محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح آئین نامه قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد سن بازنشستگی پرداخت و گفت: در بند "الف" از ماده 103 این قانون حداقل 30 سال سابقه خدمت برای مشاغل غیرتخصصی و 35 سال برای مشاغل تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر تعیین شده است.
وی با اشاره به بند "ب" از ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری که حداقل سن بازنشستگی کارکنان دولت را 60 سال تعیین کرده است افزود: در تبصره یک همین ماده تاکید شده که سابقه خدمت در بند "الف" و شرط سنی در بند "ب" برای متصدیان مشاغل سخت و زیان آور برای مردان تا پنج سال کمتر دیده شده است.
شریفی مقدم با بیان اینکه مردان باید با 55 سال سن و زنان با 25 سال سابقه کار بدون شرط سنی می توانند از مزایای قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند تاکید کرد: این در حالی است که قبلا سن بازنشستگی برای مردان در مشاغل سخت و زیان آور 50 سال بوده است.
دبیرکل خانه پرستار به تبعات آئین نامه قانون مدیریت خدمات کشوری در بازنشستگی پرستاران اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه پرستاران در سن 22 تا 25 سالگی فارغ التحصیل شده و بلافاصله نیز استخدام می شوند بعد از 25 سال خدمت کادر پرستاری مرد به سن 48 تا 50 سالگی می رسند و بر همین اساس پرستاران مرد نمی توانند از مزایای 5 سال بخشودگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند و می بایست 30 سال را پر کنند.
وی با بیان اینکه پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود گفت: یکی از بندهای محوری و اصلی قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی نظام سلامت این است که پرستاری در بخش دولتی و خصوصی مشمول مشاغل سخت و زیان آور است.
شریفی مقدم با انتقاد از آیین نامه قانون مدیریت خدمات کشوری که سن بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور پنج سال بیشتر شده است افزود: در حال حاضر 23 درصد کاد پرستاری کشور را مردان تشکیل می دهند که با توجه به کمبود نیروی مرد پرستاری در اورژانس این آئین نامه باعث بیشتر شدن ترک کار پرستاران مرد می شود.
دبیرکل خانه پرستار تاکید کرد: با توجه به کمبود نیروی پرستاری و استهلاک کار در شغل پرستاری، انتظار می رود در آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور به این موضوع توجه شود.