قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم برای گذر از بحران کم آبی در استان برنامه‌های فرهنگی را کافی نداست و گفت: برای عبور از این بحران ، شرکت آب و فاضلاب استان باید مکانیزم تشویق و تنبیه در مورد مشترکین اعمال کند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محمد حسین موسی‌پور ظهر دوشنبه در دومین جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان قم، مقابله با بحران کم آبی را تنها وظیفه یک دستگاه نداست و گفت: سایر دستگاه‌ها و به خصوص مردم باید در خصوص صرفه جویی نهایت همکاری را داشته باشند و شرکت آب و فاضلاب نیز باید مکانیزیم تشویق و تنبیه را اعمال و با مشرکین کم مصرف برخورد کند.

وی در ادامه بیان داشت: با وجود این که ایران کشوری است که از مکتب غنی اسلام پیروی می‌کند و اسلام نیز دین اعتدال و میانه‌روی است و اسراف در هر زمینه‌ای حتی در اموری که ارزش محسوب می‌شود نکوهش می‌کند؛ مردم آن در شمار پرمصرف ترین ملل دنیا در خصوص شاخص‌های بین المللی مصرف به ویژه انرژی قرار دارند.

ایران سه برابر میانگین جهانی آب مصرف می‌کند

استاندار قم اضافه کرد: در خصوص شاخص‌های انرژی کشور ایران سه برابر میانگین جهانی آب مصرف می‌کند و این در حالی است که میزان بارندگی سالانه آن کمتر از یک سوم میانگین جهانی و میزان تبخیر آب آن سه برابر میانگین جهانی است.

موسی‌پور میانگین بارش استان قم را کمتر از 163میلی‌متر در سال و 100میلی متر کمتر از میانگین کشور عنوان کرد و خاطر نشان کرد: استان قم امسال با خشکسالی بی‌سابقه‌ای روبرو است ولی دستگاه‌ها با ارائه آمار و ارقام این خشکسالی‌ها و کمبود آب قصد این را ندارند که نگرانی را در جامعه سرایت دهند، اما باید توجه داشت که این یک واقعیت است که اگر تدبیر مسئولین استانی نبود تا به حال باید آب جیره بندی می‌شد.

استاندار قم ادامه داد: باید بحث مصرف بهینه به خصوص در زمینه مصرف آب در بین مردم تبیین و برای ترویج فرهنگ مصرف صحیح اطلاع رسانی شود.

مصرف بهینه باید از ادارات و دستگاه‌ها آغاز شود

موسی‌پور همچنین تصریح کرد: بحث مصرف بهینه و صرفه جویی در مصرف آب باید از ادارات و دستگاه‌های استان آغاز و کم کم به مردم تعمیم داده شود و در این میان روابط عمومی‌ها در عرصه تأثیرگذاری، نقش پررنگی را ایفا می‌کنند و آنها باید این امر را در ادارات نهادینه کنند.