تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۰

هنوز با وجود پیگیری هنرمندان و ارائه طوماری با امضاء بازیگران و کارگردان‌های برجسته تئاتر و اخباری که منتشر شد ،وضعیت ثبت روز ملی تئاتر در تقویم رسمی کشور مشخص نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، تئاتر به عنوان یکی از مهمترین هنرها در دنیا است که در میان اهالی فرهنگ و هنر دارای جایگاه خاص و والایی است و حتی این جایگاه برای اهالی سیاست در هر کشور نیز تعریف خاص خود را دارد. زیرا تمام جوامع به این مهم رسیده‌اند که با استفاده از قدرت و توانایی تئاتر می‌توان فرهنگ یک کشور را تقویت کرد و خرد و اندیشه‌ورزی را در جامعه گسترش داد.

از این رو است که تمامی اهالی فرهنگ و هنر در دنیا به این نتیجه رسیدند که برای ارج نهادن به جایگاه والای هنر تئاتر روزی را به نام این هنر در تاریخ به ثبت برسانند و همه ساله یکی از برجسته ترین هنرمندان تئاتر پیامی را به مناسبت این روز برای جهانیان و علاقمندان و اهل تئاتر ارائه دهد.
 
در ایران نیز تئاتر در میان علاقمندان به این هنر ارزشمند و والا جایگاه خاصی دارد و هنرمندان برجسته بسیاری سال‌های سال با کمترین امکانات به فعالیت در این هنر زنده و ارزشمند انسانی مشغول بوده و هستند. به زعم اظهارات مختلف مدیران و مسئولان مبنی بر اهمیت و جایگاه تئاتر متأسفانه شاهد  توجه اندکی به  این هنر هستیم .
 
تئاتر بر خلاف سینما در ایران از امکانات و توجه کمتری برخوردار است در صورتیکه عمق تأثیرگذاری آن کمتر از هنر هفتم نیست. سینمای ایران دارای روزی ملی در تقویم رسمی کشور است و از امکانات دیگری همچون موزه سینما نیز برخوردار است ولی تئاتر نه تنها دارای امکانات زیربنایی کافی نیست بلکه از داشتن موزه تئاتر و همچنین روز ملی  در تقویم رسمی کشور نیز محروم است.
 
18 مهرماه سال 88 بود که در جشن 44 سالگی تماشاخانه سنگلج به عنوان خواستگاه تئاتر ملی ایران هنرمندان برجسته بسیاری نظیر داود رشیدی، جعفر والی، محمود دولت آبادی، قطب‌الدین صادقی، فردوس کاویانی، بهروز بقایی و بسیاری دیگر از بازیگران و کارگردان شناخته شده تئاتر ایران با امضاء طوماری خواستار ثبت روز ملی تئاتر ایران در تقویم رسمی کشور شدند. هنرمندان در این طومار 18 مهرماه را برای ثبت در تقویم رسمی کشور به عنوان روز ملی تئاتر پیشنهاد دادند.
 
اتابک نادری مدیر تماشاخانه سنگلج مسئول پیگیری این طرح شد و مراحل مختلف را پشت سر گذاشت. آذرماه سال گذشته طبق گفتگویی که بخش فرهنگ و هنر خبرگزاری مهر با نادری داشت اعلام شد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور کار را به شورای فرهنگ عمومی ارائه داده است و به دلیل اینکه تقویم رسمی کشور در سال 89 بسته شده این روز در تقویم رسمی سال 90 به ثبت خواهد رسید.
 
اسفندماه سال 88 هم طبق آخرین اخباری که توسط مسئول پیگیری طرح ثبت روز ملی تئاتر در تقویم رسمی کشور اعلام شد ، کلیت طرح ثبت روز ملی تئاتر ایران در تقویم رسمی کشور توسط شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب و تنها تعیین تاریخ مورد نظر در حال بررسی بود.
 
اما متأسفانه با وجود پیگری‌های انجام شده هنوز وضعیت ثبت روز ملی تئاتر در تقویم رسمی کشور مشخص نشده و اتابک نادری در آخرین گفتگوی خود با خبرگزاری مهر تأکید کرد: هنوز جواب صریحی به من داده نشده است. من مدارک و توضیحاتی را به آقای حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ثبت روز ملی تئاتر در تقویم رسمی کشور ارائه دادم و در انتظار جواب ایشان هستیم.
 
هیئت مدیره خانه تئاتر نیز طی آخرین نشست مطبوعاتی خود اعلام کردند که سه تاریخ دیگر برای ثبت روز ملی تئاتر از طرف خانه تئاتر پیشنهاد شده است که در صورت تصویب نشدن 18 مهرماه یکی از این سه تاریخ پیشنهاد شده مورد تصویب قرار بگیرد. امید است که مدیران فرهنگی توجه بیشتری به تئاتر داشته باشند و این هنر ارزشمند را از کمترین امکانات و مزایایی که می‌تواند از آن‌ها بهره‌مند باشد محروم نکنند.
 
ثبت روز ملی تئاتر در تقویم رسمی کشور یکی از مشخص‌ترین حقوقی است که تئاتر ایران می‌تواند از آن بهره‌مند شود و این امر جز با توجه و حمایت مدیران فرهنگی میسر نخواهد بود.