"مولانا از دیدگاه روانشناسی" عنوان مجموعه‌ای پژوهشی به قلم مهری رحمانی است که تا پایان تابستان کار نگارش آن به پایان می‌رسد.

مهری رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: "مولانا از دیدگاه روانشناسی" عنوان مجموعه‌ای است که در 6 دفتر تدوین می‌شود و تاکنون 5 دفتر آن به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: در نگارش این مجموعه شیوه نگارش من فیش برداری از عنوانها و سرفصلهای مختلف و استخراج آنها از مثنوی است. "مولانا از دیدگاه روانشناسی" مجموعه ای است که در آن اصول روانشناسی مدرن را از نوشته‌های مولوی استخراج کرده‌ و این نکته را مورد توجه قرار داده‌ام که بسیاری از  نکات مهم روانشناسی که علم مدرن به آنها رسیده و یا هنوز نرسیده در نوشته‌های مولوی آورده شده است.
 
نویسنده رمان "بگذار مادر بخوابد" در توضیح بیشتر اثر خود عنوان کرد: شیوه نگارش کتاب بدین گونه است که فرازهایی از داستانهای مولانا که با روانشناسی امروز ارتباط دارد پیدا می‌کنم و زیربنای روانشناسی و عرفان را ذیل آن بررسی می‌کنم. هدفم از پژوهش این است که بیان کنم عرفان، خودشناسی و خودسازی علمی است.
 
این شاعر افزود: تاکنون بیش از 3 سال وقت صرف تحقیق و نگارش این مجموعه کرده‌ام که با پایان تمامی دفترها با ناشری برای چاپ آن صحبت خواهم کرد و طبق نظر ناشر یا همه دفترها در یک کتاب و یا هر دفتر جدا گانه چاپ خواهد شد.
 
رحمانی با اشاره به اینکه سابقه پژوهش و تدریس درباره آثار مولانا وی را به ضرورت توجه هرچه بیشتر به مولانا و آشنایی جوانان با این عارف و شاعر رسانده است بیان کرد: در مطالعه و بررسی شعرهای مولانا می توان به این نتیجه رسید که مشترکات زیادی بین روانشناسی یونگ و مولانا وجود دارد. شهود از عناصر ادراکی است که در هر دو دیدگاه بدان توجه می‌شود البته در دیدگاه مولانا علیرغم توجه به عقل و احساس در ادراک به مساله شهود توجه بیشتری می شود.
 
وی اضافه کرد: این مجموعه که 600 صفحه خواهد داشت سعی دارد مخاطب را به ظرایف مثنوی برساند و همچنین تاکید بر این است که مولانا بسیاری از نکات روانشناسانه را در روزگار خود به شیوه ای ادبی ولی کاملا مدرن بیان می کند و نکاتی که علم روانشناسی روز بدان رسیده در شعرهای و متنهای مولانا به گونه ای آورده شده است.
 
این نویسنده برخی سرفصلهای این مجموعه را اینگونه بیان کرد: فریب های نفس، روانشناسی دین، رابطه علت و معلولی، روانشناسی حواس و نقش ایمان در به کار گیری حواس پنج گانه، جبر و اختیار، باورهای غلط و شکل گیری جهان بینی افراد بر اساس این باورها، تصویر ذهنی، رشد و بلوغ خودآگاه و ارتباط آن با ناخودآگاه فرد، روانشناسی صورت و باطن، ضمیر ناخودآگاه جمعی، جامعه شناسی نقش زن در آثار مولانا، حواس درونی و بیرونی و در پایان طرح 200  پرسش از مولانا که پاسخ آنها از شعرهای وی آورده می شود از جمله موضوعاتی است که در این کتاب بدان توجه شده است.
 
رحمانی در پایان خبر داد: مجموعه شعرم با نام "یک خوشه زن" مجوز نشر گرفته و انتشارات آهنگ دیگر آن را منتشر خواهد کرد. این کتاب متشکل از 110 شعر کوتاه و بلند است که موضوعات فلسفی و درونی آدمی و همچنین مشکلات و موضوعات درونی و محیطی زنان را بیان می‌کند.