سرپرست گروه تدوین طرح بیمه خدمات روانشناختی و مشاوره با اشاره به تاکید و دستور رئیس جمهور مبنی بر ضرورت اجرای طرح بیمه خدمات روانشناختی از عدم پیگیری موضوع در وزارت رفاه انتقاد کرد.

سیدمحمد مومنی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نزدیک به سه سال از زمانی که طرح بیمه خدمات روانشناختی و مشاوره توسط رئیس جمهور به وزارت رفاه ارجاع شد می گذرد اما ساختار این وزارتخانه ظرفیت پیگیری فوری این طرح را ندارد.

طرح بیمه خدمات روانشناختی و مشاوره شامل آن دسته از اختلالات روانی است که نیاز به بستری و دارو ندارد بلکه تاکید بر این است که مردم با دفترچه بیمه خود بتوانند به مراکز و مطبهای روانشناسی مراجعه کرده و بابت مسائلی همچون مشاوره ازدواج، افسردگی، نارضایتی از زندگی، استرسهای روزمره و پرورش فرزند از خدمات مشاوره و روان درمانی استفاده کنند.

مومنی افزود: در زمان مدیریت قبلی وزارت رفاه طرح بیمه خدمات روانشناسی دستخوش تاخیرهای طولانی شد که نتیجه اهمال و نادیده گرفتنِ این موضوع توسط برخی از مدیران آن وزارتخانه بود.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی ادامه داد: انتظار می رفت با آمدن وزیر جدید رفاه کاستیها بر طرف شود اما متاسفانه مدیران به حساسیت این موضوع توجهی ندارند.

بر اساس گزارشهای وزارت بهداشت 5 تا 10 درصد شیوع بیماریهای روانی در کشورمان را افسردگی تشکیل می دهد که با این وجود هفت تا هشت میلیون نفر از جمعیت کشور افسرده هستند.

مومنی در مورد آخرین پیگیریهای این طرح در وزارت رفاه گفت: آخرین نامه گروه تدوین طرح بیمه روانشناسی به وزیر رفاه برای مشورت و بررسی به مشاور آقای محصولی در امور سلامت و آسیبهای اجتماعی ارجاع شد.

وی افزود: ابتدای این طرح بسیار مورد توجه و تایید مشاور وزیر رفاه قرار گرفت و پیشنهاد داد با حضور شخص وزیر، نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان نظام روانشناسی و گروه تدوین طرح بیمه روانشناسی جلسه ای در همین زمینه برگزار شود اما متاسفانه پیشنهادات شان هنوز مورد توجه وزیر رفاه قرار نگرفته است.

مومنی، بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره را مهمترین نیاز اجتماعی حال حاضر کشور دانست و گفت: متاسفانه ساختار آشفته و پاسخگو نبودن مدیران وزارت رفاه آسیب زیادی به این طرح ملی زده که نتیجه آن آسیبهای جدی به بهداشت روانی جامعه است.