به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور صبح امروز یکشنبه درهمایش سراسری قوه قضائیه طی سخنانی موضوع اصلی قضا را عدالت خواند و گفت: چه بسا موضوع اصلی حاکمیت و حکومت نیز عدالت است.
وی افزود: اگر عدالت را از حکومت برداریم چیزی از حکومت باقی نمی ماند. یک حکومت با کفر باقی می ماند اما با ظلم باقی نمی ماند.
رئیس جمهور با بیان اینکه عدالت عنصری محوری در شکوفایی انسان و تحقق اهداف خلقت انسان است، گفت: عدالت گام اول است، سکوی پرش است گرچه مهمترین ماموریت صالحان و انبیاء و اولیاء الهی عدالت است اما در مسیر کمال انسانی، نقطه آغاز است. شکوفایی انسان از عدالت آغاز می شود این نیست که عدالت قله حرکت باشد بلکه عدالت آغاز حرکت است.
احمدی نژاد با طرح این سئوال که اگر پدیده ها درجای خود قرار نگیرند چه اتفاقی خواهد افتاد، تصریح کرد: اگر جای اجزای خودرو عوض شود نه تنها خودرویی وجود ندارد بلکه آن اجزا نیز کارکرد خود را ندارند در جامعه نیز چنین است اگر حق جای خود ننشیند اجزای جامعه که بخش های گوناگون و آحاد مردم هستند کارکرد خود را نخواهند داشت. اگر عدالت در سرتاسر سر زمین برپا نشود تک تک انسانها نیز کارکرد خود را ندارند. و شکوفایی و کمال اتفاق نخواهد افتاد و انسانیت انسانها ظهور و بروز پیدا نخواهد کرد.
وی یادآور شد: اگر در جامعه احساس تبعیض باشد نه تنها نقطه آغاز کدورت هاست بلکه سدی برای رشد انسانهاست. بخشی از عدالت توزیع عادلانه فرصت هاست اما بخش مهمی تنظیم و نظارت و برخورد با دست اندازی هاست.
وی ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی باید عدالت را برپا کنیم. اولین گام در اجرای عدالت تنظیم قوانین عادلانه است اگر قانون درست تنظیم نشود و برپایه عدالت تنظیم نشود مشکلات بعدی قابل رفع و رجوع نیست.
احمدی نژاد گفت: اگر تنظیم قانون از چنان دقتی برخوردار نباشد یا گریزگاهی داشته باشد که قانوندانان ضد قانون با تسلط بر آن، حقوق را جابجا کنند اجرای عدالت سخت می شود. ما نیازمند قوانین عادلانه جامع و مانع هستیم.
رئیس جمهور گفت: اگر در قانون دوگانگی و تناقض باشد و درباره یک پدیده دهها قانون بدون جامعیت و مانعیت تنظیم شود فرصت را در اختیار زیاده خواهان قرار می دهد البته همه باید دست به دست هم دهیم تا قانون عادلانه تنظیم شود کثرت قوانین به خودی خود چیز ارزشمندی نیست. یک قانون دقیق و جامع که مانع از انحرافات شود به صدها قانون مخلوط و پر از گریزگاه که منفذ شیاطین است ترجیح دارد.
وی خاطر نشان کرد: اگرعادلانه ترین قانون ها را داشته باشیم اما کسانی که می خواهند قانون را اجرا کنند عادل نباشند یا توان اعمال عدالت را نداشته باشند یا درک درستی ازعدالت نداشته باشند وقانون را درست اجرا نکنند یا قانون را دور بزنند یا تفسیر ناعادلانه از قانون داشته باشند، قانون خوبی که تصویب شده به درد نخواهد خورد.
احمدی نژاد گفت: ما نیازمند مجریان عادل و قانوندانان پایبند به عدالت هستیم که عدالت را آرمان خود و مکتب خود بدانند.
رئیس جمهور با اشاره به ارتباط عموم مردم با یکدیگر اظهارداشت: ممکن است در ارتباطات بین مردم عدالت لحاظ نشود و تبعیض و تجاوز به حقوق اتفاق افتد همچنین ممکن است این اتفاق بین مردم با قانونگذار و مجری نیز رخ دهد بنابراین نیازمند یک قدرت ودست قوی حاکم برای اعمال عدالت، نظارت بر اجرای قانون و تامین عدالت هستیم که در جمهوری اسلامی این نقش به قوه قضائیه داده شده است.
وی گفت: اختیاراتی که برای قوه قضائیه در قانون پیش بینی شده، راه را برای انجام ماموریت باز کرده است و قوه قضائیه تضمین اجرای قانون و عدالت است. ممکن است قانون نقص داشته باشد اما اگر همان برای همه یکسان اجرا شود به عدالت نزدیک تر است.
احمدی نژاد کار دستگاه قضا را بسیار سنگین توصیف کرد و گفت: ممکن است کسی در اجرا دچار کوتاهی و انحراف شود و تحت تاثیر شیطان قرار گیرد دست قدرتمندی که باید با اجرای عدالت، اطمینان و احساس امنیت خاطر را در جامعه حاکم کند دست قاضی و قوه قضائیه است. همه قوا و کارگزاران باید پاک باشند همه کارگزاران حاکمیت اسلام باید جزء پاکترین باشند اما در بین آنها قوه قضائیه باید پاکتر و پاکتر و پاکتر باشد.
وی با بیان اینکه اجرای عدالت کار سختی است گفت: فشارها از نواحی گوناگون و از درون و بیرون وارد است اما اجرای یک حکم خدا به صورت عادلانه اثر آبادانی دلها و اندیشه های او صدها برابر کارهای عمرانی است که در طول دهه ها در یک کشور اجرا می شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه احیاء عدالت، احیای اندیشه و روح اسلامی است گفت: همه باید دست به دست هم بدهیم و اینطور نیست که همیشه فشار از بیرون باشد. گاهی فشار از درون قوه قضائیه است ارتباطات به قاضی فشار می آورد بالاترین ویژگی ها برای قاضی در نظام اسلامی تعریف شده است. برای هیچ مدیری در جمهوری اسلامی به غیر از مقام معظم رهبری این ویژگی ها تعریف نشده است ممکن است نماینده ای تحت تاثیر خواسته های خود یا اجتماع قرار گیرد اما پذیرفته نیست یک قاضی تحت تاثیر فشارها قرار گیرد چون آن نقطه آخر است. بعد از دستگاه قضایی جایی برای مردم نیست دستگاه قضا پناهگاه و نقطه امنیت خاطر مردم باید باشد.
احمدی نژاد گفت: درحوزه اجرا کار و پیچیدگی زیاد است اما نظارت برمجموعه قوه مجریه متعدد است اما دستگاه قضایی آنقدر اهمیت داشته که نظارتش هم درون خودش است. گرچه همه قوا و همه مردم در برابر اجرای عدالت مسئول هستند اما تردیدی نیست نقطه آرامش یک کشور دستگاه قضایی است.
وی گفت: خوشبختانه امروز در دستگاه قضایی خیل عظیم قضات شجاع، مومن و انقلابی وجود دارند که با عشق به آرمانهای الهی زحمت می کشند اما باید سازوکارها را باید به نوعی طراحی کنیم که این زحمات به درجه بالاتری از اجرای عدالت برسد.
رئیس جمهور با تشکر از کسانی که در سرتاسر ایران برای اجرای عدالت زحمت می کشند، ادامه داد: باید بدانیم علیرغم همه زحماتی که طی 30 سال کشیده شده است و امروز رئیس و معاونان قوه قضائیه متحمل می شوند، هنوز در ابتدای راه هستیم. باید به جایی برسیم که درتمام ملت ایران این اطمینان خاطر بوجود آید که در هر نقطه ای برای احقاق حق اگر به دستگاه قضایی مراجعه شود عدالت وحق اعمال می شود نه اینکه صددرصد باشد اما این اطمینان دردل مردم بوجود آید واگر در نقطه ای عدالت اتفاق نیفتاد گفته شود این استثنا است.
احمدی نژاد گفت: این حرف درستی نیست که یک طرف در قضاوت ناراضی است ممکن است یک طرف احساس نارضایتی کند اما نوع انسان از اجرای عدالت راضی است. آنکه حق ندارد اگر به دیده عدالت بنگرد در قلب خود راضی است.
وی خاطر نشان کرد: همچنین باید جلوی دور زدن های قانونی که با مکاری و شیطنت اتفاق می افتد گرفته شود باید در تمام ایران این باور بوجود آید که هر کس حقی را ضایع کند و به بیت المال دست اندازی کند دست ناظری است که حتما دست آن را کوتاه می کند.
رئیس جمهور ادامه داد: آرامش حقیقی و شکوفایی حقیقی در آن زمان است که همه احساس کنند حقی ازآنها ضایع نخواهد شد و اگر به دستگاه قضایی مراجعه کنند حقشان را خواهند گرفت. اگر کسی در ذهنش به سمت شیطنت می رود باور داشته باشد اگر دست از پا خطا کرد دست قاطع قضا آن را قطع خواهد کرد این آرمان جمهوری اسلامی و دستگاه قضای ماست.
وی گفت: ما باید امروز ایران را بسازیم وبه عنوان الگو به بشریت هدیه کنیم. امروز جهان در یک بن بست نظری و در انتظار راه جدید، فرهنگ و مکتب انسانی و نجات بخش است به فضل الهی چشم های دنیا به سمت جمهوری اسلامی ایران دوخته شده و این یک حقیقت است.
احمدی نژاد گفت: کسی در دنیا حرفی برای عرضه ندارد. ایده نو برای بن بست های فرهنگی و اجتماعی جز ایده های جمهوری اسلامی وجود ندارد. امروز دنیا تشنه فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص) است باید دست به دست هم دهیم و نمونه اعلای حاکمیت عادلانه را مقابل چشم همگان ایجاد کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: مطمئن هستم که دولت با همه توان پشتیبان دستگاه قضا خواهد بود همه لوایح قوه قضائیه به سرعت در دولت تصویب می شود از نظر بودجه هم تا توانستیم کمک کردیم.
وی با بیان اینکه بودجه قوه قضائیه دردولت نهم و دهم، 3 برابر شده گفت: نمی خواهم بگویم که این کافی است باید برای قضات جوری عمل کنیم که اطمینان خاطر برای آنها بوجود آید. علاوه بر اضافه حقوق کارکنان مبلغی برای قضات در نظر گرفته شده است. اینجا جایی نیست که بگوییم این هزینه اضافی یا اسراف درهزینه است باید دست به دست سازوکاری ایجاد کنیم که عدالت مورد انتظار درهمه ابعاد جامعه جاری شود.