که استفاده از این فرصتها می تواند برای بهبود روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دو کشور مفید باشد.
وی گفت: منافع کشورهاست که آنها را با یکدیگر مرتبط می کند و ارتباط بین ملتها و دولتها نقطه مثبتی در کشور ها خواهد بود و همچنین وجود مسلمانان زیاد در کشور کانادا یکی دیگر از راه های برقراری ارتباط با نخبگان ایرانی این کشور است.
به گفته وی، درمردادماه سال جاری قرار است همایش نخبگان ایرانی خارج کشور در تهران برگزار شود که فرصت خوبی برای دعوت از نخبگان مقیم خارج کشور برای آشنایی با گلستان و بازدید از این استان است.
اعزام هیئت تجاری از استان گلستان به کانادا و انعقاد قرارداد و صادرات کالاهای مورد نیاز به کانادا، استفاده از اتاق مشترک ایران و کانادا، بهینه سازی شبکه های برق و مصرف ، اجرای پروژه های انبوه سازی مسکن به جهت ارتقای فناوری ساختمان، توسعه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی، خواهر خواندگی استان گلستان و آنتریو به عنوان پلی برای برقراری فرهنگ، علم و شناخت کانادا و استان گلستان از جمله پیشنهادات مدیران عضو ستاد سرمایه گذاری استان گلستان به پرفسور مانوسی از سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج کشور بود.