به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدینژاد در مصاحبه با خبرگزاری «کیودو» ژاپن، مناسبات یکجانبه و ناعادلانه ایجاد شده پس از جنگ جهانی دوم را شکست خورده و بیفایده دانست و گفت: صلح و امنیت و ایجاد ساختارهایی بر پایه دوستی و عدالت برای همه ملتها، مسیر روشن فرداست و جمهوری اسلامی ایران در همین مسیر به حرکت و فعالیتهای خود ادامه خواهد داد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره ارزیابی خود از دورنمای روابط جمهوری اسلامی ایران و ژاپن با توجه به موافقت توکیو با قطعنامه جدید علیه ایران، گفت: ایران و ژاپن در یک منطقه تمدنی قرار گرفتهاند و از ویژگیهای تاریخی، فرهنگی و اندیشهای مشترکی برخوردار هستند. ایران و ژاپن در حوزه شرق قرار دارند و ویژگی نگاه شرقی به زندگی، انسانی و عاطفی است. دو کشور در مسائل سیاسی جهان هم در حوزه واحدی قرار گرفته و خواهان استقلال و برقراری عدالت و دوستی در جهان هستند با توجه به این ویژگیها باید بهطور طبیعی و تاریخی در کنار یکدیگر باشند.
رئیسجمهور با بیان اینکه ایران رأی ژاپن به قطعنامه اخیر علیه ایران را به حساب این کشور نمیگذارد، خاطر نشان کرد: برای همگان روشن است که دولت و مردم ژاپن خواهان جمعآوری پایگاههای نظامی آمریکا از این کشور هستند اما به علت فشارهای فراوان قدرتهای سلطهگر به دولت ژاپن، این امر تاکنون اتفاق نیفتاده است بنابراین ایران، دولت ژاپن را در مورد قطعنامه مقصر نمیداند. البته اگر کسی بخواهد این قطعنامه را به اجرا در آورد بطور طبیعی ما هم در مقابل تصمیم لازم را خواهیم گرفت.
وی خاطر نشان کرد: تهران، دولت آمریکا را برای وارد کردن فشارهای مختلف بر دولتها و کشورهای دیگر، مسوول صدور قطعنامه میداند. بنابراین این مسئله مانعی برای توسعه روابط و همکاریهای ایران با سایر کشورها بویژه ژاپن نیست.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه دو کشور چه بخواهند و چه نخواهند باید در آیندهای نزدیک در کنار یکدیگر قرار بگیرند، تصریح کرد: تحولات جهانی اهمیت این موضوع را هر چه بیشتر آشکار خواهد کرد. در دنیای جدیدی که باید ساخته شود، ایران و ژاپن نمیتوانند از یکدیگر فاصله بگیرند بلکه باید با کمک هم در برپایی دنیای جدید مشارکت کنند .این مطالبه هر دو ملت است و دولتها هم باید از خواست ملتها تبعیت کنند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره اقدامات ایران در مقابل اجرای قطعنامه اخیر علیه ایران اظهار داشت: همکاریهای و ارتباطات اقتصادی ، موضوعی دوجانبه است که هر دو طرف از آن سود میبرند. اگر در نوع همکاریها مشکل و مانعی ایجاد شود، به ضرر همه خواهد بود. بیتردید در مسائل اقتصادی مقابله به مثل وجود دارد و همه به هم احتیاج دارند. امروز ایران صاحب یک قدرت اقتصادی بزرگ است و بیتردید اگر مشکلی ایجاد شود از توانمندیهای خود استفاده خواهد کرد البته علاقهمند هستیم که ژاپن وارد چنین عرصهای نشود. امروز کسانی که قطعنامه را وضع کردند، اعلام میکنند که به دنبال اجرای آن نیستند.
رئیس جمهور در ادامه به سئوالی در خصوص بیانیه تهران و آینده این بیانیه چنین پاسخ داد: بیانیه تهران آغاز یک راه جدید در مناسبات جهانی است که حرکت مستقلی را در برابر ملتها و دولتها قرار داد. گرچه بهانه این بیانیه، تبادل هستهای است اما فراتر از آن است. بیش از 60 سال است که عدهای این باور را ایجاد کردهاند که همه مسائل یا باید به آنها ختم میشود و یا باید از آنها شروع شود اما بیانیه تهران راه جدیدی را برای همه کشورها و ملتهای مستقل ایجاد کرد.
وی افزود: بیانیه تهران بهدنبال این است که دنیا باید برپایه عدالت اداره شده و همه با دوستی در اداره جهان مشارکت کنند. بیانیه تهران مبنای اداره دنیا را بر پایه دوستی و عدالت میداند و این چیزی است که تازه شروع شده است و باید ادامه پیدا کند.
احمدی نژاد خاطر نشان کرد: بیانیه تهران مشارکت دادن همه ملتها در عرصه جهانی است و پیام روشن آن «انرژی صلحآمیز هستهای برای همه، بمب اتم برای هیچکس» است. این پیام، منطق همه ملتها و دولتهای مستقل است و نیازمند شورای امنیت جدید و مناسبات جدیدی می باشد.
وی با بیان اینکه باید شرایط یکجانبه و تبعیضآلود حاکم بر جهان پایان پذیرد، گفت: بسیاری از دولتها برای پیوستن به بیانیه تهران اعلام آمادگی کردهاند و این بدان معناست که اهمیت این بیانیه فراتر از تبادل سوخت است و ملتها به سمت دنیای جدیدی در حال حرکت هستند.
رئیسجمهور تأکید کرد: روح حاکم بر بیانیه تهران، همکاری جمعی جهانی بر پایه عدالت و دوستی است که به سرعت جلو خواهد رفت. امروز مناسبات پس از جنگ جهانی دوم به دلیل ناعادلانه و غیرانسانی بودن شکست خورده و جهان نیازمند عدالت و انسانیت است و بیانیه تهران کلید حرکت به سمت این نیاز است.
وی در پاسخ به سئوالی درباره احتمال آغاز گفتوگو میان ایران و 1+5 گفت: ملت ایران همیشه اهل گفتوگو و همکاریهای سازنده بوده است. ترکیه و برزیل هم به درخواست دولت آمریکا وارد گفتوگو با تهران شدند و در جریان مذاکرات، غربیها قطعنامه صادر کردند تا به زعم خود شمشیری علیه ملت ایران بلند کنند، این نشاندهنده تغییر شرایط است. امروز ایران در مورد تبادل سوخت بر اساس بیانیه تهران همچنان آماده مذاکره است چون بیانیه تهران جامع، عادلانه و قانونی است اما در مورد مذاکره با 1+5 شرایط عوض شده است.
احمدی نژاد درباره درخواست اعضای 1+5 برای آغاز گفتوگو با ایران اظهار داشت: ایران همواره اهل گفتوگو و منطق است اما جالب این است که ایران سه ماه قبل اعلام کرد که آماده گفتوگو میباشد ولی آنها از گفتوگو طفره میرفتند ولی بلافاصله پس از اینکه قطعنامه را صادر میکنند، نامه میدهند که اهل گفتوگو هستند، در حالی که سه ماه قبل از آن فرار میکردند. اینگونه رفتارهای غلط، کهنه و پوسیده باید برای همیشه به تاریخ بپیوندد و به فضل الهی ایران با کمک دوستانش این روش غلط را از دنیا پاک خواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه اگر بیانیه تهران به اجرا درآید، آیا ایران همچنان به غنیسازی 20 درصد اورانیوم ادامه خواهد داد، گفت: غنیسازی 20 درصد مسأله مهمی نیست. کسی که توان غنیسازی داشته باشد، هر درصدی که بخواهد میتواند، اورانیوم را غنی کند اما چون نیاز نداریم و در برنامههایمان هم این مسأله وجود ندارد، اورانیوم را در درصدهای بالا غنی نمیکنیم. غنیسازی 20 درصد جزو بیضررترین مواد است و غیر از تولید دارو، استفاده دیگری ندارد یعنی ایمنترین محصول، غنیسازی 20 درصد است. اما چون آنها، نیاز ایران را در این زمینه تأمین نکردند، به اجبار خودمان برای غنیسازی اقدام کردیم اما اگر این میزان را داشته باشیم، دیگر نیازی به تولید آن نیست.
رئیس جمهور در ادامه درباره آینده روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا با توجه به اقدامات جدید آمریکا برای تحریم ایران، اظهار داشت: بیش از 50 سال است که ایالات متحده علیه ملت ایران توطئه میکند، آنها 57 سال قبل علیه دولت ملی در ایران کودتا کردند و خودشان نیز به آن اعتراف دارند. در طول 25 سال بعد از آن کودتا هم از یک حکومت دیکتاتور و خشن حمایت کردند. زمانی که انقلاب آزادیبخش اتفاق افتاد و دموکراسی و انتخابات آزادانه را برای ملت ایران به ارمغان آورد، آمریکاییها از همان روز اول، علیه ایران صفآرایی و در دوران جنگ تحمیلی از صدام حمایت کردند. از همان ابتدا هم ایران را تحریم و سرمایههای ملت ایران را بلوکه کردند بنابراین دشمنی آنها موضوع جدیدی نیست.
وی خاطر نشان کرد: ایران با آمریکا روابط اقتصادی ندارد که از تحریم ضرر کند. ایران با اروپا، چین و ژاپن رابطه اقتصادی دارد و در حقیقت آمریکا با حرکت در مسیر تحریم این کشورها را تحریم میکند، و به دلیل اینکه خودش هیچ سودی نمیبرد، قصد دارد دیگران هم سودی از رابطه با ایران نبرند. البته ما اینگونه رابطه با آمریکا را هرگز نمیپسندیدیم، بلکه خواهان روابط دوستانه و عادلانه بودیم حتی وقتی آقای اوباما روی کار آمد، از آن استقبال کردیم و گفتیم که حاضریم برای ایجاد تغییرات واقعی کمک کنیم ولی متاسفانه ایشان موفق نشد، تغییراتی را ایجاد کند.
احمدی نژاد افزود: آمریکا هنوز از همان ابزار فشار مانند توهین و رعایت نکردن عدالت برای پیشبرد سیاستهای خود استفاده میکند. در عراق و افغانستان نیز وضع بدتر از گذشته شده است.
وی با اظهار امیدواری برای ایجاد تغییرات واقعی از سوی آمریکا، اظهار داشت: یکی از این تغییرات و آسانترین آنها رابطه با ایران است چون ایران اهل گفتوگو و منطق بر پایه عدالت و قانون است. امیدواریم مسئولان آمریکایی روزی از خواب غفلت بیدار شوند و متوجه باشند که ناامنی، تبعیض، فقر و احساس ناامنی در جهان از تبعات رفتار دولتمردان آمریکایی است.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه تحریم در شرایط کنونی جهان ،کارآیی ندارد، اظهار داشت: در دوره اقتصاد جهانی و تجارت آزاد، استفاده از ابزار تحریم موضوعی شکستخورده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اینکه گفته میشود آمریکاییها بمبهای اتم خود را در پایگاههای نظامی کشورهای دیگر مخفی کردهاند به این معنا است که آنها خطر را به سایر ملتها منتقل کردهاند و اگر نتوانند امنیت این بمبها را حفظ کنند، فاجعه بزرگی در دنیا بهوجود خواهد آمد. خواسته اصلی ایران این است که باید بمبهای هستهای از نقاط مختلف جهان جمعآوری و خنثی و سایه ناامنی از دنیا برداشته شود. چرا باید آمریکا در کشورهای دیگر و در حالی که ملتها و دولتهای آن کشورها نمیخواهند، پایگاه نظامی داشته باشد؟ این مسأله یک زورگویی آشکار است. اگر واقعاً بدنبال ایجاد تغییر هستند ابتدا باید پایگاههای خود را جمعآوری کنند و اجازه دهند که ملتها خودشان آزادانه تصمیم بگیرند. دولت آمریکا حق ندارد در مورد هیچ ملتی تصمیم بگیرد.
احمدی نژاد با تأکید بر اینکه ساختار شورای امنیت تحمیلی است، اظهار دانست: آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم بهعنوان فاتح این جنگ، ساختاری را تدوین و به ملتها تحمیل کرد. اما امروز همه به این ساختارها معترض هستند و امیدواریم صاحبان قدرت عاقلانه رفتار کرده و تغییرات اساسی را بپذیرند چرا که این به نفع خودشان است.
وی با بیان اینکه امروز ملتها و دولتها علاقهای به برقراری رابطه با آمریکا ندارند، چرا که این رابطه را ظالمانه میدانند، اظهار داشت: اگر امروز در نقاط مختلف جهان رفراندوم برگزار شود، هیچکدام از ملتها، سیاستهای دولت آمریکا را تایید نمیکنند و این نشان میدهد که نظم حاکم بر جهان، تحمیلی است از این رو چنانچه آنها خودشان ضرورت تغییر را نپذیرند، تاریخ این تغییر را انجام خواهد داد زیرا ملتها تا حدودی تحمل میکنند اما بعد از آن با ایستادگی خود تغییرات لازم را بوجود میآورند.
رئیسجمهور در پاسخ به سئوالی درباره روابط ایران و ژاپن گفت: ملت ایران و ژاپن هیچگاه با یکدیگر تضاد منافع نداشتند و هیچ درگیری یا نقطه تاریکی در سابقه تاریخی دو کشور وجود ندارد دو ملت همیشه با هم دوست بودهاند.
وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار ژاپنی که با توجه به واگذاری قراردادهای مهم نفتی و گازی در پارس جنوبی به شرکتهای ایرانی آیا برای مشارکت شرکتهای خارجی مانند شرکتهای ژاپنی جایی در صنعت نفت و گاز ایران وجود دارد، اظهار داشت: برای مشارکت شرکتهای ژاپنی در شرایط عادلانه و پایدار همیشه زمینه فراهم است اما همه باید بدانند که ملت ایران متوقف حضور دیگران نمیماند و فعالیتهای خود را به پیش خواهد برد تجربه هم نشان داده که ملت ایران همیشه میتواند نیازهای خود را تأمین کند.
احمدینژاد اضافه کرد: مخازن گازی و پروژههای فراوانی در نقاط مختلف ایران در عرصه تبدیل و تولید گاز و پتروشیمی وجود دارد که هنوز به بهرهبرداری نرسیده است و به زودی پروژههای بزرگ نفت را هم توسط شرکتهای داخلی آغاز خواهیم کرد و البته دیگران هم میتوانند در این زمینه مشارکت کنند ولی روشن است که هرچه زمان بگذرد، فضا هم محدودتر میشود. ضمن اینکه پروژههای نفت ایران نامحدود نیست و وقتی شرکتهای ایرانی توانایی انجام این پروژهها و منابع آن را داشته باشند، طبیعی است که این پروژهها را به آنها واگذار کنیم.
وی در جواب سئوالی درباره احتمال حمله نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران تصریح کرد: هیچکس جرأت این کار را ندارد. رژیم صهیونیستی در حال اضمحلال است ضمن اینکه ایران کشور بزرگی است و با اشغال سرزمینهای دیگر و به زور ترور، زندان و کشتار ایجاد نشده است. ایران دارای تمدن هفتهزار ساله است. آمریکا که ارباب صهیونیستهاست جرات حمله به ایران را ندارد. چه برسد به یک رژیم جعلی که امروز موجودیتش زیر سئوال رفته است. آنها حتی جرات فکر کردن به این موضوع را هم ندارند البته آرزوی این کار را دارند اما این آرزو را به گور خواهند برد. خودشان هم میدانند که نمیتوانند علیه ملت ایران کاری انجام دهند اما کار دیگری نمیتوانند بکنند و منطقشان همین است.
رئیس جمهورافزود: آنها خیال میکنند با در دست گرفتن چماق تهدید میتوانند در مذاکرات، امتیاز بگیرند ولی باید بدانند که مطمئناً چنین اتفاقی نخواهد افتاد. آنها تا به حال چندین قطعنامه صادر کرده و سپس وارد مذاکره شدهاند اما هیچ چیزی عایدشان نشده است.
احمدی نژاد گفت: باید همه ملتها و دولتها بر پایه دوستی و عدالت در حل مشکلات اقتصادی، امنیتی و سیاسی جهان، مشارکت داشته باشند. خیلی بچگانه است که عدهای خیال کنند با زور و چماق میتوانند اراده خود را بر ملتی مانند ایران تحمیل کنند. دوره این گونه رفتارها خیلی وقت است که تمام شده است. همه ملتها محترم هستند و کسی حق زور گفتن به دیگران را ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره شرایط داخلی ایران گفت: ایران یک ملت و کشور زنده و در حال حرکت است. سال گذشته 40 میلیون نفر یعنی 85 درصد مردم در انتخاباتی کاملاً آزاد مشارکت کردند که رکوردی در عرصه انتخابات جهان به شمار میرود. ملت ایران ملتی حزبی نیست، اگر چه مردم ممکن است انتخابهای متفاوت داشته باشند اما همه با هم دوست و خواهان پیشرفت و آبادانی ایران بوده و در مقابل دشمنان متحد و یکپارچه عمل میکنند.
رئیس جمهورافزود: امروز ایران بانشاطتر از گذشته است و همبستگی ملی بیش از پیش تقویت شده است البته معنایش این نیست که مشکلی وجود ندارد، در همه جای دنیا مشکلات وجود دارد اما مهم این است که ملت ایران مصمم به تلاش برای رفع مشکلات و رسیدن به پیشرفت و تعالی است. امروز ملت ایران مصمم و متحد در مسیر پیشرفت حرکت میکند.
وی در پایان گفت: امروز همه ملتها به ایران علاقهمند هستند چرا که ایران حرف همه ملتها را میزند و خواهان عدالت و دوستی است. امروز ایران قویتر از یک سال قبل است و چون قوی شده و روی پای خود ایستادهایم و دشمنان نمیتوانند ما را وادار به عقبنشینی کنند، قطعنامه میدهند.