به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، سید تقی قائمی ظهر دوشنبه در پانزدهمین اجلاس کمیسیون سه جانبه بازگشت داوطلبانه افغانها در مشهد افزود: ایران طی 30 سال گذشته در دوره های مختلف از یک تا سه میلیون پناهنده پذیرایی کرده و آنان را در میان مردم خویش پذیرفته در حالیکه در بسیاری از کشورهای مدعی حقوق بشر پناهندگان در کمپهای ویژه و با شرایطی دشوار زندگی می کنند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به مهاجرت بسیاری از افغانها در سه دهه اخیر گفت: سعی کرده ایم در این مدت بهترین امکانات را در اختیار مهاجرین افغانی قرار دهیم.
وی افزود: هم اکنون از همه افغانی هایی که در ایران تحصیل کرده و به درجات علمی و تخصصی رسیده اند فهرست کاملی داریم و آماده ایم این افراد را به دولت کابل معرفی کنیم و نیز از دولت افغانستان این انتظار می رود که از این افراد به خوبی استفاده کنند.
عبدالرحیم سیدجان سرپرست وزارت بازگشت مهاجران دولت افغانستان نیز در این جلسه اظهار داشت: تعداد زیادی از مهاجرین افغانی اظهار علاقه برای بازگشت به کشورشان کرده اند و راهبرد دولت افغانستان در این زمینه ارائه تسهیلات، اشتغالزایی، ساخت شهرک های مسکونی و واگذاری زمین رایگان است.
وی با ابراز ناخرسندی از حضور نیروهای نظامی غرب به بهانه مبارزه با تروریسم در افغانستان گفت: حضور بیگانگان در افغانستان موجب بروز نابسامانی های اقتصادی و امنیتی فراوانی برای مردم این کشور شده است.
سید جان تصریح کرد: حضور مهاجران در افغانستان تضمین کنند امنیت این کشور است و دولت افغانستان در این خصوص آماده ارائه هر گونه امکانات به این افراد است.
سرپرست وزارت بازگشت مهاجران دولت افغانستان با قدردانی از خدمات جمهوری اسلامی ایران در پذیرایی از مهاجران افغان طی 30 سال گذشته، حضور جدی تر ایران در بازسازی افغانستان را خواستار شد.
رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در تهران نیز در این نشست گفت: بررسی ها نشان می دهد ایران در ارائه خدمات بهداشتی آموزشی و اشتغال همانند اتباع خود با مهاجران افغان برخورد کرده است.
کارلوس زاکاگنینی از دولت افغانستان خواست تا برنامه کامل خود را برای بازگشت مهاجران جهت تعامل هرچه بیشتر با ایران و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد ارائه دهد.