به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت الاسلام غلامی در این مراسم عنوان کرد: نویسنده کتاب "جامعه شناسی 22 خرداد" شجاعانه و جسورانه باب تحقیق در این حوزه را آغاز کرده است .
وی یادآور شد: حوادث قبل و بعد از انتخابات یک حوزه بسیار مهم و پیچیده برای پژوهشگرانی است که میخواهند حول پدیدههای سیاسی و اجتماعی تحقیق کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی صدرا انتشار این کتاب را آغازگر تحقیق علمی حوادث انتخابات عنوان کرد وافزود: مهمترین انتظار از محققین و پژوهشگرانی که میخواهند وارد عرصه تحقیق در خصوص حوادث انتخابات شوند اثبات بی طرفی است.
وی بیان داشت: محقق زمانی که وارد عرصه تحقیق می شود باید دست از جانبداری برداشته و تنها به تحقیق و استدلال به پردازد.
غلامی با بیان اینکه بعد از حوادث انتخابات برخی از افراد که خود را جامعهشناس معرفی کردند به صورت شتابزده دست به تحلیل و قضاوت علمی در خصوص این حوادث زدند، افزود: پژوهشگر زمانی قادر به انجام تحقیق است که اسناد و مدارک معتبر داشته باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر که جامعه را گرد و غبار فرا گرفته است پژوهشگر باید بدون شتاب وارد عرصه تحقیق علمی در خصوص مسائل مربوط به جامعه شود.
رئیس مرکز پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی صدرا با اشاره به اینکه در حوادث بعد از انتخابات باید به روشن شدن ظرفیت بی نظیر مردم سالاری دینی ایران توجه شود گفت: مشارکت 85 درصدی مردم را نمیتوان در انتخابات چشم پوشی کرد زیرا این مشارکت یک رکورد بی سابقه در دنیا بوده است.
وی تصریح کرد: حوادث بعد از انتخابات ،عظمت حضور مردم ایران و ظرفیت مردم سالاری را به حاشیه برد و عظمت حضور پرشکوه مردم در انتخابات را مخفی کرد.
غلامی با بیان اینکه حوادث قبل و بعد از انتخابات واقعیت جنگ نرم را در کشور اثبات کرد افزود: تمام غرب در برابر گفتمان انقلابی جمهوری اسلامی ایران صف بندی کردهاند.
وی با اشاره به ایستادگی مردم در مقابل تهدیدات کشور گفت: قدرت نظام به دلیل اسلامیت و رهبری دینی و حمایت قلبی و حقیقی مردم از رهبری است.
این پژوهشگر تاکید کرد: حوادث انتخابات 22 خرداد همچنین نشان داد که جمعیت روشنفکری غرب در ایران پایگاهی ندارد و چهره حقیقی این افراد برای مردم مشخص شد.
وی ادامه داد: در انتخابات 22 خرداد روشنفکران غربی از هر ترفندی برای پیش برد اهداف خود در ایران استفاده کردند و بخش عمدهای از باطن خود را به مردم دین پرور نشان دادند.
غلامی با اشاره به زنده بودن شعارهای انقلابی در بین مردم افزود: مردم با انتخاب دکتر احمدی نژاد نشان دادند که شعارهای اصولی سال 57 جزو مهمترین دغدغههای آنان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در حوادث انتخابات جبهه بندیهای سیاسی به صورت واضح مشخص بوده است بیان داشت: رای 25 میلیونی به احمدی نژاد متعلق به طیف متدین و انقلابی کشور است که نشان میدهد بعد از 30 سال طیف انقلابی از اکثریت در کشور برخوردار است.
رئیس مرکز پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی صدرا تصریح کرد: در این حوادث مشخص شد که با پشت کردن به دین همراه با شریعت، نمی توان در ایران به اکثریت دست یافت و نادیده گرفتن این امر به معنی شکست است.
وی با بیان اینکه در این انتخابات طیف موسوم به اصلاحطلب باطن فکری و تعلقات ذهنی خود را به مردم نشان دادند گفت: امروز پژوهشگران و محققین به راحتی می توانند در خصوص اصلاح طلبان قضاوت کنند.
غلامی با اشاره به جایگاه رهبری در حوادث انتخابات 22 خرداد افزود: منبا و منشا قدرت رهبری از ولایت حقیقی و تبعیت مردم انقلابی از ایشان باعث شد که فتنههای دشمنان در این عرصه از بین رود.
وی با بیان اینکه حوادث انتخابات در نوع خود بی سابقه بوده است بیان داشت: دراین عرصه نظریههای سکولار ناکارآمدی خود را به مردم نشان داده اند.
این پژوهشگر گفت: علمی بودن منابع، عبور از نظریههای جامعه شناسی، پر سند بودن، صراحت لهجه از ویژگیهای کتاب "جامعه شناسی 22 خرداد" است.
شهرستانی عضو انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز در این مراسم گفت: ویژگی اصلی کتاب "جامعه شناسی 22خرداد" نزدیکی به مقطع زمانی اتفاقات بعد از انتخابات است.
وی این کتاب را مرجع برای تحقیق دیگر پژوهشگران عنوان کرد و افزود: این کتاب دارای روایت انقلابی است که قادر است تحلیلهای آینده در کشور را تحت شعاع قرار دهد.
عضو انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: کتابهای چاپ شده در خصوص حوادث بعد از انتخابات تنها به توصیف توجه شده که در کتاب "جامعه شناسی 22 خرداد" علاوه بر توصیف تحلیل نیز وجود دارد که بسیار مهم است.
امینی نویسنده کتاب "جامعه شناسی 22 خرداد" نیز در این مراسم با بیان اینکه این کتاب قابل فهم و درک آسان است گفت: در این کتاب تلاش شده است حوادث انتخابات به صورت روشمند و علمی تحلیل شود.
وی عنوان کرد: مهمترین بخش کتاب، فصل نخستین آن است که به جامعه شناسی آرا انتخابات می پردازد زیرا آرای مردمی در انتخابات بسیار تاثیرگذار بودهاند.
نویسنده کتاب "جامعه شناسی 22 خرداد" اضافه کرد: در این کتاب جامعه شناسی–سیاسی مورد توجه است و به ادبیات نظری به صورت فشرده و کوتاه توجه شده است.