به گزارش خبرنگار مهر در قم: حجتالاسلام محمد صادق یوسفی مقدم بعد از ظهر چهارشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران به معرفی دبیرخانه همایش بینالمللی قرآن و مسائل جامعه معاصر پرداخت و گفت: یکی ار موضوعات مهمی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به طور خاص نیاز آن احساس می شد پاسخگویی به نیازهای جامعه معاصر بود.
یوسفی مقدم اظهار داشت: به دلیل روز آمد بودن نیازها در همه زمانها باید همواره مراکز علمی و پژوهشی درصدد پاسخ به مسائل به روز جامعه باشند.
وی با بیان اینکه محور تمام دیدگاههای موجود در اسلام، قرآن است خاطر نشان کرد: قرآن بهترین محور برای پاسخگویی به مسائل جامعه معاصر از یکی سو و هم سو کردن جوامع اسلامی از سوی دیگر است.
یوسفی مقدم ادامه داد: دفتر تبلیغات اسلامی و پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی با توجه به ضرورت قرآن پژوهی در جامعه معاصر مبادرت به تأسیس دبیرخانه همایش بینالمللی قرآن و مسائل جامعه معاصر کرد که این دبیرخانه موظف است موضوع همایش بیناللملی قرآن و جامعه معاصر را ارائه کند.
وی اضافه کرد: شناسایی مسائل معاصر، شناسایی شخصیتهای قرآن پژوه و همچنین مراکز فعال در زمینه پژوهش در قرآن از دیگر وظایف دبیرخانه همایش بین المللی قرآن و مسائل جامعه معاصر است.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم عنوان کرد: در سال گذشته مسئولیت علمی دبیرخانه برعهده بنده بوده است که با استمداد از فضلا سعی کردیم تلاشها را در چند محور اصلی متمرکز کنیم.
وی افزود: شناسایی شخصیتهای قرآن پژوه و مراکز قرآن پژوه در داخل و در خارج از کشور و همچنین شناسایی موضوعاتی که میتواند به عنوان محور اصلی همایش بینالمللی قرآن و مسائل جامعه معاصر باشد از اقدامات این دبیرخانه بوده است.
یوسفی مقدم با بیان اینکه در این راستا بیش از 30 مورد مشاوره با قرآن پژوهان در داخل و خارج از استان صورت گرفته است، عنوان کرد: شورای عالی دبیرخانه در این خصوص راه اندازی شد و شخصیتهای نخبه در زمینه قرآن و عرصههای دیگر شناسایی و اعضای علمی گروه نیز به ریاست دانشکده فرهنگ و علوم اسلامی پیشنهاد شدهاند.
وی عنوان کرد: موضوع مرجعیت علمی قرآن به عنوان موضوع محوری همایش بین المللی قرآن و مسائل جامعه معاصر انتخاب شد که این موضوع از مطالبههای مقام معظم رهبری نیز بود.
رئیس مرکز فرهنگ ومعارف قرآن کریم با بیان اینکه مرجعیت علمی قران در سه محور اصلی نهادینه شده است خاطر نشان کرد: روش شناسی مرجعیت علمی قرآن ، گستره مرجعیت علمی و آسیب شناسی مرجعیت علمی قرآن سه محور اصلی است که میتوان بر این اساس آثار کاربردی و مفیدی داشته باشیم.
وی در ادامه اظهار داشت: کمیسیونهای تخصصی روش شناسی فهم و معارف قرآن، کمیسیون سیاسی، اجتماعی، کمیسیون فقه و حقوق و کمیسیون تربیتی سر فصلهای همایش بین المللی قرآن و مسائل جامعه معاصر را نتخاب و برای فراخوان اعلام میکنند.
یوسفی مقدم به پروژه شناسایی مراکز علمی قرآن پژوهی در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: طرف قرار داد این پروژه مشخص شده است و به همین زودی فعالیتهای انجام یافته خود را در این خصوص تحویل دبیرخانه خواهد داد.
وی یکی از موارد مورد تأکید مقام معظم رهبری را استخراج مبانی علوم انسانی از قرآن کریم عنوان کرد و گفت: یکی از اهداف این همایش معرفی شخصیتها و مراکز قرآن پژوه است که از این طریق میتوانیم به برنامههای پژوهشی دست یابیم و مبانی علو انسانی را استخراج کنیم که این نیاز ضروری جامعه ما است.
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۸۹ - ۲۰:۳۰
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم خواستار پاسخگویی مراکز علمی و پژوهشی به سئوالات و نیازهای روز جامعه شد.