غلامعلی طاهری، مشاور مرکز هنرهای تجسمی در مورد خرید آثار هنری توسط مرکز هنرهای تجسمی به خبرنگار مهر گفت:خرید آثار هنری بحث کلان و عمدهای است که به دو بخش تقسیم میشود. ابتدا خرید آثار فاخر و ارزشمند است که باید به عنوان آثار هنری معاصر حفظ و در روند هنری کشور ثبت شود و در نهایت گنجینه موزه هنرهای معاصر را غنی کند.
وی در مورد بخش دوم خرید آثار هنری که باید انجام شود، توضیح داد: حمایت از آحاد هنرمندان از طریق خرید آثارشان صورت میگیرد که مرکز هنرهای تسجمی و اکسپوها این کار را انجام میدهند. این خریدها برای پشتیبانی از هنرمندان داخلی است و باید صورت بگیرد.
طاهری افزود: اگر اثر هنرمند فروخته نشود، فعالیت هنریاش عملا متوقف میشود چون کارمند جایی نیست که ماه به ماه حقوق بگیرد و فقط از این راه امرار معاش میکند. پس دولت باید مستقیما آثار ارزشمند را بخرد یا اینکه مردم را به خرید تشویق کند.
مشاور مرکز هنرهای تجسمی سپس تصویب بودجهای مشخص در هر سال برای خرید آثار هنری را ضروری دانست: باید هر سال بودجه معینی برای خرید آثار هنری تعیین شود که صرف امور دیگر نشود .در این صورت اعضا شورای خرید میتوانند از دوسالانهها و نمایشگاهها دیدن و آثار مناسب را خریداری کنند.
وی در ادامه در مورد نخریدن آثار دوسالانه نگارگری با وجود وعدهای که در مراسم اختتامیه آن مطرح شده بود، گفت: شورای خرید به همین منظور شکل گرفت تا با بازدید از نمایشگاهها و دوسالانهها اثر بخرد ولی اکنون اگر اثری به آنها معرفی شود،به بررسی و خرید میپردازند چون نمیدانند چقدر بودجه دارند.
طاهری افزود: اگر شورای خرید میدانست سقف بودجهای چقدر است، میتوانست تمام نمایشگاهها را ببیند و اقدام به خرید کند. در مورد دوسالانه نگارگری هم وضعیت همینگونه بود. اگر از ابتدا سقف بودجه خرید آثار این دوسالانه مشخص شده بود، اعضای شورا میتوانستند در زمان برپایی نمایشگاه به دیدن نمایشگاه بروند و همانجا خریدها را انجام دهند.
هفتمین دوسالانه نگارگری اردیبهشت سال 88 در حالی به پایان رسید که در مراسم اختتامیه آن از اختصاص 20 میلیون تومان برای خرید آثار برتر خبر داده شد ولی با گذشت یک سال رئیس انجمن نگارگران اعلام کرد هنوز اثری خریداری نشده است.