مشهد - خبرگزاری مهر: نماینده تام‌الاختیار یونسکو در ایران گفت: ایران یکی از اجزای میراث فرهنگی جهان است که حداقل 11 مجموعه میراث فرهنگی آن ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در نیشابور، پروفسور چو لی هان ظهر سه شنبه در همایش نیشابور، شهر پایدار ایرانی در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور افزود: یونسکو بخشی از سازمان ملل با هدف پیش‌برد صلح و دوستی بین ملت‌های جهان است که بر گفتگوی بین ملت‌ها تأکید دارد.

نماینده تام‌الاختیار یونسکو در ایران گفت: دفتر ملی یونسکو در تهران بر اعمال اهرم‌های قانونی برای توسعه فرهنگی، ظرفیت‌سازی برای نگرش یک‌پارچه برای پاسداری از میراث‌فرهنگی برنامه‌ریزی و فعالیت دارد.
 
وی گفت: در تمام دنیا برای حفظ میراث فرهنگی کار می‌کنند، به‌رغم اینکه مشکلات و سختی‌هایی که در برابر حفظ این میراث فرهنگی وجود دارد.
 
چولی هان تصریح کرد: به دلیل عدم آموزش احتمال دارد بسیاری از جوانان در حفظ میراث فرهنگی ضعیف عمل کنند.
 
وی خواستار دقت‌نظر مسئولان نیشابور در حفظ میراث فرهنگی منطقه با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای ساخت‌وساز شد.
 
چولی هان تاکید کرد: فرمانداری، شهرداری و شورای شهر باید با هم تعامل داشته باشند تا برنامه‌های مدیریتی برای حفظ میراث فرهنگی در عین توسعه شهری تدوین کنند.
 
وی با اشاره به اینکه میدان امام اصفهان و چندین مجموعه دیگر این شهر از میراث فرهنگی جهانی است، اصفهان نقطه تعلق فرهنگ‌هاست.
 
چولی هان با اشاره به اینکه شهر لوانگ پرابانگ از لائوس به عنوان یک شهر در میراث جهانی ثبت شده است از مسئولان شهری نیشابور دعوت کرد به این شهر که به لحاظ اقتصادی فقیر و به لحاظ فرهنگی و معماری غنی است سفر کنند تا ببینند چگونه به رغم برخی برنامه‌های توسعه‌ای نظیر تخلیه فاضلاب شهری، عظمت فرهنگی آن به کمک یونسکو حفظ شده است که البته وضعیت اقتصادی آن به خاطر جذب گردشگر در حال تغییر است.
 
وی تأکید کرد: مردم باید برای حفظ میراث فرهنگی و محیط زیست دولت‌ها، کاری کنند.
 
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو هم گفت: شهر جهانی شهری است که از قدرت و نفوذ جهانی و الگوی ملی و جهانی برخوردار باشد.
 
محمدرضا سعیدآبادی با بیان اینکه با وجودی که شهرها منعکس‌کننده تمدن‌های متفاوت هستند، گفت: در شهرهای جهانی یک نوع احساس جهان شهری حاکم است و جهان شهرها به معنی تعلق داشتن به جهان و رهایی از قید و بندهای مرسوم است.
 
وی با بیان ایکه احساس تعلق اجتماعی، نیروی قدرت‌مندی برای پیشبرد توسعه پایدار شهری است ادامه داد: ویژگی‌های هویتی و تمدنی نیشابور زمینه نیرومندی برای توسعه پایدار است.
 
سعیدآبادی افزود: دستیابی به چنین توسعه‌ای، تامین‌کننده رفاه اجتماعی، توسعه زیست محیطی و آینده مردمان این شهر خواهد بود.
 
وی اظهار داشت: در این میان از نقش آموزش نباید غافل شد، آموزش با تمرکز بر واردسازی دانش و نشر آن در میان گروه‌های هدف می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه پایدار داشته باشد.
 
وی یادآور شد: توسعه پایدار یک موضوع چند جانبه و چند وجهی است که شامل موضوعات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست اجتماعی می‌شود.
 
سعید آبادی با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه یک کلان‌شهر گفت: ایجاد کلان‌شهر پایدار به خوبی خواهد توانست موضوعات زیست‌محیطی را با مباحث توسعه پیوند زند.
 
وی اظهار داشت: برای دستیابی به شیوه نوین تفکر و مدیریت شهری، باید نیشابور را شناخت.
 
وی ادامه داد: سازمان آموزش علمی فرهنگی ملل متحد با علم به عظمت شهر نیشابور در نشست اجرایی 170 خود، پیشنهاد برگزاری این همایش را مطرح کرد که هدف از آن بررسی و تحلیل جایگاه علمی و ادبی نیشابور و کمک به توسعه آن و تقویت پیوند آن با سازمان یونسکو می‌باشد.
 
نماینده شهرستان‌های نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: عنوان این همایش، نشان‌دهنده عظمت‌های متعدد تاریخ و تمدن نیشابور است.
 
حجت‌الاسلام علی حسینی افزود: نیشابور در حملات مختلف قرون مختلف با خاک یکسان شد اما ققنوس‌وار سر از سرخاک برآورد و به حیات خود ادامه داده است.
 
عضو کمسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: علت این موضوع برگرفته از جوهره مردم این دیار و بزرگی تاریخ نیشابور است.
 
وی خواستار کمک به تدوین دایره المعارف بزرگ نیشابور و مساعدت و اهمیت‌دادن مسئولان استان و شهرستان به این پژوهش‌های بنیادی شد.