به گزارش خبرگزاری مهر، تایم در این تحلیل می نویسد : در دو دهه گذشته، کشورهای غربی دید خوبی نسبت به روسیه نداشته و به عنوان یک دشمن به این کشور به جا مانده از کمونیست نگاه می کردند، اما این قضیه اکنون تفاوت کرده و غرب با دیده مثبت به روسیه می نگرد.
تایم در تحلیل خود که به قلم بروس کراملی به رشته تحریر درآمده در بیان چرایی این تغییر روش می نویسد : پنجشنه هفته گذشته "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید در نهایت دوستی از همتای روسی خود استقبال کرد و درست کمتر از یک هفته قبل از آن "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور فرانسه رفتار مشابهی را در دیدار با "دیمیتری مدودف" از خود نشان داد و حال اگر کسی نسبت به حکمفرما شدن روحیه همکاری با روسیه در غرب تردید دارد می تواند از تاجران بیشماری که مشغول داد و ستد با مسکو هستند در این زمینه سئوال کند.
تایم در ادامه با اشاره به کنفرانس خبری مشترک اوباما و مدودف در کاخ سفید می نویسد : اوباما در این کنفراس به مدودف گفت که باید همکاری های آمریکا و روسیه به مرتبه ای بالاتر از همکاری های موجود همچون امضای پیمان جایگزین استارت یک برسد .
رئیس جمهور آمریکا به همتای روس خود گفته بود : 20 سال پس از پایان جنگ سرد، روابط آمریکا و روسیه باید چیزی فراتر از همکاری های امنیتی و پیمانهای کنترل سلاح باشد.
آنچه در سفر مدودف به آمریکا به چشم آمد حضور پرتلاش تجار در اطراف وی بود و در این میان نباید نیاز روسیه به سرمایه گذاری های خارجی را نادیده گرفت. بر اساس آمار رسمی کرملین، روسیه برای آنکه بتواند به توان اتحاد جماهیر شوری برسد باید یک تریلیون دلار در بخش زیرساختهای خود هزینه کند و این رقمی است که روسیه به تنهایی قادر به تامین آن نیست.
و در این میان اگر روسیه بپذیرد که نیازمند تجارت با غرب است آنگاه سرمایه گذارهای آمریکا، روانه روسیه می شوند البته فرانسه در این امر پیشی گرفته و سارکوزی در سفر خود به مسکو برای شرکت در اجلاس جهانی اقتصاد به همراه تعدادی از بازرگانان فرانسوی به روسیه رفت و در نهایت 25 قرارداد به ارزش شش میلیارد و 100 میلیون دلار میان مسکو و دپاریس به امضا رسید.
بر همین اساس، کرملین نیز تشخیص داده که غرب نیازمند نزدیک شدن به مسکو و حساب کردن روی روسیه در مناسبات جهانی است و وعده اوباما به مدودف در رابطه به مساعدت واشنگتن به مسکو برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی نیز در همین راستا انجام شد.
این امر نشان می دهد که آمریکا نیازمند بازار روسیه است و البته در این بین ،آمریکا باید روی مسئولیت پذیر بودن روسیه در قبال قوانین بین الملل نیز توجه کند.
تایم در ادامه می نویسد : فرانسه برای متقاعد کردن روسیه برای همکاری از ضرورت مشارکت مسکو در تدوین قوانین جدید بین المللی و وضع قوانین جدید گمرکی با مشارکت روسیه سخن گفت امری که در اجلاس جی 20 در کانادا با مخالفت سایر کشورها روبرو شد.
بر اساس این گزارش، دلیل دیگر فرانسه برای افزایش مناسبات با روسیه آن است که رقیب این کشور در اروپا یعنی آلمان حجم مبادلات بسیار بالایی با روسیه دارد و پاریس تلاش می کند تا جای خود را در بازار روسیه باز کند.
بر همین اساس، حجم مبادلات تجاری میان روسیه و آلمان در سال گذشته میلادی 53 میلیارد و 800 میلیون دلار بوده و این در حالی است که حجم مبادلات فرانسه با روسیه در همین دوره فقط 17 میلیارد دلار بوده است.
در همین رابطه "توماس گومارت" کارشناس مسائل روسیه-فرانسه در موسسه روابط بین الملل پاریس می گوید : در این میان دشمنی سارکوزی با روسیه با توجه به اینکه رقیب فرانسه یعنی آلمان در حال تبدیل شدن به بزرگترین شریک سیاسی و تجاری روسیه است جای خود را به دوستی داده است.
این کارشناس مسائل روسیه-فرانسه معتقد است : اما دلیل دیگری که غرب و و به ویژه فرانسه را وادار کرده به سوی روسیه متمایل شوند این است که پاریس از رویکرد نگاه به شرق آلمان ناراحت است. و از همین رو تصور نکنید که دوستی با روسیه آخرین اقدامی است که از سوی اوباما، سارکوزی و یا سایر رهبران غربی در این مورد دیده می شود. و بر همین اصل هم اکنون جاده بسیاری از پایتختهای اروپایی به مسکو ختم می شود.