به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه روز یکشنبه شورای اسلامی شهر تهران، نهاد برنامه ریزی و توسعه شهر تهران در یک طرح دو فوریتی ملزم شد تا به منظور جذب و حمایت از سرمایه گذاران و تسریع در امور سرمایه گذاری نسبت به تهیه طرح موضعی ایجاد مرکز اقتصاد جهانی تهران مشتمل بر یکهزار و 50 هکتار از اراضی جنوب شهر و همچنین اراضی قلعه مرغی که بخشی از اراضی این مرکز را شامل می شود اقدام کند.
بنا بر این گزارش، بر اساس این طرح شهرداری باید پس از تهیه، طرح موضعی را برای تائید به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کرده و سپس به مراجع ذی ربط ارسال کند. از سوی دیگر شهرداری تهران (معاونت شهرسازی و معماری) می تواند مطالعات و پیشنهادات خود را در مورد این اراضی به نهاد برنامه ریزی و طرحهای توسعه شهری ارائه کند.
رسول خادم رئیس کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه شورا در جریان ارائه این طرح گفت: در طرح جامع محدوده ای با وسعت یک هزار و 50 هکتار برای ایجاد مرکز تجارت جهانی در نظر گرفته شده است که بعدها پس از آزادسازی اراضی پادگان قلعه مرغی، زمین این پادگان نیز برای اجرای طرح مذکور "ایجاد مرکز تجارت جهانی" در نظر گرفته شد.
وی افزود: در روزهای گذشته متوجه شده ایم که شهرداری تهران (سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی) در توافقی با سرمایه گذار طرحی را برای این منطقه تهیه کرده و پس از مطرح کردن در نهاد برنامه ریزی توسعه شهری قرار است این طرح در کمیسیون ماده 5 شورای عالی معماری شهرسازی ارائه شود.
خادم ادامه داد: شورای شهر تهران به لحاظ جایگاه قانونی، محلی است که این گونه طرحها در ابتدا باید در آنجا بررسی شود سپس شهرداری نسبت به اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح دیگر اقدام کند بنابراین اقدام به تهیه طرح دو فوریتی مذکور کرده ایم.
هیربد معصومی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز در این مورد گفت: ارائه این طرح در مراحل اولیه کار به کمیسیون ماده 5 فقط برای آشنایی پایه کار بوده است و به طور قطع و یقین طرحهای موضعی به تایید شورای شهر نیاز دارد.
همچنین در این جلسه ابوالقاسم بابائیان رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ گزارشی از وضعیت مصدومین شیمیایی جنگ تحمیلی ارائه کرد و افزود: در تهران بزرگ بیش از 87 هزار نفر جانباز، شهید و ایثارگر وجود دارد که از این تعداد 23 هزار نفر شهید، 6400 نفر همسران شهدا، 17 هزار نفر والدین و 16 هزار نفر فرزندان شهدا را شامل می شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ با اشاره به اینکه جمع کل جانبازان تهران بزرگ 45 هزار نفر است گفت: از این تعداد نزدیک به 22 هزار نفر جانباز زیر 25 درصد و 23 هزار نفر از آنها جانبازان بالای 25 درصد می باشند.
وی در مورد آمار جانبازان شیمیایی نیز گفت: یک هزار و 493 جانباز شیمیایی 40 درصد به بالا در کشور داریم که حدود سه هزار نفر آنها بیماریهای دیگری از قبیل قطع عضو و اعصاب و روان دارند.
رئیس بنیاد شهید تهران بزرگ با اشاره به آمار جانبازان زن گفت: در شهر تهران 428 نفر از جانباز را بانوان تشکیل می دهند که از این تعداد حدود 30 نفر آنها جانباز 70 درصد و بقیه بین 25 تا 69 درصد هستند.
وی اظهار داشت: سالانه حدود یک هزار و 400 نفر جانباز و خانواده شهید به شهر تهران اضافه می شوند که برخی از آنها در تهران ساکن بوده ولی پرونده نداشته اند و بقیه آنها افرادی هستند که سالانه به تهران مهاجرت می کنند.
به گفته رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ برای جانبازان قطع نخاع و جانبازان گردنی و کمری چهار آسایشگاه وجود دارد که تعداد 107 نفر جانباز قطع نخاع در این مراکز نگهداری می شوند و دیگر جانبازان در منازل خود زندگی می کنند.
وی در ادامه افزود: بدون در نظر گرفتن بهشت زهرا تعداد 112 گلزار شهید نیز در شهر تهران وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تعداد 300 نفر از جانبازان شیمیایی وجود دارند که وضعیت حاد دارند، گفت: این عزیزان از داروهای خارجی مصرف می کنند ولی متاسفنه بنیاد شهید قادر به تامین داروهای خارجی به طور کامل نیست.
معصومه ابتکار عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نادیده گرفتن شرایط عاطفی و انسانی برخی از جانبازان تاکید کرد: افرادی که جانباز هستند و شرایط حادی دارند بسیار اندک می باشند بنابراین تامین بودجه دارویی این افراد نباید کار سختی باشد.
وی افزود: در بازدیدهایی که از مراکز و آسایشگاههای نگهداری و خدمات رسانی به جانبازان دارم این مراکز از لحاظ کیفی شاید قابلیتهایی داشته باشند ولی بسیاری از جانبازان تکریم نمی شوند.
آباد خاطرنشان کرد: نگهداری از جانبازان شرایط تخصصی و فنی می خواهد که تجربه این کارها در دنیا وجود دارد.
وی همچنین یادآور شد: توجه به آسیبهای اجتماعی و جنبه های عاطفی خانواده های شهدا و جانبازان باید در اولویتها قرار گیرد.
ابتکار در ادامه گفت: آلودگی هوای تهران مشکلات تنفسی جانبازان به ویژه جانبازان شیمیایی را دوچندان می کند باید راهکاری برای این قشر از جامعه در نظر گرفته شود.
وی همچنین به خلاء عاطفی و انسانی جانبازان اشاره کرد و ادامه داد: برخی از جانبازان گله دارند که کرامات و ارزشهای آنها در جامعه حفظ نمی شود با توجه به کمبود نیروی تخصصی در بنیاد شهید پیشنهاد می شود از تشکلهای غیردولتی و نیروهای بسیجی که داوطلبانه حاضر به هرگونه همکاری هستند استفاده شود.
پارک مخصوص جانبازان احداث شود
ابتکار همچنین پیشنهاد احداث پارک مخصوص جانبازان را ارائه کرد و افزود: می توان با استفاده از نقشه آلودگی هوای تهران، قسمتی از شهر را که آلودگی کمتری دارد برای احداث پارک و یا اسکان موقت برای جانبازان شیمیایی در نظر گرفت.
احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر نیز در این مورد اظهار داشت: علاوه بر آنکه حرمت انسانی جانبازان باید حفظ شود توجه به رویکرد مناسب سازی شهر و ساخت و سازهای جدید الزامی است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: جانبازان ظرفیت های مناسبی برای تولید کار در عرصه های مختلف، هنری، فرهنگی، تولیدی و خدماتی دارند که می توان روی این زمینه ها نیز برنامه ریزی کرد.
حسن بیادی نایب رئیس شورا نیز گفت: قرار بود که چهار ورزشگاه ویژه جانبازان از سوی شهرداری تهران ساخته شود که تاکنون یک ورزشگاه هم به سرانجام نرسیده است.
وی افزود: تجربیات بسیاری در دنیا در برخورد با جانبازان و معلولان وجود دارد که می توان از آنها بهره برد.
ستاد مناسب سازی معابر برای معلولان و جانبازان تشکیل شد
در ادامه این جلسه، هیربد معصومی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در مورد اقدامات شهرداری برای مناسب سازی معابر ساختمانهای جدید گفت: شهرداری تهران در طرحی ملزم شده که مناسب سازی در ساخت و سازهای شهری برای رفاه حال جانبازان و معلولان انجام دهد که به همین منظور ستاد مناسب سازی در اداره کل معماری و ساختمان ایجاد شده است که جانبازان و معلولان نیز در این ستاد عضو هستند.
به گفته وی، یکی از دستاوردهای این ستاد الزام نصب جک معلول و رمپ معلول در ساخت و سازهای جدید و معابر و پارکها است.
همچنین در این جلسه به اعتراض فرمانداری تهران در خصوص مصوبه الزام شهرداری تهران به تشکیل کمیته بررسی و ساماندهی قنوات شهر تهران پاسخ داده شد.
در پاسخ شورای شهر آمده است که هدف اصلی این مصوبه ساماندهی قنوات شهر تهران و توجه ویژه به اهمیت قنوات شهر تهران از ابعاد مختلف فنی، ایمنی، بهداشتی، زیست محیطی، تفریحی و نظایر آن و همچنین پیشگیری از بروز حوادث احتمالی بوده است که متاسفانه تاکنون به صورت جدی مورد رسیدگی متولیان امور قرار نگرفته و مورد غفلت واقع شده است.
همچنین در حال حاضر بیش از 90 درصد قنوات شهر تهران بدون مالک بوده و اکثر آب قنوات در مظهر قنات به انهار و کانالهای شهرداری هدایت می گردد. لیکن شهرداری می تواند برای قنواتی که در اختیار ندارد در مواقع تغییر مسیر قنات و یا اجرای پروژه های عمرانی از طریق آگهی نسبت به مرمت یا تغییر مسیر آن از جانب مالک اقدام کند.