به گزارش خبرگزاری مهر، کریستین ساینس مونیتور در مطلب خود می نویسد : بیش از یک سال از تلاش کاخ سفید برای نزدیک شدن به سوریه و جدا کردن این کشور از ایران می گذرد اما نتیجه نشان می دهد که آمریکا در این راه توفیق چندانی کسب نکرده است.
به نوشته این روزنامه، علاوه بر ایران آمریکا تلاش می کرد تا سوریه را از حمایت حزب الله لبنان باز دارد که در این راه نیز موفق نبوده است.
بر اساس این گزارش، آمریکا نه تنها نتوانسته ارتباط سوریه با حزب الله را قطع کند بلکه به نظر می رسد ارتباط دمشق با آنها بیشتر نیز شده است.
این روزنامه در ادامه می نویسد : اگر چه اوباما قصد تشویق سوریه را دارد اما با این وجود به نظر می رسد که اکنون دولت آمریکا به دلیل عدم دریافت واکنش مثبت از سوی دمشق انگیزه خود را برای این کار از دست داده باشد و به عبارت دیگر می توان گفت که آمریکا در این کار ناتوان بوده و از دلایلی که در این امر دخیل بوده اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- توجه دولت آمریکا از خاورمیانه متوجه موضوعات دیگری چون افغانستان و مسئله انرژی در داخل ایالات متحده شده است.
- کابیتنه راستگرای موجود در تل آویو اشتیاق کمی برای از سرگیری مذاکرات سازش با سوریه از خود نشان می دهد.
- سوریه روابط خود با حزب الله و ایران را افزایش داده است.
- مواضع جدید ترکیه در منطقه خاورمیانه باعث شد تا توازن قوا در این منطقه بر اساس میل سوریه تغییر کند.
مورد دیگری که می توان به این موارد اضافه کرد آن است که سنا هنوز سفیر آمریکا در دمشق را تائید نکرده است. در حدود یک سال قبل آمریکا اعلام کرد که سفیر جدیدی را به دمشق اعزام می کند اما هنوز این اقدام انجام نشده و هر چند نام "رابرت فورد" برای این سمت به گوش می رسد اما سنا هنوز وی را تائید نکرده است.
به گفته برخی کارشناسان تعلل در اعزام سفیر به دمشق موجب شده تا روند نزدیک شدن آمریکا به سوریه با کندی تمام دنبال شود.
به نوشته این روزنامه، یک سال پیش اوباما در قاهره درباره طرح خود برای نزدیکی به اعراب و مسلمانان سخن گفت و یکی از این طرح ها صلح میان تل آویو و دمشق بود.
آمریکا گمان می کرد که با صلح میان دمشق و تل آویو می تواند صلح مورد نظر خود را در خاورمیانه مستقر کند اما دولت اوباما نتوانست در این میان اسرائیل را برای این کار تشویق کند و افزایش مناسبات سوریه با ایران نیز باعث شد تا این موضوع با جدیت دنبال نشود.
هر چند آمریکا پس از ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان در سال 2005 توانسته بود سوریه را در خاورمیانه منزوی کند اما اکنون دمشق توانسته روابط خود با کشورهای عربی و حتی اروپایی را مجددا احیا کند و در این میان روابط سوریه با ایران اهمیت زیادی دارد و همین امر باعث شده تا آمریکا نتواند آنگونه که مورد نظرش بوده دمشق را علیه تهران در کنار خود داشته باشد.