معاون رئیس جمهور آمریکا برای رفع اتهام از این مسئله که واشنگتن طرحی خاص را برای تشکیل دولت جدید در عراق دنبال می کند، اظهار داشت: دولت جدید باید بدون فشار از سوی هر طرفی تشکیل شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الصباح، "جو بایدن" روز گذشته پس از دیدار با "نوری المالکی" با اشاره به اینکه فشاری در مسئله تشکیل دولت جدید در عراق وجود ندارد، سعی در رهایی واشنگتن از اتهام دخالت در مسائل داخلی عراق داشت.

معاون اوباما همچنین در دیدار با نخست وزیر عراق و رهبر ائتلاف دولت قانون اظهار داشت: واشنگتن بر مسئله عقب نشینی نظامیان خود از خاک عراق تا 30 آگوست (8 شهریورماه) پایبند است.

بایدن در ادامه افزود: واشنگتن بر این مسئله تاکید دارد که دولت عراق توسط خود عراقی ها و بدون دخالت خارجی تشکیل شود.

دفتر نخست وزیری عراق پس از دیدار مالکی و بایدن در بیانیه ای که در اختیار الصباح قرار داده شده است، اعلام کرد: در این دیدار درباره توسعه روابط دوجانبه، آمادگی لازم برای عقب نشینی نظامیان آمریکایی از عراق و آخرین تحولات تشکیل دولت جدید بحث و گفتگو شد.

نخست وزیر عراق در دیدار با معاون اوباما از آغاز روند مذاکرات جدی و تعیین کننده میان جریان های سیاسی در عراق در مسئله تشکیل دولت جدید خبر داد و اظهار داشت: امیدوارم تا مهلت تعیین شده در قانون اساسی یعنی 14 جولای (23 تیرماه) که باید پارلمان تشکیل جلسه دهد، به توافقات لازم در مسئله پست های اصلی دست یابیم.

در این دیدار مالکی بر تداوم همکاری میان واشنگتن و بغداد بر اساس توافقنامه راهبردی دو جانبه  تاکید ورزید.

دیدار بایدن با علاوی

معاون اوباما پس از دیدار با مالکی به ملاقات "ایاد علاوی" رئیس فهرست العراقیه و نخست وزیر پیشین عراق در بغداد رفت. علاوی پس از این دیدار در جمع خبرنگاران با تاکید بر این مسئله که واشنگتن هیچ طرحی در مسئله تشکیل دولت جدید عراق ندارد، اظهار داشت: این دیدار بر تحولات اخیر در عراق تمرکز داشت که در آن بر ضرورت تشکیل هر چه سریعتر دولت جدید تاکید شد.

وی افزود: بایدن در این دیدار با تاکید بر لزوم ثبات در عراق خواستار طولانی نشدن مسئله تشکیل دولت جدید شد، چه آنکه این مسئله می تواند موجبات سوء استفاده کسانی را که خواستار آسیب وارد نمودن به مصالح عراق هستند به وجود آورد.

علاوی همچنین ابراز امیدواری کرد تمامی جریان های عراقی در دولت جدید حضور داشته باشند.

از سوی دیگر، منابع خبری همچنین از دیدار قریب الوقوع بایدن با "جلال طالبانی" رئیس جمهور عراق طی ساعات آتی خبر می دهند.

نامه مداخله جویانه 50 عضو کنگره آمریکا

در همین حال منابع آگاه از ارسال نامه ای از سوی 50 عضو کنگره به رهبران جریان های سیاسی در عراق خبر می دهند. در این نامه از سران عراقی خواسته شده است دولت جدید در عراق را بر اساس مشارکت ملی تمام جریان های پیروز در انتخابات پارلمانی، تشکیل دهند.

به نظر می رسد این نامه توسط معاون اوباما به سران عراقی تحویل داده شده است.

این در حالیست که ابهامات در مسئله تشکیل دولت جدید در عراق با وجود نزدیک شدن موعد تشمکیل جلسه پارلمان درروز 23 تیرماه که در آن باید توافقات لازم در مسئله روسای سه گانه عراق (شامل ریاست پارلمان، ریاست جمهوری و نخست وزیر) صورت گرفته باشد، همچنان وجود دارد. امری که به نظر می رسد با دخالت های آمریکا در مسیر غیر قابل حلی قرار گرفته است.

حال هر چه مقامات آمریکایی بر این مسئله تاکید کنند که در عراق دخالتی ندارند، اما سابقه سیاه واشنگتن در اجرای پروژه های خود در کشورهای تحت اشغال خلاف این مسئله را به اثبات رسانده است.